Przejdź do forum
Analytical No-Limit...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Analytical No-Limit Hold 'em by Thomas Bakker

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
816 Wyświetlenia

Słyszał ktoś coś, podobno niezła książka na każdy limit.

7 odpowiedzi
azg
azg
PokerStrategist

Ja nie słyszałem, może ktoś inny.

arrat80
PokerStrategist

Ja też nie:D

krzychoo89
PokerStrategist

same here

Posiadam i jestem w trakcie czytania. Co Cię interesuje?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

czy warta do przeczytania dla gracza micro?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Jeśli ktoś nie słyszał, to ostrzegam, że poinformowanie o tym fakcie zostanie wyedytowane, proszę nie spamować.

Pozdrawiam.

To zależy. Jeśli ktoś gra nl4 i nie przeczytał jeszcze żadnej książki o pokerze to chyba jako wcześniejszą lekturę poleciłbym mu jednak "Easy Game", "How to beat 6-max" Vostiego czy coś takiego.
Jak sam tytuł wskazuje to jest książka analityczno-matematyczna. Jest o kombinacjach rąk, liczeniu IPO, liczenie FE i non stop przewijające się słowo "range". Przeczytałem trochę ponad 1/3 i niestety większość jest o przystosowaniu się pod shortstacków, a takich typowych SSS już mało zostało. Reszta, którą przeczytałem zrobiła na mnie naprawdę fajne wrażenie. Jak często przeciwnik o takim range trafia na takim flopie, a jak często na takim, liczenie opłacalności cbetowania. Jest coś co myślę, że na nl200 może się dopiero przydać, czyli manipulowanie swoim rangem. Na szczęście przede mną jeszcze "Playing with weak players" i "Three bet pots", a tam na pewno będzie jeszcze coś przydatnego.

Jak byś miał pytania o treść to wal, bo to co napisałem to są ogólniki, przykłady podrozdziałów, które zapadły mi w pamięć.
Chyba, że wiesz sam czego konkretnie szukasz w analitycznej książce o pokerze? :)

Pozdrawiam