Przejdź do forum
analiza wyzszych li...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

analiza wyzszych limitow a gra na micro

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
854 Wyświetlenia
variat
Oldschool Grinder

Nie wiedzialem jak nazwac temat, ale sa wymagania pewne na forum, wiec wyszlo cos takiego.

Jakies ponad pol roku temu bardzo dobrze radzilem sobie na nl50 i mialem krotki shocik na nl100. Pozniej mialem przerwe i obecnie wracam do gry. Obecnie bankroll pozwala mi na nl5, bo mam jakies 25 BI. Mialem plan, zeby grac ciagle 4 stoliki, bo tak robilem zawsze, stawialem na analize i to byla dobra strategia.

Obecnie gram te 4 stoliki i juz nie mam co analizowac. Nie chce ogladac ktorys raz filmow z micro i sluchac o znanych mi konceptach. Znowu gra z nl50 niezawsze przeklada sie na nl2/nl5. Co poleca mi bardziej doswiadczeni gracze? Myslalem nad trzema wariantami:

- dalej gram 4 stoliki ale analizuje filmy/rozdania/materialy z nl25/nl50 (wlasnie, czy przyswajanie wiedzy z nl50 nie bedzie sie 'gryzlo' z moja gra na nl5?)

- gram 8-10 stolikow nl5, zeby szybko zrobic rola (mam bonus 100$ do wyrobienia na everescie) dosc nitowato i bardzo abc. analizuje materialy z nl25/nl50, a grindowac staram sie jak robot. (Wlasnie, czy tak sie da/czy to ma sens? oddzielic teorie od praktyki?)

- gram spokojnie 4 stoliki nl5 i powoli analizuje nl5/nl25

Fajnie bedzie uslyszec jakies rady

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Lookbehind
Oldschool Grinder

Myślę, że sam powinieneś sobie odpowiedzieć na to pytanie, sporo zależy od tego czy masz doświadczenie w grze na 8-9 stołach, osobiście gram właśnie tyle, ale przy dajmy na to 11-12 gubię się i mnie sitoutuje, robię fancy callldowny itp. Sprawdz czy optymalnie i komfortowo Ci się gra, dołóż ze dwa stoły na początek do tych 4 i wytestuj swoje możliwości. Nie polecam głębokiego skoku, bo z własnego doświadczenia wiem, że gdy mam za dużo stołów to cierpi u mnie table selection i gram jak robot. Co do zdobywania wiedzy z wyższych limitów to myślę, że nie ma co za daleko wybiegać i fajnie by było, gdyby to szło z praktyką, dajmy na to grasz nl5 nie wybiegasz poza nl10-25 z przyswajaną wiedzą, wtedy wchodząc na nl10 nic nie powinno Cię zaskoczyć.

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
loosekiddie
PokerStrategist

Moja sytuacja jest inna, bo ja tak "wysoko" nie grałem jeszcze. Jednak niedawno postanowiłem, że będę grał NL5 4 stoliki, wszystko ładnie analizował itp. Doprowadziło to do tego, że levelowałem się niepotrzebnie, bo spoty były proste w większości. Za to teraz gram od jakiegoś czasu lekki multitabling, zaczynałem moje "standardowe" 12 stołów (tyle grałem FR na FTP, jednak dość szybko po otrzymaniu kapitału FTP znikło), teraz liczba waha się między 12-16, zależy jakie są stoliki i czy chce mi się otworzyć nowy :f_biggrin:

Efekt? Gram lepiej. Nie kombinuję, podejmuję szybkie decyzje, przede wszystkim znaczna większość jest dobra. Nie gram statami rywali (znaczy nie w sensie że wcale, tylko nie dogłębnie, po prostu patrzę jaki to gracz, ile tam otwiera i cbetuje i decyduję czy tu jestem z przodu czy z tyłu, bez kosmicznych rozkmin, które zostawiam ewentualnie na sesję - pewnie wiesz o co chodzi), nie szukam rąk, których nigdy nie zobaczę ("kurde, ale jednak ma tutaj XX%, to może mieć XX" :facepalm: )... ale to zależy. Ja dochodzę do wniosku, że na tych limitach nie jestem w stanie grać małej ilości stołów. Dziwne? Możliwe. Pewnie tak. Ale tak już jest :f_rolleyes:

Także jeśli czujesz edge to wg mnie kwestią pozostaje tylko ile stolików dasz radę grać, bo skoro grałeś już wyżej to te limity musisz teraz po prostu przejść, grając solidnego pokera. Dobry table selection (na Evereście tego pojęcia przy grze na 8 stołach NL5 jednak może nie być :f_biggrin:, jednak np. na Starsach już jest ważny), dobry poker i limity się przejdą same w Twoim przypadku. Musisz dojść jak najszybciej do swoich "naturalnych" limitów i ja tak bym zrobił.

Odpowiedz
Cytat
v31dt
Elite Grinder

mysle variat, ze koniecznie powinienes zwiekszyc volume rozdan, nie trzeba od razu ostrego multitablingu, mysle, ze ok byloby granie 6 stolikow, analiza ciekawszych rozdan oraz przyswajanie i wcielanie do gry konceptow w micro limitow.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

gram 24 stoly budujac rolla na poprzedni limit

Odpowiedz
Cytat