Przejdź do forum
120h w listopadzie ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

120h w listopadzie - podsumowanie!

257 Posty
42 Użytkownicy
0 Reakcje
22.2 K Wyświetlenia
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Reguły:

Spoiler

Challenge miał na celu zmotywowanie mnie i mojego znajomego qqryq do ostrego grindu (120h), dlatego przedstawię warunki które nam najbardziej pasują. Nie spodziewałem się aż takiego zainteresowania, więc jeżeli komuś się nie podobają warunki, to bez problem znajdzie osoby z którym np. uzgodnią inną metodę podziału wygranej.

Cel: 120h w listopadzie (od 1 listopada, do końca 30 listopada).
Jeżeli ktoś rozegra mniej niż 120h, wtedy płaci 100$:
- gdy wszyscy ponieśli porażkę, to na cel charytatywny.
- w innym przypadku 100$ jest dzielone na wszystkie osoby które osiągnęły cel.
Możliwość zgłoszenia/wycofania się do 3 listopada.

Z powyższych reguł wynika, że jeżeli nikt nie poniósł porażki, to nikt nie traci/nie zyskuje pieniędzy. Nie jest to forma wyścigu - tego ani ja, ani qqryq nie lubimy, ponieważ chcemy rozegrać 120h i zostać za to nagrodzeni (przez przegranych, przez brak "kary"), a nie siedzieć wbrew sobie od rana do wieczora przy monitorze.

Reguły są proste, ale i tak pewnie nie wszyscy zrozumieją że:
- rozegranie 110 godzin w 20 dni, a potem spalenie się komputera/brak internetu/upadek pokerroomu/śmierć i niedogranie 10 kolejnych godzin = fail, to że "przecież to łatwe", "w 5 dni przy tym tempie zrobiłby 165h" itd. nie obchodzi mnie to, 110h < 120h.
- rozegranie 119.(9) < 120h = fail
- stwierdzenie 5 listopada, że musisz wyjechać na miesiąc na wioskę bez prądu - nie obchodzi mnie to, wycofać się nie możesz i jeżeli do 30 listopada nie będziesz mieć 120h = fail.

Jeszcze jednym wymaganie jest ustawienie w HM timeouta na 5 minut, tak żeby nie wliczało długich przerw do grindu. Jak to zrobić dowiecie się tutaj.

Będę wymagał cotygodniowych updateów w postaci screenu z HM gdzie jest widoczna liczba godzin którą gracz rozegrał. Te wyniki będę upubliczniał żeby dodać pikanterii. Jeżeli komuś spali się/zmieni PC, wtedy ostatni otrzymany screen + nowe update = liczba godzin.

100$ nie jest wielką kasą, ja jestem człowiekiem uczciwym i liczących na uczciwość innych. Nie sądzę żeby 100$ było warte "shańbienia" sobie nicka przez przekręty typu zawyżanie godzin, czy ucieczka przed płatnością. Z tego powodu nie będę się bawił w escorowa. Każdy przegrany sam się martwi o wysłanie kasy do wygranych. Myślę że możemy się umówić że w ostateczności korzystamy z PokerStarsów, ponieważ pewnie każdy ma tam konto - oczywiście nie mam nic przeciwko temu, żeby przegrany porozumiał się z wygranym gdzie mu wygodniej dostać, czy MB/Neteller czy jakiś pokerroom. Kwota jaką należy przelewać do innych graczy podam po otrzymaniu wyników. Ostateczne wyniki należy nadsyłać do końca 3 grudnia, jeżeli ktoś wyśle 4 grudnia screen że rozegrał 389 godzin to i tak jest uznany za przegranego. Jeżeli ktoś wcześniej osiągnie 120h np. 17 listopada i potwierdzi to screenem, to jest uznany za wygranego - ale dobrze by było, gdyby i tak kontynuował update.

W razie wątpilości co do uczciwości, można skorzystać z Mikogo/Teamviewer/przesłania bazy danych, ale tak jak napisałem to ostateczna ostateczność.

Jeżeli komuś się nie podobają reguły, to niech założy swój temat i ewnetualnie da link do niego w tym temacie.

Kontakt do mnie GG 3765655, Skype: Mirthall

Lista uczestników:
- AutystycznyAndrzej - FAIL
- Trojnog
- dzjeszt
- BVGZupa
- k4m13n
- qqryq
- ahmedzik2009
- heleq
- TomKKKK
- Countit
- koval1990
- LeonidasPL
- Urbi23
- krawczeiro
- evog
- autic
- musashi87

Update #2 - stan na wtorek 17:00- część danych z 11.11, zaktualizuje, gdy dostanę nowsze.

Spoiler

- AutystycznyAndrzej

Napisane przez AutystycznyAndrzej
U mnie niewielki progres:

Kilka dni solidnego grindu, a później zmęczenie pokerem. ;)

- Trojnog

Napisane przez Trojnog
23 ale słowo, od jutra się przyłożę :f_rolleyes:

- dzjeszt
11.11.2011

Napisane przez dzjeszt

challenge completed :fuckyeah

- BVGZupa

4/11/2011 23:15:29 BVGZupa: Zupa z tej strony
14/11/2011 23:15:48 BVGZupa: Jak widać zagrałem 25k rozdań i mam 60h zrobione, a więc jestem na półmetku. Idzie nie najgorzej, aczkolwiek upswing się skończył :)

- k4m13n

Napisane przez k4m13n

15bi pod EV :rage:

- qqryq

Napisane przez qqryq

- ahmedzik2009

- heleq

- TomKKKK

Napisane przez TomKKKK

Poki co czasowo nieźle, ale DS mnie sponiewiera jak tania dziwkę.

:f_ugly:

:facepalm:

- Countit

Napisane przez Countit
mam niecale 110 wiec wsadze update jak juz zrobie tez 120h ;)

- koval1990

Napisane przez koval1990
nie ma mnie w domu w tym tygodniu ale gram na wyjezdzie .. Lacznie mam cos kolo 55H :fuckyeah

- LeonidasPL

- Urbi23

Napisane przez Urbi23
Trochę odpuściłem Omahe w tym tygodniu, wiec postanowiłem nadrobić dwoma sesjami MTT w piątek i niedziele po 12h :facepalm:

Uploaded with ImageShack.us

Razem 63.67h czyli dwa dni do przodu :f_thumbsup:

- krawczeiro

[15:49:15] krawczeiro: siema
[15:49:16] krawczeiro:

- evog

Napisane przez evog

Pierwszy tydzień grubo na minus, drugi break even, trzeci planuję grubo na plus :)

- autic

http://i42.tinypic.com/21o22wj.j?pg
param pam pam, choroby ciąg dalszy ~~

- musashi87

Napisane przez musashi87
ja już prawie nadgoniłem ten tydzień wktórym nie grałem w ogole ;)
łącznie: 52,5h

:sdrink

Update #3 - stan na 16:00 22 listopada.

Spoiler

- AutystycznyAndrzej

Ja ostatnio wracam do grindu, ale na 90% będzie fail. ;P

Jutro startują rakerace na Starsach, więc zacząlem się uczyć Omahy. Ciekawe czy się zbustuje. :D

- Trojnog

Napisane przez Trojnog
Kto da rade jak nie Leonidas?

U mnie 55, Allahu akbar i do przodu :f_cool:

- dzjeszt

- BVGZupa

Napisane przez BVGZupa

93 godzinki ponad ;)

- k4m13n

Napisane przez k4m13n
challlenge competed :fuckyeah

- qqryq

- ahmedzik2009

- heleq

- TomKKKK

- Countit

- koval1990

Napisane przez koval1990
z wczorajszymi ponad 13H to juz 88H. A balem sie, ze nie dam rady :D

- LeonidasPL

Napisane przez LeonidasPL
W zeszłym tygodniu nie wrzuciłem update'u, bo mnie nie było. Z drugiej strony nie za bardzo miałem w ogóle, co wrzucać. Praktycznie nie grałem i nie zrobiłem żadnego postępu w challenge'u. Na tę chwilę mam rozegrane zaledwie niespełna 30 godzin. Cóż, muszę się zatem wziąć w tym tygodniu za solidny grind. Koniec opierdalania. Wchodzimy w tryb ponad pełnoetatowego grania i lecimy... albo macie stówkę ode mnie.

- Urbi23

- krawczeiro

- evog

Napisane przez evog

downswind + zła gra ;(( chyba nie służy mi ten challenge, cały czas prawie tiltuje :ayfkm:

- autic

- musashi87

Napisane przez musashi87

u mnie 83h ale dzisiaj nic jeszcze nie grałem wiec w normie

Podsumowanie

Spoiler

Lista uczestników:

- AutystycznyAndrzej

Ja zaliczyłem faila, ostateczne podsumowanie challangu po bodajże trzecim czy jak tam jest napisane w regułach.

- Trojnog

Napisane przez Trojnog

- dzjeszt

Napisane przez dzjeszt

Napisane przez evog
Wszyscy tylko 120h :)

:facepalm:

- BVGZupa

Napisane przez BVGZupa

121h - challenge completed ;>

- k4m13n

Napisane przez k4m13n

- qqryq

Napisane przez qqryq

done

- ahmedzik2009

Napisane przez ahmedzik2009
Miałem dopiero wkleić wykres na sam koniec miesiąca ale z uwagi na to, że nie będe teraz dużo grał to daje dzisiaj:

Najlepszy miesiąc pod względem ugranych h ale jeden z gorszych jeśli chodzi o $ :rage:

- heleq

Napisane przez heleq

Gogo rakeback pro :ayfkm:

- TomKKKK

Napisane przez TomKKKK
Job Done

:f_cool:

zmiana gerki pomogła, ale nadal do zera troszke brakuje

- Countit

Napisane przez Countit

Napisane przez koval1990
Ja ostatnio wracam do grindu, ale na 90% będzie fail. ;P

bedzie hajs :tongue: _thumbsup: Moze sie ktos jeszcze posypie to bedzie na waciki :D

byly by to moje jedyny winningsy w tym mscu. a tak btw to tez juz koniec u mnie ;)

- koval1990

Napisane przez koval1990
Done

Z samych sng i mtt

:pokerface:

- LeonidasPL

Napisane przez LeonidasPL

:fuckyeah

- Urbi23

Napisane przez Urbi23
Udało się wczoraj :) Co prawda musiałem w tym celu po raz kolejny dorzucić całodzienną sesję MTT, bo samego cashu wyszłoby trochę mało

Szkoda, że miesiąc na minus :rage:

Screeny wkleje jak tylko się przeloguje na Windowsa

update :

CASH :

+ MTT

Razem 123.77

- krawczeiro

Napisane przez krawczeiro

:fuckyeah

- evog

Napisane przez evog

Ledwo ;) Ciężki miesiąc.

- autic

Napisane przez autic
done

- musashi87

Napisane przez musashi87
u mnie też done 90h z SnG 30h cash:

Wystapiły nastepujace błędy:

Za dużo obrazków w wiadomości.

Odpowiedz
Cytat
256 odpowiedzi
Endurx
PokerStrategist

A jeśli wszyscy uczestnicy wywiążą się i rozegrają 120 godzin to co wtedy bo nie zostało to opisane?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej Autor wątku
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Jeżeli zaliczasz faila, wtedy płacisz.
Jeżeli nikt nie zaliczy faila, nikt nie traci kasy.

Jeszcze jest możliwy wariant, żeby się nie ścigać, że osoba przegrywająca da $ do podziału dla osób które rozegrały 120h lub więcej.

Odpowiedz
Cytat
Trojnog
PokerStrategist

jakieś wymagania co do stawek czy mogę w ramach nauki sh zacząć od nl2/5?

Odpowiedz
Cytat
qqryq
Elite Grinder

Jestem zainteresowany.

W razie porażki osoba przegrywająca oddaje 100-200$ (do ustalenia) dla osoby z największą liczbą rozegranych godzin

Jedna mała uwaga. W przypadku gdy zgłosi się więcej osób proponuję żeby pula podzielona została po równo między wszystkimi zwycięzcami challengu.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Trojnog: nie ma przeszkody, tylko chciałbym żeby kwota o którą walczymy była stała niezależnie od stawek. Jeżeli stać Ciebie na to żeby w razie porażki wyłożyć 100-200$, to luzik.

qqryq: dobry pomysł.

Jeszcze jedna rzecz. Data nie musi być od 1 listopada do 30 listopada i nie mam nic przeciwko żeby trochę przesunąć. Możemy np. zacząć w poniedziałek (3 listopada) i grać do 3 grudnia.

Odpowiedz
Cytat

pisze sie na to ale mam czas na grind tylko w listopadzie,grudzien juz nie i fajnie jakby byly wyscigi ,najwiecej wygrywa ten ktory ma najwiecej godzin itd,stawiam $100

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

I'm in :)

Odpowiedz
Cytat
Trojnog
PokerStrategist

Trojnog: nie ma przeszkody, tylko chciałbym żeby kwota o którą walczymy była stała niezależnie od stawek. Jeżeli stać Ciebie na to żeby w razie porażki wyłożyć 100-200$, to luzik.

szlachta się bawi <=> koszta się nie liczą :f_biggrin:
I'm in _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

granie turniejow tez sie liczy?

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Nie mam zdania czy dopuścić turniejowców. Z jednej strony nie znam rzeczywistości turniejowej, z drugiej niewiele mi to przeszkadza jeżeli HM zapisuje ile godziny grałeś.

pisze sie na to ale mam czas na grind tylko w listopadzie,grudzien juz nie i fajnie jakby byly wyscigi ,najwiecej wygrywa ten ktory ma najwiecej godzin itd,stawiam $100

Tylko o to chodzi że dla wielu (w tym mnie) 120h samo w sobie jest gigantycznym wysiłkiem. Nie przepadam za wyścigami, ponieważ ich wyniki nie zależą ode mnie, tylko od tego ile przeciwnicy grają. Ja bym był za tym co napisał qqryq czyli kwota którą dadzą przegrani (mniej niż 120h) jest dzielona pomiędzy wygranych (więcej niż 120h).

Jeżeli idzie o kwotę, to myślę że symboliczne 100$ wystarczy.

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

Jesli turnieje beda wliczane to prawdopobnie moge w tym uczestniczyc, bo na listopad cashe z turniejami planowalem pomixowac.

Odpowiedz
Cytat
marmajc
PokerStrategist

zainteresowany i proponuje dla tej osoby ktora bedzie miala najwiecej jakis maly bonus plus50$ np zeby mimo wszystko zwyciezce w symboliczny sposob nagrodzic;)

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

i tak nikt nie zaliczy faila, wiec nie ma co kombinowac :)

Odpowiedz
Cytat
koval1990
PokerStrategist

sng tez sie licza :D?

A o co chodzi z timeoutem 5min ?( ?(

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Sesja 60 minut, 20 minut przerwy, Sesja 60 minut, 20 minut przerwy, Sesja 60 minut, 20 minut przerwy, Sesja 60 minut.

Zagrałeś cztery godzinne sesje. Standardowy timeout to 30 minut, czyli by policzył te sesje plus przerwy jako jedną pięciogodziną sesję, czyli zawyżył czas grindu o 1h.

Jutro napiszę ostateczne reguły. Turnieje/SNG są ok, o ile HM potrafi zliczyć poprawnie godziny gry.

Odpowiedz
Cytat

polecam tego urzyszkownika!

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat

I'm in ;)

W jaki sposób się skontaktujemy i to zorganizujemy?

Btw. fajnie, że trafiłem na ten wątek. Akurat i tak zamierzałem murzynić przez cały listopad, a tak będę miał dodatkową motywację :)

Przy okazji może uda mi się rejknąć 2000€ także w ogóle luzzzzz

Odpowiedz
Cytat
medzikone
PokerStrategist

Nie lepiej zrobić zrzutę i podzielić wg. tabeli kto ile grał? Jak w turnieju.

Odpowiedz
Cytat