Ruch - wszystko zostało powiedziane, cienia szansy nie ma. (zgodnie z przewidywaniami)
Jaga - technicznie słabsza od Arisu, ale fizycznie imo lepiej przygotowani i mają przewagę, motorycznie na podobnym poziomie. Jakąś szansę w rewanżu mają, aczkolwiek przejście do następnej rundy będzie mimo wszystko ogromną niespodzianką.
Wisła i Lech - umieściłem te drużyny razem, bo w sumie są w podobnej sytuacji. Lech zagrał dobrze, ale nieskutecznie, Wisła słabo i nieskutecznie. Szanse na awans mają te drużyny w sumie takie same. Lech u siebie musi się sprężyć i zagrać w końcu efektywnie pod bramką rywala, bo - jeżeli Sparta nie wzniesie się na wyżyny swoich umiejętności, to jest do przejścia. Wisła musi zacząć grać. Zapomniałem wczoraj napisać jeszcze o Boguskim....no ale w sumie dobrze, że zapomniałem, bo i lepiej o nim nie pisać. Dalej podtrzymuję, że Żuraw był najsłabszy na boisku, o włos lepiej zagrał Boguski, o włos - bo stworzył jedną (słownie jedną!) akcję w całej pierwszej połowie. Ogólnie obaj beznadziejni wczoraj.... Tak więc jeśli Wisła zacznie grać, to nawet grając na wyjeździe może się uporać z Azerami.
Ale nie zdziwię się, jeżeli w następnej rundzie będziemy już oglądać tylko grę Lecha w 4 rundzie eliminacji LE.....
Ruch = out (znowu przegra)
Jaga = wygra na wyjeździe ale nie awansuje
Lech = remis i niestety out (Sparta Praga w ostatnim sezonie nie przegrała ani jednego meczu w lidze, gra baaaardzo dobrze w defensywie)
Wisła = MUSI awansować ale jak będzie to czas pokaże
Napisane przez rafaeelloooo
Ruch = out (znowu przegra)Jaga = wygra na wyjeździe ale nie awansuje
Lech = remis i niestety out (Sparta Praga w ostatnim sezonie nie przegrała ani jednego meczu w lidze, gra baaaardzo dobrze w defensywie)
Wisła = MUSI awansować ale jak będzie to czas pokaże
co do Sparty, to się z Tobą nie zgodzę rafaeelloooo
Sparta w zeszłym sezonie rzeczywiście grała świetnie w defensywie, ale ten sezon jakoś im ta formacja słabo zaczęła... Dlatego jeżeli tylko Lech zacznie być skuteczny, to ma szanse...
cholera tak trzeźwo patrząc to gdyby Lech miał porządnego trenera napastników (takiego, co by w europie nie trzeba było się wstydzić) i napastnicy wiedzieliby co to skuteczność, to mogli by fajnie pograć w LM. akcje ładne się nieraz kleją, sytuacje umiemy sobie stwarzać, ale często brakuje zimnej krwi/porządnego uderzenia
edit: proszę, powiedzcie że choć raz nie byłem stronniczy pisząc post dotyczący piłki nożnej ♠_tongue:
Napisane przez babel92
cholera tak trzeźwo patrząc to gdyby Lech miał porządnego trenera napastników (takiego, co by w europie nie trzeba było się wstydzić) i napastnicy wiedzieliby co to skuteczność, to mogli by fajnie pograć w LM. akcje ładne się nieraz kleją, sytuacje umiemy sobie stwarzać, ale często brakuje zimnej krwi/porządnego uderzenia![]()
edit: proszę, powiedzcie że choć raz nie byłem stronniczy pisząc post dotyczący piłki nożnej ♠_tongue:
porządne uderzenie to ma Wichniarek....aż za porządne czasami, bo wali na siłę, zamiast dokładnie
nie chodzi o takie porządne
chodziło mi celne i silne - tego brakuje (muraś potrafił przyładować...). przecież to co zrobił stilic bodaj w 60 minucie to była porażka
dostał idealną piłkę na 20 metrze, pusta linia do bramki - nic tylko kopnąć i gol... ale dostał podanie na prawą nogę i musiał przekładać = trafił potem w obrońców
Ruch odpadnie, bo ma długi i nie opłaca im się dalej grać w pucharach ;] A poza tym jest słaby i jak, tak dalej pójdzie, to stanie się jednym z kandydatów do spadku z ligi
Szansa na awans: 2%
Jaga odpadnie, bo nie ma żadnego doświadczenia i straciła 2 bramki u siebie. Choć piłkarsko jest na podobnym poziomie co ci Grecy, a to już pozytyw. Poza tym - też oddali najlepszego piłkarza (Bruno). Szansa na awans: 10%
Lech odpadnie, bo nie ma skuteczności. Typuję remis w Poznaniu, max 1-1. A szkoda, bo Sparta imo cienka jak sik pająka. Szansa na awans: 25%
Wisła ostatnią nadzieją, bo jej nowi piłkarze indywidualne umiejętności mają wysokie. Problem w tym, że oni grają 11 różnych meczów w jednym momencie. Więc raczej także odpadną, nie można się zgrać w tydzień. Szansa na awans: 40%
ale Lech gra na Bułgarskiej, będziemy grać w dwunastu (kibice ;)), więc nie ma bata - muszą wygrać i awansować
Prawie zgodzę się z opiniami kolegi jabbac.
Z taką różnicą, że Ruchowi daję ok 0%, Jagielloni 20% a Lechowi też 40% tak jak Wiśle
jabbac nie opłaca sie grać w pucharach
Nie czytałem od początku tego wątku ani niebardzo chciało mi sie tu pisać ale Ruch i tak zrobił swoje Austria poprostu lepsza i tyle chłopaki walczyli na tyle ile umieli i na ile byli przygotowani nazywanie ich cienisami to lekka przesada no ale znawcy zawsze wiedzą najlepiej...
a teraz szykowanko i 18 wyjazd na tych "cieniasów" najpierw Bratysława a potem Wiedeń
Ruch Ruch HKS !!!
zdRówko znawcy
Napisane przez hks83
jabbac nie opłaca sie grać w pucharach![]()
Nie czytałem od początku tego wątku ani niebardzo chciało mi sie tu pisać ale Ruch i tak zrobił swoje Austria poprostu lepsza i tyle chłopaki walczyli na tyle ile umieli i na ile byli przygotowani nazywanie ich cienisami to lekka przesada no ale znawcy zawsze wiedzą najlepiej...
a teraz szykowanko i 18 wyjazd na tych "cieniasów" najpierw Bratysława a potem Wiedeń
Ruch Ruch HKS !!!
zdRówko znawcy
![]()
+1
Widać było, że się starali, ale niestety z takim składem personalnym nie mieli z Austrią żadnych szans. Zupełnie inaczej niż Wisła, bo tutaj po piłkarzach wielkich chęci niestety widać nie było... Oby w rewanżu było inaczej.
Gogogo, polskie drużyny!
Prosze posłuchać kibiców... w zasadzie jest 0:3, a nasi nadal jadą swoje, na całe gardło! O tym mówiłem
"Lechu Lechu Lechu, ukochany klubie nasz! Lechu Lechu Lechu, dziś zwycięstwo pewne masz"
Napisane przez babel92
Prosze posłuchać kibiców... w zasadzie jest 0:3, a nasi nadal jadą swoje, na całe gardło! O tym mówiłem![]()
"Lechu Lechu Lechu, ukochany klubie nasz! Lechu Lechu Lechu, dziś zwycięstwo pewne masz"![]()
kibic nie na meczu ?
Ciężko kończąć pracę o 16 w Norwegii znaleźć się o 20 w Poznaniu... szukasz dziury w całym widzę