Przejdź do forum
Co pierwsze? ;)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co pierwsze? ;)

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
509 Wyświetlenia
dzixxx

Siema chcialem sie dowiedziec/poznac wasza opinie na temat: Co robicie najpierw? Analiza i jakies filmiki, review or sth, czy pierw grind? Jakie sa wasze za i przeciw?

Ja najpierw robie analize (5 albo 10 rozdan, ew. jakis filmik) I dopiero pozniej sie biore za grind.

A Wy?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
dzixxx Autor wątku
dzixxx

Elo, looknie ktos na to? ;)

Odpowiedz
Cytat
alteralter

najpierw zazwyczaj coś jem i robię siku :truestory:

Odpowiedz
Cytat
dzixxx Autor wątku
dzixxx

lol beka z cygana :milord: :badteeth:

Ktos na powaznie sie wypowie?

Odpowiedz
Cytat
driver911

to skonkretyzuj, bo "Co robicie najpierw?" to takie trochę niepełne pytanie jest jakby.

Odpowiedz
Cytat

Kura.

A tak na poważnie - często zanim usiądę do sesji obejrzę parę łapek w Holdem Manager, obejrzę kawałek jakiegoś filmiku bądź zagram sobie w Color Game (google->color game). Często też nie robię nic i siadam 'na sucho' do stołów. Doświadczenie uczy, że gram lepiej jak się nie spieszę i porozkminiam do tego kilka rozdań przed sesją.

Obczaj tą produkcję:
-> Lechrumski - Przygotowanie do sesji

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
dzixxx Autor wątku
dzixxx

Dzięki wielkie Vestelth.

To chyba jasne, bo co by zrobiło jajko? :yaoming :

Color game - nie znałem gry, napewno sie przyda nie raz. :nh

driver911 chodziło mi o cos takiego co napisał Vestelth. Sprobuje jeszcze dla rozjasnienia napisac swoja wersje, a pozniej z checia wyslucham Twojej.

So let's go...

Według mnie (praktykuje to) lepiej jest najpierw zaczac swoj zaplanowany czas na pokera od:
1. Jezeli mamy przewidziany w danym dniu filmik (PRZEROBIONY!!!, nie obejrzany ), bo:
- chce moment kiedy jestem "swiezy" (nie zmeczony mozg np. po 3h sesji) wykorzystac na poprawe gry;
- imo jest to mniej czasochlonne i dodatkowo opracowane aspekty moge za chwile wykorzystac do analizy rozdan. (nie zapominajac ich do jutra);

2. Analiza rozdań bo (pierwsza, jezeli nie planowalismy filmiku):
- z tych samych powodow j/w;
- chce jak najlepiej sie skupic na analizie, bo wiem ze ona ma wiekszy wplyw na moj winrate, niz w tym czasie rozegranie xxx rozdań (zwykle na analize przeznaczam ok. 1h)
jedna taka analiza niech chociaz podniesie o 0,1 bb/100 zieloną to w longrunie duzo bardziej mi sie to oplaci;

3. Sama gra, sesja:
- bo moge na swiezo zwrocic uwage podczas danej sesji przyswojone info z 1 i 2.
- podczas sesji jest troche automatyzmu (ogolnie jest zly, choc czasem pomocny) i tego elementu nie chce napewno w 1 i 2 punkcie i dlatego glowne skupienie chce poswieci na edukacje pokera.

Idac tym tropem zdaje sobie sprawe, wnioskuje istote/znaczenie koncentracji, pamieci i wielu innych cech, ktore sa ważne w pokerze. Moje cele na ten rok zakladaja poprawe/udoskonalanie tych umiejetnosci.

Poza tymi 3 punktami widze jeszcze inne "puzzle pokera":
- treningi live;
- coachingi;
- wspolne sesje ze znajomymi z limitu (pozdr. do Woocasha ;) )

Ale uwazam tez, ze te kwestie maja ograniczony czas i nie potrzeba przy nich ustalac hierarchi wykonywania, bo jest tren od 18-19 to wtedy uczestnicze, umowie sie z coachem/ziomkiem na skype to na godzine i dzien. Jednak moge zadbac o to, aby sie tez specjalnie nie przemeczac przed tym, zebym tez mogl dac z siebie jak najwiecej.

Noo troche sie rozpisalem :D Mam nadzieje, ze otrzymam jakis ciekawy feedback, wlasne poglady. ;)

pozdr.

Odpowiedz
Cytat
dzixxx Autor wątku
dzixxx

Czekam na więcej opini

Odpowiedz
Cytat