Szukam czegos gdzie liczy sie nie tylko akcja ale tez dialogi
nasycone metaforami, cos w stylu "to nie jest kraj
dla starych ludzi"
Nie widziałem "to nie jest kraj dla starych ludzi" ale jeśli byłeś kiedyś w jakimś mniej lub bardziej poważnym związku z inteligentną osobą to polecam bardzo 'Conversations with Other Women', jeśli lubisz musicale to 'Rent', jeśli lubisz Tarantino to wszystko co do tej pory zrobił z 'Pulp Fiction' i 'Reservoir Dogs' na czele. Nie jestem pewien co już widziałeś ale jest sporo dość 'oczywistych' wyborów pasujących do Twojego opisu jak 'The Shawshank Redemption', 'The Green Mile' czy 'Forrest Gump'.
Napisane przez raven112233
Szukam czegos gdzie liczy sie nie tylko akcja ale tez dialogi
nasycone metaforami, cos w stylu "to nie jest kraj
dla starych ludzi"
http://www.filmweb.pl/film/Postrzelone+%C5%BCycie-2008-529228
Na YT jest w odc.. zobaczysz wszystko co sobie życzysz a może i więcej..
Przejdź się do kina
Samsara
Miłość
Pokłosie też można zobaczyć --> film średni ale ważny
poza tym
Oceń ostatnio oglądany film
Heja,
ode mnie:
Pierwsze trzy to bardzo ciekawe thrillery/filmy akcji (jestem wybredna).
Ostatni to powiedziałabym "nie mój gatunek", ale coś co wywarło na mnie duże wrażenie ze względu na pomysł, wykonanie i rewelacyjną grę aktorów. Polecam.
Ehh.. miałem zrobić bardzo długą listę, ale nie da się tak, dlatego:
http://www.filmweb.pl/user/lucus53/films#sort=rateDesc&voteStart=7&voteEnd=10
Proszę.. wszystko co ma 7 i powyżej u mnie na filmwebie jest naprawdę warte obejrzenia. A to co ma ocenę 8, 9 albo 10 to już każdy powinien widzieć!
Ot moje zdanie
Mnóstwo świetnych filmów, które oglądałem nie oceniłem więc nie jest to pełna lista wartych obejrzenia według mnie filmów, ale i tak jest ich tam sporo
Nietykalni (2011)-
Sparaliżowany milioner zatrudnia do opieki młodego chłopaka z przedmieścia, który właśnie wyszedł z więzienia.
Najlepsza komedia z przekazem jaka ogladalem
W pogoni za szczęściem (2006) -
Piekny film o poprawie jakości życia, dązeniu do wyznaczonego celu , bardzo motywujacy. Oparty na faktach.
Bezcenny dar (2006) -
Po śmierci swojego dziadka specjalista od funduszy powierniczych, Jason Stevens, spodziewa się sporego spadku. Zamiast tego dziadek przygotował dla niego krótki kurs przygotowawczy do życia zawarty w 12 zadaniach, które sam nazwał "podarunkami". Starszy pan wystawia swojego wnuka na wyszukane próby, nakłania do podrózy w głąb siebie i poszukania odpowiedzi na pytanie co tak naprawdę liczy się w życiu najbardziej - pieniądze czy szczęście.
Napisane przez aleurwal
Bezcenny dar (2006) -
Po śmierci swojego dziadka specjalista od funduszy powierniczych, Jason Stevens, spodziewa się sporego spadku. Zamiast tego dziadek przygotował dla niego krótki kurs przygotowawczy do życia zawarty w 12 zadaniach, które sam nazwał "podarunkami". Starszy pan wystawia swojego wnuka na wyszukane próby, nakłania do podrózy w głąb siebie i poszukania odpowiedzi na pytanie co tak naprawdę liczy się w życiu najbardziej - pieniądze czy szczęście.
Brzmi kusząco
Ze swojej strony mogę polecić filmy Almadovara -> np. Porozmawiaj z nią
oraz Quentina -> Death proof.
Moje TOP 5, warto obejrzeć wszystkie
Eastern Promises
Inglorious Bastards
There wll be blood
Drive
3.10 to Yuma
Albo po prostu zacznij oglądać Breaking Bad to będziesz miał niejeden dobry film do obejrzenia
wczoraj ogladałem wojownika ( warrior 2011) wypasiony dramat w klimacie walk MMA, świetnie zagrany i porywająca końcówka - polecam
End of Watch (2012)
The Samaritan 2012
Meeting evil 2012
The Speed of Thought 2011
Klub Bang Bang
Podwojna tozsamosc
Napisane przez wukaesiak
nie było już takiego tematu ♠_confused:
haters gonna hate
poza tym to chodziło mi o konkretny rodzaj filmów, a nie cała kinematografie która jest opisywana w temacie o ostatnim oglądanym filmie (ekonom), no ale oczywiście trzeba się wpierdolić i coś napisać, nawet jak się nie rozumie autora tematu
Większośc filmów, które poleciliście oglądałem, jakieś 2/3. Ten dokument 'Postrzelone życie' to jest miazga - 10/10. Osoby, który nie umieją się wczuć w sytuacje innych to i tak nie zrozumieją tego co tam się dzieje. Scena, jak ten jeden z 18 opowiada o tym, jak udawanie, że trzymają broń uratowało im życie mnie rozwaliła. Czułem to tak samo jakbym ja to przeżył.
Dzięki za propozycje
.
Ciężko jednoznacznie stwierdzić , gusta i guściki.. Mi osobiscie przypadły
Zapomniałbym : AMELIA <3