Witam
Na Forum jestem już sporo czasu jednak dla 99% społeczności całkowicie anonimowy. Widziałem temat zbiórki pieniędzy na leczenie jednego z użytkowników... Mam przyjaciela, znamy się od kilkunastu lat. Nigdy nie miał w życiu łatwo, w wieku 5 lat zmarł jego tato, mama wyszła drugi raz za mąż jednak relacje z ojczymem nie należały do najlepszych. Obecnie od kilku lat nie mieszka z rodziną z różnych powodów. Co najgorsze jakiś rok temu zaczął chorować, przez pół roku lekarze nie potrafili dojść jaka jest tego przyczyna. Tracił na wadze, co miesiąc był w szpitalu, przeszedł kilka operacji i jak się okazało zbędnych i nie na to co trzeba. Dopiero niedawno okazało się jaka jest tego faktyczna przyczyna. Diagnoza - choroba Krona - Leśniowskiego. Dokładnie nie wiem na czym ona polega, wiem, że jest to choroba układu pokarmowego. Bardzo ciężka choroba, Michał bo tak się nazywa mój przyjaciel musi bardzo dbać o dietę, aktualnie waży 60kg przy wzroście 190cm (niegdyś 85/90kg. Nie chcę opisywać sytuacji i diagnozy bo tak na prawdę się nie znam na tyle abym mógł wygłaszać opinie. Obecnie jest na sterydach, po których czuje się lepiej jednak nie jest to ostateczne wyjście z sytuacji i tylko specjalne biologiczne leczenie może "postawić go na nogi" i pozwolić "normalnie" funkcjonować. Ja nie jestem w stanie mu pomóc ale jeżeli ktoś z użytkowników chciałby pomóc i ma do tego środki może coś dałoby się zrobić? Każda cegiełka się liczy. Chłopak obecnie jest w bardzo ciężkiej sytuacji życiowej, mieszka na stancji i jest poważnie chory a utrzymuje się z renty rodzinnej po zmarłym ojcu, kontakt z matką praktycznie nie istnieje. Bardzo proszę o pomoc. Gdyby ktoś chciał w jakiś sposób pomóc bardzo proszę o kontakt.