Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Medytacja

34 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
2,836 Wyświetlenia
imfar

Napisane przez yro77
zajmijcie sie czymś sensownym, a nie głupotami które nic wam nie dadzą i zostały stworzone tylko po to żeby ktoś mógł sobie sprzedać swoją super książkę o medytacji za 49,99 pln

Ludzie medytują dłużej niż ma nasza era. Nie wiem jak świat wtedy stał z książkami o medytacji, ale pln-ów jeszcze nie było :). To w kwestii tworzenia medytacji by zarobić.

Co do "nie działania", to na szczęście również się mylisz. Jak masz chwilę: http://www.racjonalista.pl/index.php/s,38/t,39161 . Chyba, że bez wiedzy o medytacji, wiesz o niej wszystko - to może faktycznie szkoda czasu na czytanie.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez yro77
zajmijcie sie czymś sensownym, a nie głupotami które nic wam nie dadzą i zostały stworzone tylko po to żeby ktoś mógł sobie sprzedać swoją super książkę o medytacji za 49,99 pln

+200

A co to tego że ludzie medytują od czasów w których jeszcze nie było ludzi to ciekawe skąd pochodzą takie informacje (pewnie z książki za 49,99).

Według mnie jest dużo lepszych metod na spędzanie lub marnowanie wolnego czasu.

Odpowiedz
Cytat
imfar

Napisane przez WeakTight27

A co to tego że ludzie medytują od czasów w których jeszcze nie było ludzi to ciekawe skąd pochodzą takie informacje (pewnie z książki za 49,99).

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

WeakTight27 to troll. Nie byłem pewny, ale po jego wypowiedziach w tym wątku już jestem. Nie karmić trolla!

Odpowiedz
Cytat

Łik Tajta oplaca PS,zeby wkurwial ludzi...nie jestem nieuprzejmy wobec drugiego uzytkownika, ja po prostu stwierdzam fakty. Czy ten "członek", inaczej zwany użytkownikiem napisal kiedys pozytywnego posta? Krytyka, krytyka i jeszcze raz krytyka...Co chwile na jakims blogu, w jakims temacie widze post tego hejta o tresci mniej wiecej zblizonej do "I tak jestes chujowy, twoj mindset jest do dupy, a roll przewalisz w 2 minuty". Tylko niepotrzebnie podburza atmosfere, wkurwia graczy i prowokuje. Na innych forach juz dawno zegnalibysmy takiego człeka, a tu? Mowie...oplacony przez PS na bank jest. Pozdrawiam Cie Łik.

PS: Nie chce mi sie juz czytac tematow, gdzie wypowiada sie "on", tylko jak to zrobic? ?( ?( To tyle szczerosci;] Kiedys to musialem napisac :P Pewnie nie tylko ja tak uwazam^^

Odpowiedz
Cytat
NightRage18

Medytacja zawsze spoko. Są specyficzne jednostki które umysły produkują 1000 rozproszonych myśli na minutę co czyni je bezproduktywnymi a czasami jeszcze gorzej. Pracowałem w zakładzie psychiatrycznym 2 lata z ludźmi którzy nie potrafili tych myśli uporządkować. Tak jak imfar napisał najlepiej odrzuć oczekiwania zwyczajnie zacznij się tym bawić i jeżeli będziesz robił to dobrze, z szczerą intencją poprawy własnej osoby to efekty same się pojawią.
Ja bawię się medytacją i rzeczami około medytacyjnymi z przerwami około 4 lat i uważam że odniosłem dzięki temu niesamowite korzyści. Polecam też ksiązke Osho o medytacji, chociaż jeżeli nie spotkałeś się wcześniej z ezoterycznymi teoriami a na co dzień racjonalizm i pragmatyzm biorą górę to możesz to uznać za zwykły bełkot. btw skąd jesteś?

Odpowiedz
Cytat
galer

Napisane przez WeakTight27

Napisane przez yro77

+200

Według mnie jest dużo lepszych metod na spędzanie lub marnowanie wolnego czasu.

Według mnie jest dużo lepszych metod na spędzanie wolnego czasu niż skupianie swojej aktywności na forum w tematach, gdzie tylko można coś krytykować.
Jednak jak widać, ludzie są różni i co dla jednego jest stratą czasu, dla drugiego może być czymś bardzo interesującym i istotnym.

Proszę wszystkich o zaprzestanie osobistych wycieczek i powrót do głównego wątku.
Dzięki.

Odpowiedz
Cytat
robal123

Akurat medytacja to zupełnie cos innego niż te wszystkie współczesne czary mary dla naiwnych typu nlp i tym podobne bzdury.

Wystarczy wejść chociażby na wiki, żeby przeczytać niezwykle długa listę pozytywnych efektów medytacji.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

Napisane przez yro77

Dzięki za radę, jak mniemam sam nigdy nie próbowałeś?

Ostatnio mam problem z koncentracją (zaczynam robić jedną rzecz a już myślę o 2 kolejnych) i zasypianiem a przeczytałem, że medytacja może być dobra na takie sprawy nie widzę więc powodu czemu by nie spróbować szczególnie, że już dawno słyszałem pozytywne opinie na ten temat ale coś nie mogłem się zabrać :fuckyeah .

Lubię dobry chillout i święty spokój, nawet jeśli nie doznam jakiegoś olśnienia przez medytację to uważam, że jest to dobre hobby dla mnie ;).

Swoją drogą z takim rozumowaniem równie dobrze możesz naskakiwać na co drugiego polaka jak idzie do kościoła w niedziele, że lepiej by poświęcił godzinę na ćwiczenie bicepsa albo konstruowanie odrzutowca a nie czeka 45 minut żeby wrzucić do koszyka 5zł :).

Odpowiedz
Cytat

Swoją drogą z takim rozumowaniem równie dobrze możesz naskakiwać na co drugiego polaka jak idzie do kościoła w niedziele, że lepiej by poświęcił godzinę na ćwiczenie bicepsa albo konstruowanie odrzutowca a nie czeka 45 minut żeby wrzucić do koszyka 5zł

niestety tak bo religia to niestety największe oszustwo historii..wiara rozłożona geograficznie :facepalm: to pokazuje siłę autorytetów

ale to temat na inny czas

czyli juz mamy 1h kosciola + 30 min dojazdu + zalozmy 2 h medytacji w tygodniu = 3,5 h

3,5 h = 2 000 rozdań / tyg.

8 000 rozdań miesiąc więcej, czyli 96 000 w skali roku

Twój wybór.

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

Po pierwsze nie chodzę do kościoła.

Po drugie nie przeliczam czasu na rozdania bo nie grinduje. :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat

Również polecam książki Osho, na początek proponuje "Medytacja. Podstawy praktyki.".

Odpowiedz
Cytat
kempesKGB

eightfold path to poker enlightenment

nie pisze wiecej bo powiedza, ze reklama konkurencji jakas czy cos

Odpowiedz
Cytat
imfar

Napisane przez kempesKGB
eightfold path to poker enlightenment

nie pisze wiecej bo powiedza, ze reklama konkurencji jakas czy cos

_thumbsup:

Dzięki tej serii wziąłem się za medytacje. Już gdzieś nawet proponowałem aby wziąć ją na warsztat i wypuścić u nas po polsku.

Odpowiedz
Cytat