Ladny artykul, napisany pod publike, faktycznie od razu zaczerwienily sie policzki.
Jesli homoseksualisci mieli by byc traktowani lepiej jak cala reszta, jestem przeciwny jakimkolwiek wymyslom rzadu. Jednak w tej ustawie, chodzi tez o 'mniejszości narodowe, etniczne, rasowe, polityczne, wyznaniowe (także bezwyznaniowców), niepełnosprawnych, a także osoby gorzej traktowane ze względu na płeć lub wiek.' I ja to popieram calym sercem. Bo traktowanie kogolwiek gorzej lub LEPIEJ z w/w powodow jest smieszne i swiadczy o jakis zawezonych horyzontach.
Ok. Moze ci sie to niepodobac i wyrazasz swoje zdanie w stylu 'nie podobal mi sie ten przemarsz homoseksualistow, jak i przejzad golasow ulicami Londynu wczoraj (ktory nomen omen byl pewnie kierowany podobnymi pobudkami)' i tyle. Jest wiecej takich sytuacji jak ich wiece, ktorych wolalbym uniknac bedac na spacerze z dziecmi, jakkolwiek opisywanie calej grupy, na podstawie jakiejs tam jej czesci jest troche nie fair. To tak jakby ktos, bedacy zydem wzial mi dlugopis i teraz zaczynam krzyczec, ze wszyscy zydzi kradna.
Ok, ja juz nie bede o nich wiecej pisal, bo oni pewnie sami sie lepiej obronia.
Najbardziej mi i tak chodzi o to, ze jest tyle do zrobionia, ze mozna zajac sie czyms innym.