A Royzbawiony?
Napisane przez Thinloth
A Royzbawiony?![]()
dotarł do mnie później i fotki nie pstryknąłem
Całkiem fajne piwka, ale niestety w dwóch trafiłem na DMS i to w kilku butelkach. Mam nadzieję, że coś z tym zrobią, bo browar wygląda na naprawdę ciekawy. Za to Deszcz w Cisnej jest mega zajebisty. Jak dla mnie najlepsze z dymem jakie piłem.
Napisane przez grisza1989
ciechan![]()
jak było zielone lubuskie to ja polecam jeszcze to:
Bardzo dobry temat
A skoro juz zostal wrzucony browar zamkowy to dwa bardzo smaczne piwa ktore polecam z tegoż browaru:
Twierdzowe:
Spoiler

oraz
Raciborskie Niefiltrowane:
Spoiler

Napisane przez TheBluffPL
Napisane przez wukaesiak
![]()
jedynie piwo jakie pijam :sdrink
2 pozytywne wpisy i postanowiłem skosztować. Nie polecam, smakuje jak pół-rozgazowana cola z tesco z aromatem palonych słodów.
Już lepiej zakupić:
Spoiler

smak podobny a kosztuje 10x mniej
Napisane przez bondzyn
2 pozytywne wpisy i postanowiłem skosztować. Nie polecam, smakuje jak pół-rozgazowana cola z tesco z aromatem palonych słodów.
Dawno nikt na tym forum nie napisał tylku słów prawdy na raz.
Francuskie, w Pl podobno jest tylko w sklepach "Jola" i kosztuje kolo 20 zł za 0,25 l. Warto sprobowac bo nie czuć tak intensywnie spirolu.
Napisane przez bondzyn
Napisane przez TheBluffPL
Napisane przez wukaesiak
![]()
jedynie piwo jakie pijam :sdrink
Już lepiej zakupić:
Spoiler
smak podobny a kosztuje 10x mniej
![]()
kolejny dowód na to, że o gustach (szczególnie smakowych) się nie powinno dyskutować
dla mnie osobiście świetne
do pokerka polecam:

browar Van Pur
smakuje jak siki, ale przynosi szczęście gdy jest w rękach dobrego pokerzysty. Ostatnio piłem do gierki live i wygrałem 1,5 BI (NL5 zł hajstejks)
Spoiler

ja uwazam, ze o gustach mozna dyskutowac. jezeli 95/100 osob powie, ze dane piwo jest niedobre, to ja moge tym pozostałym powiedziec, ze to piwo jest niedobre i nie musze dodawac "wg mnie"
Napisane przez grisza1989
ciechan![]()
jak było zielone lubuskie to ja polecam jeszcze to:
Polecam troszkę słabe, ale dobre
Zapraszam smakoszy piwa do baru Gambrinus w Tychach ( 8 piw lanych beczkowych zmienianych co jakiś czas i podobno 150 piw z różnych stron świata.
Cudze chwalicie swego nie znacie
Jestem z Tychów, ale jeszcze o tym pubie nie słyszałem
Co prawda było gdzieś tam o multi tapie... Tyskiego, tzn. wszystkie piwa z Kompani Piwowarskiej
ale być może była to plotka na temat tego pubu! Koniecznie muszę sprawdzić
Napisane przez bondzyn
Jest kolejna warka Ciechana Grand Prix, polecam serdecznie
Gdzie będzie mozna dostać bo ja w lokalnym sklepie z piwami nie widziałem
Ja polecam ze swojej okolicy:

Świetne piwo! Z tego co mi wiadomo również dostępny w dobrych sklepach w Polsce...
Witam,
Oczywiście dorzucam moją propozycje prosto ze Słowacji.
Polecam.

Pije różne piwka z różnych stron, wiec teraz będę tu częściej zaglądał
i dorzucał swoje propozycje.
P.S. Jak by ktoś się zastanawiał nad studiami związanymi z piwkiem, lub chciałby sam coś uważyć to służę pomocą
mgr ze spec. Technologii Fermentacji ( Browary, winiarnie, generalnie miło i przyjemnie było)
Pozdro
Napisane przez przemek20011
Napisane przez bondzyn
Jest kolejna warka Ciechana Grand Prix, polecam serdecznieGdzie będzie mozna dostać bo ja w lokalnym sklepie z piwami nie widziałem
Może dojedzie bo w Warszawie pierwszy raz pojawiło się chyba dopiero przedwczoraj.