Przejdź do forum
Bet vs missed cbet ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bet vs missed cbet OOP na Flopie

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
509 Wyświetlenia
garimton
PokerStrategist

Przerabiam pop-upa dla cbetów, rozdzielam staty na każdym ze streetów pod względem IP i OOP.

Przy statystyce bet vs missed cbet na Flopie pojawił mi się mind-fuck.

O ile bet vs missed cbet IP na (F) jest normalny,
tak nie mogę wymyśleć sytuacji kiedy dochodzi do betowania vs missed cbet OOP na Flopie? Może mi ktoś podać przykładową systuację, bo jeśli taka istnieje to okaże się pewnie prosta, a ja wpaść na nią nie mogę...

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

moze chodzi o 3way? tzn agresor UTG my MP kolejny na CO
jestesmy bez pozycji na CO i moze tak na to patrzy tracker aczkolwiek glowy nie dam

Odpowiedz
Cytat
kaczuba
Oldschool Grinder

Chodzi o to, że w statystyce Bet Vs Missed Flop CB (OOP) ten 'missed cbet' odnosi się do flopa, ale całość akcji, którą opisuje ta statystyka kończy się dopiero na turnie, bo dopiero wtedy możemy zareagować betem na brak cbeta przeciwnika będącego IP względem nas.

Analogicznie Bet Vs Missed Turn CB (OOP) dokonuje się na riverze, natomiast ze względu, że nie ma 6. streetów nie istnieje statystyka Bet Vs Missed River CB (OOP).

Odpowiedz
Cytat
garimton Autor wątku
garimton
PokerStrategist

Kaczuba ale mi w HMie wyświetla te 3 statystyki... na (F) (T) i (R) _o:

Zgadzam się z Twoim tokiem rozumowania, zastanawiałem się jak to ując w PopUpie i po prostu chyba wezmę i zostawie puste pole w statystyce na (F).

Odpowiedz
Cytat
kaczuba
Oldschool Grinder

Hmm, to dziwne. Jakiego programu trackującego używasz? HM1?

Ja w HM2 mam tylko te 2 statystyki nazwane odpowiednio: Turn Bet vs Missed Flop CB OOP i River Bet vs Missed Turn CB OOP.

Odpowiedz
Cytat
garimton Autor wątku
garimton
PokerStrategist

HM 1 właśnie, w 2 wkurza mnie to że staty są oddzielone spacja...

Odpowiedz
Cytat
Gustaff1988
Oldschool Grinder

Mogę się mylić, ale w HM1 bet vs missed cb OOP dla F i T to dokładnie to samo. Z tego co pamiętam to te statystyki zawsze przyjmowały te same wartości.

Odpowiedz
Cytat
kaesen42
Oldschool Grinder

a to nie bedize dotyczyło HU? jak to jest SB/BTN otwiera pre ale to BB jest pierwszy postflop? czy to odwrotnie?

Odpowiedz
Cytat