wróć. to co miałem na myśli - w urzędzie musisz być zarejestrowany conajmniej 3 miesiące. tu doczytałem i nasuwa mi się takie spostrzeżenie - jak nie możesz być nigdzie zatrodniony przez rok, skoro sam siebie zatrudniasz? nie możesz pracować u nikogo innego na zasadach umowy prace/umowa-zlecenie/o dzieło itd to chyba oczywiste.
http://www.pup.gda.pl/artykuly/266_144_jednorazowe-srodki-na-podjecie-dzialalnosci-gospodarczej.html
tu jest regulamin.
Napisane przez KolBro
skoro nie mam wkładu własnego to raczej oczywiste. pytanie teraz jest ile? domyślam się że mniej niż w banku. bank także nic nie da bo niby na jakiej podstawie? na poręczenie nie mam co liczyć. to akurat pewne. muszą znaleźć inny sposób. czyli albo venture capital albo anioły biznesu.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z kosztów prowadzanie własnej działalności. Takich jak chociażby wszelkiego rodzaju składki (w tym ZUS), podatki (w zależności od formy działalności), koszty stałe (księgowość, koszty związane z siedzibą firmy, telefon, internet, samochód) itp
Jak wygląda rentowność przyszłego biznesu?
Jaki jest okres zwrotu z inwestycji
Jak bardzo innowacyjny jest pomysł
etc
ojej, niemożliwe. płacić trzeba będzie
oczywiście że to wiem. ~390pln zus przez pierwsze 2 lata, wynajem lokalu, media, wyposażenie itd
co do innowacyjności to moja oferta nie będzie niczym oryginalnym, ale widzę jak wygląda konkurewncja, co robi a raczej czego nie robi i zamierzam to bezwzględnie wykorzystać
Napisane przez artaveld
Kapitał Ludzki
A to patrzyłeś? Tam jest napisane, że grupę docelową stanowią osoby przed 25 rokiem życia, ale to wcale nie jest kryterium dyskwalifikujące.
Ew. Anioły Biznesu ale to już trzeba się popisać większą kreatywnością
tutaj chciałbym zaznaczyć że patrzysz na artykuł z 2009, a mamy 2011
w pomorskim robią tylko "młodzi w biznesie" czyli do 25 i "aktywacja +50". czyli na żadne z tych się nie łapie. tak powiedział mi dzisiaj doradca zawodowy w pupie gdańskiej