A jak Rowing jack i Black Hope ?
Good piwka
Na blogu nowy wpis Solipiwko & Widawa - Młócka
http://dziennikpiwny.blogspot.com/2014/09/solipiwko-widawa-mlocka.html

Napisane przez Thinloth
A jak Rowing jack i Black Hope ?
rowing jack podobnie jak doktorek z tym, że krótsza goryczka.
black hope bardzo dobre lekka czekolada zarówno jeśli chodzi o smak i aromat także spoko. :fdrink
W ostatnich dwóch warkach Rowing Jacka trafiłem na butelki z dużym diacetylem, tragedia była, nie do picia
King of hop był za to spoko.

Zdrowie RudiegoPijaka!
#pozdrodlakumatych
btw. nie widziałem jeszcze nigdzie recenzji tych piw
Z facebooka Dr Brew:
"W ostatnich dniach dostawaliśmy niepokojące sygnały na temat piwa Sunny 83. Zaniepokojeni sytuacją sprawdziliśmy piwo i rzeczywiście część piwa zarówno w butelkach jak i kegach jest zbyt mętna, w związku z czym chcieliśmy poinformować, że ta partia piwa zostanie wycofana ze sprzedaży. Z wielką przykrością i smutkiem informujemy również, że z tego samego powodu musimy odwołać premierę piwa Summer ALE. Wszystkie osoby które zakupiły piwo Sunny 83 i było z nim ewidentnie coś nie tak prosimy o przesłanie wiadomości. Postaramy się zrekompensować poniesione straty.
Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację."
Więc życzę, żeby flip siadł i trafiło się smaczne
Daj znać czy Rudi i Mosiac są warte zakupu
:sdrink
P.S. Etykieta "Młócki" będzie miała niewielu równych rywali w konkursie na najbardziej paskudną etykietę.
W sklepie zauważyłem przez butelkę, że 83 jest mętniejszy od zwykłego Sunny ALE, ale myślałem że tak ma być. Zobaczymy - jeszcze nie otwierałem
Ja w piątek wstąpiłem do osiedlowego sklepu, a w centrum nie mieszkam i moje oczy ujrzały pełen asortyment z Pinty i Wrężla:
- Imperium Atakuje
- Dobry Wieczór
- Czarna Dziura
- Apetyt na Życie
- Stout owsiany
- AIPA
Wcześniej, żeby uraczyć się tego typu trunkiem musiałem jechać 7,5km w jedną stronę do specjalistycznego sklepu, a teraz mam Imperium (jedno z moich ulubionych polskich piw) pod nosem
Ja ostatnio PINTE spotkałem w E.LEclercu i wioskowym sklepie za Pszczyną
Fajnie się Polska piwna rzeczywistość zmienia.
Etykieta Młócki to faktycznie kicz niesamowity, ale za dystans do siebie trzeba dać "+"
Napisane przez Szp4Q
Zdrowie RudiegoPijaka!#pozdrodlakumatych
Chodzi o staking? Ja nawet nie pamietam na ile mnie opier...
Napisane przez bl4dy84
Napisane przez Szp4Q
Zdrowie RudiegoPijaka!#pozdrodlakumatych
Chodzi o staking? Ja nawet nie pamietam na ile mnie opier...
![]()
Tak... Mnie tak samo
Executioner IPA z duńskiego Beer Here, ścina głowę niczym kat?
http://dziennikpiwny.blogspot.com/2014/09/beer-here-executioner-ipa.html

Ostatnio byłem na premierze John Cheery i Single Hopa z Ale Browaru w Czarnej Wołdze, polecam naprawdę ciekawe piwa!
A niedługo kolejna premiera

Nowe Black IPA na polskim rynku - Bass Reeves. Trzeba przyznać, że Browar Faktoria skutecznie zaciera wspomnienia po swoich pierwszych średniakach.
http://dziennikpiwny.blogspot.com/2014/09/faktoria-bass-reeves.html

Dzisiaj zasłyszane w sklepie:
-hehehe, Grażyna, kolejni po Ciechana przyszli!
Kozacką reklame sobie zrobili, i za darmo.