Przejdź do forum
Moja twórczość :)

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Moja twórczość :)

25 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,578 Wyświetlenia
galer

Napisane przez manuelos

Napisane przez galer
Poza tym jak robisz kawałek na "hejterów" to nie powinieneś sam hejtować ;)

o czym dokładnie mówisz :) ?

O tym kawałku "Haters". Pomijam już fakt, że dziwnie brzmi taki kawałek u kogoś kto ma łącznie kilkaset wyświetleń utworów. Chodzi mi o to, że za ten tekst równie dobrze kto inny mógłby ciebie nazwać hejterem (samo określenie hejter jest totalnie idiotyczne).

Jak mam być szczery to niezbyt mi się podoba.
Tu juz nie chodzi o bity, nie chodzi o tekst, ale nie podoba mi się sposób rapowania. To samo najbardziej mi się niepodobało u smacka jak wrzucał swoje kawałki. Po prostu nie ma w tym żadnych emocji. Jakbyś zwyczajnie mówił do mikrofonu.
Wspominałeś o Mesie to posłuchaj kawałków z jego ostatniej płyty. Czasem ma się wrażenie, że dosłownie pluje do mikrofonu i to się świetnie słucha, bo kawałki aż ociekają od emocji. Może się takie coś podobać, może się nie podobać, ale kawałki są JAKIEŚ.

Ciśnij dalej, nagrywaj i wrzucaj utwory na u2be!
Brawo za chęć robienia czegokolwiek więcej! :f_thumbsup:

Napisane przez manuelos

Napisane przez shemhamforash
cos ala mezo. nie lubie hh i pophiphopu, ale teksty niezle w konwencji jaka tworzysz.

Dlaczego ala mezo ? jest wielu raperów którzy śpiewają refreny, posłuchaj mesa. Tak w ogóle to tylko próba, jak każdy track zresztą, co wychodzi lepiej a co gorzej :)

dla mnie sprawa wyglada tak ze rap to gral kaliber 44, paktofonika czy inni. teraz raz zdziecinnial. spiewaja jakies milosne teksty, albo cholera wie o czym tak jak wszystkie sokoly i pono, mezo. a do tego dodane sa mile melodyjki. niestety w takim kierunku rozwinal sie rap. czyli cukierkowe recytowanie tekstow. ludzie (uwazajacy sie za hip hopowcow) to lubia.

manuelos Autor wątku
manuelos

Napisane przez galer

Napisane przez manuelos

Napisane przez galer
Poza tym jak robisz kawałek na "hejterów" to nie powinieneś sam hejtować ;)

o czym dokładnie mówisz :) ?

O tym kawałku "Haters". Pomijam już fakt, że dziwnie brzmi taki kawałek u kogoś kto ma łącznie kilkaset wyświetleń utworów. Chodzi mi o to, że za ten tekst równie dobrze kto inny mógłby ciebie nazwać hejterem (samo określenie hejter jest totalnie idiotyczne).

Jak mam być szczery to niezbyt mi się podoba.
Tu juz nie chodzi o bity, nie chodzi o tekst, ale nie podoba mi się sposób rapowania. To samo najbardziej mi się niepodobało u smacka jak wrzucał swoje kawałki. Po prostu nie ma w tym żadnych emocji. Jakbyś zwyczajnie mówił do mikrofonu.
Wspominałeś o Mesie to posłuchaj kawałków z jego ostatniej płyty. Czasem ma się wrażenie, że dosłownie pluje do mikrofonu i to się świetnie słucha, bo kawałki aż ociekają od emocji. Może się takie coś podobać, może się nie podobać, ale kawałki są JAKIEŚ.

Ciśnij dalej, nagrywaj i wrzucaj utwory na u2be!
Brawo za chęć robienia czegokolwiek więcej! :f_thumbsup:

Mam oryginał z alkopoligami na półce, to moja ulubiona płyta ;)
Dzięki za dłuższą wypowiedź, postaram się zastosować do tych rad w jednym z kolejnych utworów ;)

Kawałek nie przypadł mi do gustu, a dlatego, że tak naprawdę jest o niczym. Pamiętam kawałek wwo - każdy ponad każdym to jest coś. :)

Głównie w hip hopie chodzi o przekaz, jeśli śpiewa się o dupie maryny i jak poprzednik dodał bez emocji to wyjdzie zawsze kaszana.

Bardzo fajny kawałek polecam:

Chodź na codzień nie słucham hip-hop / rapu to jakieś pojęcie o nim mam. :P

manuelos Autor wątku
manuelos

Napisane przez Miszchalek
Kawałek nie przypadł mi do gustu, a dlatego, że tak naprawdę jest o niczym. Pamiętam kawałek wwo - każdy ponad każdym to jest coś. :)

Głównie w hip hopie chodzi o przekaz, jeśli śpiewa się o dupie maryny i jak poprzednik dodał bez emocji to wyjdzie zawsze kaszana.

Bardzo fajny kawałek polecam:

Chodź na codzień nie słucham hip-hop / rapu to jakieś pojęcie o nim mam. :P

wybacz ale bardziej bez emocji jak sokół to chyba się nie da :P