Przejdź do forum
Pomoc przy pracy li...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pomoc przy pracy licencjackiej

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
403 Wyświetlenia
Dreadman7
Oldschool Grinder

Hej,
zaczynam pisać pracę licencjacką, w której chciałbym porównać zawód pokerzysty do gracza na forexie/giełdzie. Wspomnę w niej o różnych podobieństwach oraz różnicach. Będę też poruszać między innymi zagadnienia stopy zwrotu, ryzyka, psychologii etc.)

Póki co potrzebuję dane dotyczące tego, jaki odsetek pokerzystów należy do graczy wygrywających, ilu z nich spędza ponad x godzin w okresie y grając w pokera.

I tutaj zaczynają się schody, ponieważ nie wiem jeszcze w jaki sposób mógłbym takie dane zebrać. Czy w HM2(albo innych trackerach) jest możliwość filtrowania bazy danych ze względu na całą pulę graczy? Tak, żebym mógł np. filtrować tylko graczy z nl100, którzy są na plus ?

A może znacie inne programy, które mogłyby odpowiednio przedstawić potrzebne mi informacje?
Zastanawiam się jeszcze, czy pisząc do supportu największych poker roomów mógłbym dostać pomoc, ale nie jestem pewien, czy to nie są informacje prywatne, których nie można udostępniać.

Mile widziana wszelka pomoc lub linki, gdzie mógłbym znaleźć przydatne informacje :sdrink

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
tolari
BlackMember

w hm2 jest zakladka opponents gdzie masz takie info i mozliwosc filtrowania/wrzucenia do excela

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7 Autor wątku
Dreadman7
Oldschool Grinder

Dzięki za pomoc!

Znalazłem rozkłady różnych statystyk w zakładce Opponents->Summaries. W części Player Analysis, jest chyba opis tylko pojedynczych graczy.

Wiesz, w jaki sposób mogę dodać kolejne kolejne filtry? Z tego co widzę, to opcja More Filters nie daje zbyt wielu możliwości.

Czy jest możliwość tworzenia korelacji pomiędzy poszczególnymi statystykami? Tak, żeby pojawiał się np. vpip/winnings?

I jeszcze prosze o podpowiedź, w jaki sposób moge importować dane do excela? Nie moge znaleźć tej opcji.

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7 Autor wątku
Dreadman7
Oldschool Grinder

Podbijam temat. Ciągle nie mogę znaleźć rozwiązania, wiec wszelka pomoc jest mile widziana! :)

Odpowiedz
Cytat