Dobra, obiecuje ze prawie koncze z narzekaniem na serial, co odcinek to lepszy, jestem w szoku
No wczorajszy odcinek był świetny, a jeszcze bardziej podgrzał atmosferę przed kolejnym. Podoba mi się, jak szybko przeszli do konkretów
Scenariusz tego odcinka pisał sam Martin i to widać ♠_thumbsup:
Ale oczywiście do paru rzeczy trzeba się przyczepić.
Spoiler
Po pierwsze, to można by przedstawić armię północy jakoś okazalej. Przecież to było kilkanaście tysięcy ludzi, a nie sam Greatjon Umber. Gdzie Roose Bolton, lady Mormont i inni? Druga sprawa to zdobycie miasta przez Dothraków. Za mało okrucieństwa i brutalność
Przecież Dany ratuje te kobiety od gwałtu a nie od zamknięcia w jakieś zagrodzie. No i jej ciąża powinna być już widoczna. A już kompletnie nie rozumiem konceptu pieszego spaceru Tyriona i Bronna z Doliny do Dorzecza
I, na siedem piekieł, Duch nazywał się Duch, bo nigdy nie szczekał!
Jednak to wszystko tylko łyżka dziegciu w beczce miodu, bo generalnie odcinek znakomity. Świetna gra aktorów, Dinklage fenomenalny jak zawsze, do tego Conleth Hill (Varys) - bardzo dobra scena rozmowy z Nedem i Ian McElhinney (ser Barristan). Ale prawdziwe mistrzostwo świata to Syrio Forel! Każdą scenę treningu oglądałem po kilka razy. I nawet nie przeszkadza mi, że drewnianym trudno byłoby poczynić az takie spustoszenie w szeregach lannisterskich strażników

Serial świetny, saga Pieśń Lodu i Ognia jeszcze lepsza, dość dobre odwzorowanie fabuły(nie oczekujmy cudów), świetni aktorzy i oczywiście super zagrane postaci, po obejrzeniu serialu polecam przeczytać książkę bo jest świetna i nie będziecie zawiedzeni tym co zobaczyliście w serialu.
ło k*rwa. Wczoraj wieczorem odpaliłem sobie odcineczek.... i oglądałem do 7.42 rano aż nie obejrzałęm wszystkich. MEGA. szkoda tylko, że teraz trzeba tyle czekać na następne...
Napisane przez MaNTissS
ło k*rwa. Wczoraj wieczorem odpaliłem sobie odcineczek.... i oglądałem do 7.42 rano aż nie obejrzałęm wszystkich. MEGA. szkoda tylko, że teraz trzeba tyle czekać na następne...
Nie biadol, musisz czekać tylko 22h na 9 odcinek, ja musiałem cały tydzień
Napisane przez MaNTissS
o której godzinie zwykle są juz napisy?
Ciężko stwierdzić - koło wieczora chyba
Napisane przez Mooris
napiprojekt świetna sprawa, niestety nie dla formatów .mkv![]()
lol? co za bzdura. znalazło mi 2 dni temu właśnie w mkv "once opon a time in america"
a kto powiedział że dopasowuje perfekcyjnie? napisałem że znajduje. z tego co napisałeś też mogę posnuć sobie jakieś domysły, np że nie znajduje ich wcale