Napisane przez fidelloz
Patrzac na to z krotkoterminowej perspektywy to sobie policz :-P
Przy 2k pln /msc ktore mozesz dostac, to juz na NL25 pewnie Ci lepiej wyjdzie.
Co do tego co napisal galer, to sie w duzej czesci nie zgadzam
Spojrz chlopie na wygrywajacych regow, jak nasi trenerowie, pobolero, nanokoko itp.
Ich wykresy to pionowa liczba w gore. Nie chodzi o to ze downswingi ich omijaja, ale ich skill i iedge sa tak duze, ze nie jest to istotne w longrunie. Dlatego wg mnie opowiesci o wielomiesiecznych (0,5mln rak) downswingach przy dobrej grze nalezy miedzy bajki wlozyc.
Ponadto, dla goscia co zarabia w pracy 3k pln, a z pokera na NL200 np 20kpln na miesiac, chodzenie do pracy to strata czasu, bo nie chodzac do pracy zarabialby ~~40k pln, czyli roczna wyplate w miesiac.
Ponadto juz po roku gry ma tyle pieniedzy ze nie musi sie niczym zbytnio martwic w perspektywie srednioterminowej.
Kolejna sprawa jest to , czy lubisz grac czy grasz dla pieniedzy.
Podkreslic chce, ze mowie o stawkach NL100+, bo na Nl10-50 myslenie o karierze pro jest wg mnie bardzo nietrafionym pomyslem.
Trochę nie rozumiem, bo piszesz że sie ze mną nie zgadzasz a właściwie myślisz podobnie jak ja
Po pierwsze na każdego mocno wygrywającego rega jakiego wymienisz ja mogę wymienić jakiś 1000 graczy którzy przegrywają. To pokazuje, że poker i życie z niego nie jest rzeczą łatwą.
Po drugie piszesz o grze na wysokich stawkach, a ja dokładnie o tym samym pisałem.
Jeśli masz zaplecze w postaci mocnego br, grasz na stawkach NL100+ i po konkretnej próbce rąk masz zadowalające wyniki, to przejście na pokera może być super pomysłem.
Jednak chodzi o to, że autor tematu ma pomysł by poświęcić wakacje na grindowanie. Sam pisze, że właściwie nie ma wiedzy pokerowej, ani wielkich umiejętności.
Po prostu uważam, że w jego wypadku lepiej będzie jak dorwie jakąś dorywczą fuche na wakacje, a w międzyczasie pogra w pokera, poczyta artykuły itd.
Może mu się spodoba, może będzie miał wyniki i będzie chciał iść dalej w tym kierunku. Tego mu życzę, ale głupio by było jakby bo 3 miesiącach obudził się na NL10 z zyskiem 15$ z rakebacku i wspomnieniem wakacji przed monitorem.