Przejdź do forum
chore wyniki Polako...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

chore wyniki Polakow w turniejach

25 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
2,981 Wyświetlenia
MIStrZZZ
Oldschool Grinder

Siema!

Ostatnio zastanawialem sie jak to sie dzieje, ze panowie sosick, pyszalek, olorion i chyba jeszcze ktos maja tak niesamowite wyniki w turniejach. Niedawno czytalem tez topic na 2+2 w ktorym wyjasnione zostalo dlaczego wariancja w turniejach jest znacznie wieksza od cashowek, co swiadczylo by o tym ze aby miec dobre w nich wyniki trzeba byc totalnym luckboxem. Dlaczego wiec w/w panowie maja non stop tak dobre wyniki? Czy to by swiadczylo ze wariancja w turniejach nie jest wcale duza?

discuss

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
sz3sz
Elite Grinder

to swiadczy o tym, ze maja umiejetnosci

a wariancja owszem jest, ale wymienieni panowie nie maja rozegranych 100 turniejow, tylko kilka tysiecy+, zatem zostal spelniony jakistam warunek 'longrunu'

/koniec dyskusji

Odpowiedz
Cytat
mazaq
PokerStrategist

[Treść edytowana]

//Proszę nie wprowadzać celowo użytkowników w błąd - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat
MrM1lo
PokerStrategist

Zobacz jakie ilosci turniejów oni trzaskaja i jakie maja umiejetnosci...

Popatrz sobie tez na serie turniejow micro na starsach, gdzie Goral, ktory tak na prawde jakims kozakiem nie jest, zdobyl pierwsze miejsce w ogolnej kwalifikacji i wygral pakiet na PCA.. Strategia, kondycja, umiejetnosci, duza probka turniejow, ale on gral taktyke szczura by lapac punkty...

Ale jak Ci gracze, których wymieniles grają pewnie ponad 2,5k turuniejów w miesiąc i mają akurat UP na grubym turku, jak sosick to wariancja ich tak nie jebie...

Odpowiedz
Cytat
Revirlost
PokerStrategist

zapytaj ich ile dziennie graja turniejow i ile srednio wydaja $ na codzienna sesje MTT to dostaniesz odpowiedz (pomijam tutaj ogrom pracy i determinacji jaka wlozyli by byc tu gdzie sa)

Odpowiedz
Cytat
marinhos
PokerStrategist

MistrZZZu jakbyś sie przyłożył to upswing by cie sam znalazł.

Odpowiedz
Cytat

bo oni zawsze wrzucaja stacka jak maja 81% szans na wygrana

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez harnas00
bo oni zawsze wrzucaja stacka jak maja 81% szans na wygrana

To prawda, w momencie gdy dochodzi do all inow preflop zazwyczaj spotykaja sie rece AA i KK, i tutaj wlasnie ci prosi zawsze trzymaja AA

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

Ja jestem zdania, ze ci gracze z czolowki maja dosc podobny skill,a kto odnosi wieksze sukcesy jest zalezne od szczescia, to, ze zagraja po 600-1k turkow miesiecznie nic nie znaczy;]

Z reszta jeslibys porownal ROI, sosicka, pyszalka i olorionka, a pewnie mozna zalozyc, ze graja dosc podobnie(pyszal i olorion tak mowili o sobie) a widac spora roznice w wartosciach. Z czasem pewnie bedzie sie to wyrownywalo, ale long term w pokerze jest bardzo dlugi.

Glosno jest o tych co maja sukcesy-wiadomo, ale jest tez druga strona mtt, chocby przyklad simonka bedzie dosc dobry, ktory zmaga sie z downswingiem pewnie od jakichs ~5k turniejow, a sadze, ze skillem nie odstaje za bardzo od wyzej wymienionej trojki, no i sporo takich przykladow moznaby szukac.

Tak wiec raczej nie mozna wyciagac wnioskow, ze wariancja w turniejach nie jest duza, poprostu obecnie zaden z tych graczy nie ma swinga w dol, a na pewno mieli takie w swojej karierze i beda jeszcze miec.

Odpowiedz
Cytat
suchyJP
Poker Player

MrM1lo no chyba trochę przesadziłeś z tym 2,5k turniejów myślę, że raczej w okolicach 1,5k

Odpowiedz
Cytat
Ein89
PokerStrategist

Witam : )

sorry za offt:

MistrZZZ zaakceptuj zaproszenie, bo mam propozycję.

Odpowiedz
Cytat
manganian
Oldschool Grinder

Pyszał też miał mega swingi na 450BI, więc bez przesady. To jest poker i nie wszystko zależy od nas. Mamy wpływ na umiejętności i na tym należy się skupić. A szczęście się wyrówna w długim okresie.

Odpowiedz
Cytat

Tutaj nie ma nic innego poza ciężką pracą - uwierz mi.

Odpowiedz
Cytat
A1varo
Poker Player

lol, to właśnie jest wariancja - nie zawsze jest negatywnym zjawiskiem - szipnięcie turka oprócz umiejętności wymaga sporej dawki szczęścia

Odpowiedz
Cytat

wlasnie a co z simonkiem ?

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik
Oldschool Grinder

Weźcie pod uwagę fakt, że w turniejach za 2$ oprócz Was jest jeszcze 5000-6000 innych graczy, a w turnieju za 109$ i wyżej przykładowo 800-1000. (nie biorąc pod uwagę Skupów, Wkupów, tylko zwykłe regularne turki)

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

ale poziom wyzszy-co zwieksza wariancje, ciekaw wlasnie jestem jak wyglada roznica w wariancji w turkach gdzie masz 3k osob a ROI 150%, a 300 osob i ROI 20%. Ktos pewnie juz gdzies to liczyl

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez dzjeszt
ale poziom wyzszy-co zwieksza wariancje, ciekaw wlasnie jestem jak wyglada roznica w wariancji w turkach gdzie masz 3k osob a ROI 150%, a 300 osob i ROI 20%. Ktos pewnie juz gdzies to liczyl

nie :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

tak :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
hardcorowy997
PokerStrategist

Napisane przez kolecik
wlasnie a co z simonkiem ?