Hej,
zaczynam pisać pracę licencjacką, w której chciałbym porównać zawód pokerzysty do gracza na forexie/giełdzie. Wspomnę w niej o różnych podobieństwach oraz różnicach. Będę też poruszać między innymi zagadnienia stopy zwrotu, ryzyka, psychologii etc.)
Póki co potrzebuję dane dotyczące tego, jaki odsetek pokerzystów należy do graczy wygrywających, ilu z nich spędza ponad x godzin w okresie y grając w pokera.
I tutaj zaczynają się schody, ponieważ nie wiem jeszcze w jaki sposób mógłbym takie dane zebrać. Czy w HM2(albo innych trackerach) jest możliwość filtrowania bazy danych ze względu na całą pulę graczy? Tak, żebym mógł np. filtrować tylko graczy z nl100, którzy są na plus ?
A może znacie inne programy, które mogłyby odpowiednio przedstawić potrzebne mi informacje?
Zastanawiam się jeszcze, czy pisząc do supportu największych poker roomów mógłbym dostać pomoc, ale nie jestem pewien, czy to nie są informacje prywatne, których nie można udostępniać.
Mile widziana wszelka pomoc lub linki, gdzie mógłbym znaleźć przydatne informacje :sdrink