Wlasnie rejestruje sie na moneybookers tylko ze jestem w tym temacie kompletnie zielona:( i nie wiem jaka walute ustawic:w dolarach czy w zlotych.Jesli ustawie w zlotych to wtedy oni sami zajma sie zmiana waluty z dolarow na zlote?I prosze bez smiechu
ja naprawde sie na tym nie znam.
Ja ustawiłem złotówki i to oni zajmują się przewalutowaniem przy wypłatach/wpłatach z poker roomów. Zaletą tego rozwiązania jest to że nie będę miał problemu przy wypłacie z moneybookers na swoje konto bankowe które mam oczywiście również w złotówkach
A czy takie wyjscie sie oplaca?Czy nie pobieraja moze wiekszej oplaty za przewalutowanie niz banki czy kantory?;)
nie wiem dokładnie ile banki pobierają ale na 90% jestem przekonany że korzystniej jest na moneybookers które pobiera 1,75%
W obu przypadkach przewalutowanie robi moneybookers. Nie ważne w jakiej walucie masz konto mb, na konto w Polsce wysyłają tylko przeliczone na PLN.
Ale jeśli MB jest w zł, to przewalutowanie jest też zawsze robione przy ruchu do i z konta pokerowego, prawda? Wydaje mi się zatem, że korzystniej mieć MB w tych dolarach czy euro...
Zalezy, do czego potrzebne Ci to konto. Jesli chcesz pieniadze przerzucac na przyklad pomiedzy roomami, to wtedy na pewno nie oplaca sie ustawiac na PLN, tylko dolary/ euro. Bo przy kazdym przewalutowaniu oni pobieraja prowizje. Natomiast jesli chcesz tego uzywac do wyplaty na konto w polsce, to moze to byc korzystne.