Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ultra mega oftop

97 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
5,826 Wyświetlenia
Qsypal

Myślę, że ten temat nadaje się idealnie aby opisać Wam to, co mi się dzisiaj przytrafiło w RL...

Turniej ligowy, wpisowe 25 zł. Podszedłem do niego już dość podirytowany bo kilka minut wcześniej przegrałem satelitke do turnieju wpis 150 zł który kosztował mnie 15 zl... w heads upie moje ak uległo aq, pani na river się pokazała...

Tak więc jak napisałem na wstępie zanosiło się na słaby dzień, ale to co przydarzyło mi się w turnieju dobiło mnie całkowicie...

1 rozdanie, ręka k4o, easy fold preflop... na stole wypadają 3 króle, po jednym na flopie, turnie i riverze... no ale nic, było, minęło. 2 ręka- k7o. Mając w pamięci poprzednie rozdanie i słowa sentencji, nic nie zdarza się 2 razy, easy fold... na flopie 5 k k i dobijająca mnie na turnie 7... nie podłamałem się, teraz bb, mówię sprawdzę za darmo... otrzymuje 23o... a jako że znacznie podbito preflop spasowałem... flop 37j, turn 3, river 2... Kolejne rozdanie i small blind a4o... bez wiary dorzuciłem drugiego small blinda, stół 35k... jako że nikt nie podbił i udało mi się obejrzeć turna, nie dowierzałem w to co spadło... Tak jest 2... pierwszy raz byłem w rozdaniu! Tylko co z tego, skoro wszyscy spasowali i zgarnąłem tylko blindy... Kolejne rozdanie qjo, normalnie takie ręce zrzucam w początkowej fazie turniejów, tutaj nie mogłem. Chwila dla dilera i sam sobie rozdałem a k t. Przede mną znaczne podbicie, mówię sobie poczekamy, sam się wypłaci... call... turn nic nie zmieniał, gracz który pozostał zagrał za połowę stacka- easy all in dla mnie... co się okazuje? Sprawdza mnie zrzucając jko... tym razem zamiast wygrać blindy, zgarniam ich połowę... dalej było już normalnie, czyli niedługo potem odpadłem ;p

Jeżeli uważacie, że dziwne układy online, to soft wspomagający słabszych / lepszych graczy, to zobaczcie co może przydarzyć się w grze przy zielonym stoliku... zero manipulacji, czysta gra... I jak się tu nie załamać...

tesg83 Autor wątku
tesg83

daltego nie grywam real... bo tam same boty siedza i tylko kase skubia;)

tesg83 Autor wątku
tesg83

dzisiaj chyba odnioslem na swoj sposob jeden z wiekszych sukcesow... i to wcale nie chodzi o zysk w $$$ bo wygralem jedynie 36$ na NL50 i to w ciagu dwoch godzin... gralem z bardzo slabym graczem (cos miedzy calling station a maniakiem) ktory mial duzo szczescia... roznie sie gra toczyla ale w pewnym momencie mial juz moje 3 stacki... na szczescie po dlugich dwoch godzinach udalo sie odebrac to co moje i jeszcze wyjsc na maly plus:) dobrze ze po zgarnieciu jednego czy dwoch stackow nie uciekl ze stolu...:P

EDIT: sprawdzilem i okzuje sie ze na stol w sumie przynioslem 212$ a zabralem 236$:P czyli gralem 2 godziny o niecale pol stacka... ale i tak bylo warto... :]

tesg83 Autor wątku
tesg83

temat troche umarl a ze nie widze potrzeby by zakladac nowy napisze tutaj... od czwartku gram sobie nl20 sh po tym jak mialem spory spadek BR... lece na upswingu i idzie mi bardzo dobrze(czw i piatek troche ponad 100bb/100 przynjmniej wedlug elephanta) ale mimo iz wszystko uklada sie po mojej mysli (wchodza mi cbety dobieram do drawow itd) to po prostu moje pocket AA mnie dobija... i miedzy innymi dlatego postanowilem napisac... w momencie gdy grajac all in z AA i za kazdym razem bedac z przodu wygralem tylko 1/7 na showdownie i to chyba tylko dlatego ze po prostu na flopie mialem seta... dobila mnie taka sytuacja:
ja na butonie z AA UTG bet 80c call re 2.60$ (ja dalem call) panowie 80centowi spasowali
pot (7.10$) flop 7Ts7 gosc bet 5$ ja all in (~16$) gosc mnie sprawdza pokazujac KK... turn: K...

malo? mam AA gosc daje bet 80c ja re 2.60$ on re 5$ ja re 9$ on call
flop 7Ts5 on check ja all in (~10$) on call i pokazuje TT

procz tego 3x przegralem bo przeciwnik lapal druga pare na turnie/river i raz bo zlapal na river trojeczke (K na rece K na flopie i K na river)

no po prostu jak dostaje call majac AA to juz zaczynam czuc ze mimo ze jestem z przodu to mu cos dojdzie... powinienem przegrywac jakies 20% takich rak a 20% wygrywam... przezyje to ale chcialem sie wyzalic bo jeszcze nigdy mi sie tak nie zdarzylo zeby w ciagu 3 dni takie cuda sie dzialy... no ale poki wychodzi sie na plus tak czy inaczej to jednak az tak to nie boli... chociaz gdyb ym wygram 6/7 takich sytuacji to bylbym +240$ i jak sie tak pomysli to jednak mozna sie troche wqrzyc...

posmecilem czas napisac o innych rzeczach... chcialbym poruszyc temat (o dziwo!) wojny adminow... zastanawiam sie czy ktos skomentuje moje slowa... uwazam ze ta inicjatywa jest bardzo fajna... wskazuje na rozwoj polskiego PS... ale moim zdaniem wymknela sie troche spod kontroli...

admini bija sie miedzy soba rozdajac tickety... ticket za samochod ticket za buty ticket za zdjecie drugiego admina za nazwe... przez pol tygodnia wchodzac na forum nie widac zadnych innych tematow (w last 10) procz wlasnie takich... ostatnio wchodze coraz zadziej bo wiem ze nic sie procz tego nie dzieje... a jak juz wejde to nie ma milego rozczarowania.... jak to mozliwe ze 50% tematow w ktorych ostatnio ktos cos napisal dotycza ticketow... admini bija sie o to by w kazdym takim temacie miec jak najwiecej postow przez co inne moim zdaniem bardziej interesujace tematy uciekaja... a to z powodu ze malo kto wchodzi na forum i wchodzi w link w ktorym wyswietlane sa wszystkie tematy od ostatnich odwiedzin...

zeby nie byc goloslownym wklejam 10 dostepnych topickow:

BRZYDAL ROKU czyli jak wyobrazasz sobie...
pokonac limity [BLOG]
Ticket do wylicytowania!
Zostań gangsterem simooo
Ticket za samochód!!!
Przeleć się do admina
Prosze o odpowiedz grających na TP
Zbieramy pieniądze...
Gang "jackmasters" - oficjalna strona
Horse 14 / 7650

nie wszystkie tematy odwiedzilem ale juz na pierwsyz rzut oka widac ze tematy ktore nie dotycza posrednio czy bezposrednio wojny adminow to tematy nr 2, 7, 8 i 10...

osobiscie mnie to troche irytuje... admini wola zrobic trzy topicki dajac po jednym tickecie za 3 rozne rzeczy a przeciez mogliby zalozyc jeden durny topic i tam rozdac 3 za 3 najlpsze pomysly/zdjecia/komentarze czy czego tam chca... dzieki temu dostepnych by bylo 80% ostatnich tematow a nie polowa... jak to dalej bedzie szlo w ta strone to przy kolejnych edycjach wogole nie bedzie "widocznych" tematow dotyczacych rzeczy innych niz ta rywalizacja... think about it...

JacekPL

Ponieważ nie czytasz takich wątków, powtórzę jeden wpis:

Napiszę to tak:

Trochę mi przykro, że tak łatwo przychodzi Wam krytyka.

Staramy się z simoo stworzyć dla Was, dla Was Panowie i Panie fajne miejsce w sieci.

Wszyscy gramy w pokera, mamy przynajmniej jedno wspólne hobby.

Bolą mnie słowa, że stawiamy na spam, a nie na edukację.

Może ktoś, kto czyta tylko spam nie zauważa edukacji:

350 nowych haseł w słowniku, dużo więcej filmów i treningów, od przyszłego tygodnia minimum 5 nowych artykułów w strategii.

Nie piszę o tym, że już pojawiło się kilka nowych a kilka uległo "modernizacji".

Zabawy typu liga czy wojna adminów też są dla Was, nie dla nas.

Rozdajemy za friko 11$ - oczywiście, że dla starych wyjadaczy to nic - ale dla kogoś, kto dopiero zaczyna, to być może 10%-30% jego kapitału.

Nikt tego, kto nie chce, nie zmusza do czytania i brania udziału w tych zabawach.

Reguły mają być proste - by nawet Ci ze statusem basic, brąz mogli się bawić razem z platyną czy diamentem. To ma Was integrować, a nie różnić.

Oczywiście słowa krytyki bierzemy pod uwagę, pod warunkiem, że jest konstruktywna. Jeśli chcesz oszukiwać i w ten sposób wygrać ticket - śmiało.

Rzeczywiście nie jesteśmy w stanie Was sprawdzić.

Ale czy o to naprawdę chodzi !!!!

Z szacunkiem dla wszystkich użytkowników polskiego PokerStrategy:

JacekPL ; simoo

tesg83 Autor wątku
tesg83

albo sie nie zrozumielismy albo troche odkrecasz kota ogonem... jak mowilem wojna adminow to bardzo fajna inicjatywa... ale nijak sie ona ma do edukacji...

ale co ciekawe padlo rowniez w twoim poscie slowo spam... hmm... zastanowmy sie... czym jest spam... kilka zdan mi wpadlo w oko jak czytalem niektore tematy...:
Temat: Ticket za samochód!!!

Tym razem możesz przedstawić maksymalnie trzy typy (jeden typ w jednym poście).

Temat: Ticket do wylicytowania!

Uwaga.
Otwieram licytację ticketu do Wojny Adminów:
Cena wyjściowa 0,01$
Krok licytacji - 0,01 $

Temat: Pokaż się!!! - kolejny bilet.

Wstaw w tym wątku swoje zdjęcie - lub kilka zdjęć - warunek - jedno zdjęcie w jednym poście.

Autor najciekawszego zdjęcia wygrywa ticket.

Temat: Buty Jacka - konkurs

Możesz wkleić dowolną ilość zdjęć, ale w każdym poście może znajdować się tylko jedno zdjęcie!

wiecej mi sie szukac nie chcialo... jednak tylko 1 z 4 tematow wyzej zostal zalozony przez simoo... i w tym momencie nasuwa mi sie jeszcze jedno skojarzenie:
Temat: Liga PS - Zasady i Rejestracja do I edycji

Do Ligi PokerStrategy może zapisać się każdy użytkownik polskiego forum PS, który w wątku "Zasady i Rejestracja Zawodników" napisze posta, w którym poda swój nick na PartyPoker i napisze poprawną polszczyzną dokładnie jeden komentarz do newsa o rozpoczęciu ligi.

nie mam zamiaru sie tutaj z wami klocic... bo przy takich sporach racje ma zawsze ten ktory napisze ostatniego posta... jednak nie dam sobie wmowic ze wszystkie te zdania w tematach ktore przedstawilem maja na celu edukacje... domyslam sie (bycmoze blednie) ze jest to jakis cel wyznaczony odgornie przez PS i ja juz to zauwazylem w momencie gdy powstala liga... nabijanie postow czy komentarzy by zapisac sie do ligii napewno nie mozna nazwac "standardowym postepowaniem"

troche zboczylem z tematu... nie wydaje mi sie by warto tutaj bylo sie spierac o takie bzdury... chcialbym tylko by admini wzieli moje uwagi do siebie i postarali sie przy rozdawaniu ticketow ograniczyc troche zakladanie nowych watkow... bo zawsze mozna wymyslic "konkurs" w ktorym do wygrania bedzie kilka ticketow... zauwazcie ze moze to tez wplynac na ilosc postow w takim temacie bo im wiecej nagrod do wygrania tym wieksze zainteresowanie spoleczenstwa...

EDIT: chcialbym tez zauwazyc ze nie krytykuje wszelkiego rodzaju edukacji jaka oferuje swoim uzytkownikom poker strategy... wrecz przeciwnie... uwazam ze polskie PS rozwija sie w dobrym kierunku... treningi na wysokim poziomie coraz wiecej filmikow nowe artykuly oraz update starych nowi pracownicy wspierajacych zarowno prace jak i pomoc poker strategy itd... zreszta mysle ze to nie jest tylko mala czesc tego czego mozemy sie spodziewac w neidalekiej przyszlosci...

Masqb

Ciekawe czy na innych forach PS też się ktoś przyczepiał... Pewnie tylko Polacy lubią takie szukanie dziury w całym.

Ja wolę, żeby na stronie głównej był topic o butach admina albo jego samochodach niż mam oglądać znowu 10 tematów o rakebacku na FTP, o bonusie startowym i o tym czy można przypisać konto na starsach. (można się trochę pośmiać przynajmniej)

Jak chce pogadać o strategii to patrze w odpowiedni dział.

dżizys ku%%% ja pie%%%% ... pie%%%% tex... kompiluje sie pieknie (czytaj. jak zwykle 2 bledy bo pakiet polskich literek jest spier%%%% ale i tak dziala) dopisuje ostatnie linijki pracy i c%%% strzela kompilator ... nagle 101 bledow ... najlepsze jest to, ze bledy zamiast do tekstu odnosza sie do wygenerowanego pliku ... w zyciu tak nie mialem... czasem sie wykrzaczal bo mu na przyklad $ nie domknalem i reszte tekstu traktowal jako czesc szlaczkow matematycznych i brakowalo mu domkniecia pliku ale zeby sie odwolywac do bledow w innym pliku to jakas paranoja... i c%%%%% strzelil terminy ... teraz pewno ze 3 dni bede nowego texa sciagal -_- tyle ludzi w tym pisze a nie chcialo sie nikomu niekomercyjnej w pelni sprawnej wersji wypuscic...(tak, ja KOCHAM windowsy i uwazam ze linux to taki sam shit jak tex mimo, ze sa darmowe)...

With love,
me.

Janosikgdy

Czytam niemieckie PS grając w pokerka i właśnie w tilta wpadłem:
https://www.pokerstrategy.com/de/forum/thread.php?threadid=437466
Chłopaki tam nieźle z nas leją :D :D

edit: prawie na samej górze obrazek dla nie piśmiennych

murkins

Janosikgdy napisał

gdzie ?? pokaż palcem,temat kto ile zarabia na godzien na jakich stawkach, chyba nic nadzwyczajnego

murkins napisał

Janosikgdy napisał

gdzie ?? pokaż palcem,temat kto ile zarabia na godzien na jakich stawkach, chyba nic nadzwyczajnego

juz usuniete, bylo zdjecie polskiej zalogi kolarzy torowych i niemcy sie smiali, ze 'hot' etc

https://polska.pokerstrategy.com/video/585
widzieliscie to wczesniej ? dzis sie zorientowalem dopiero, fajna reklama :P

mazaq

tldr

Ale myślę, że to fajny temat do spamowania...

Janosikgdy

Wieśniaki z Mokotowa do Piachu!!!!!!!!!!

kamil90

prosimy nie spamowac :D

Mooris

Bardzo proszę nie spamować. Nie chciałbym wręczać blokad konta.

Pozdrawiam