Nie mogłem się doczekać na kolejny odcinek więc kupiłem dziś książkę
7 odcinek kończy się w takim momencie, że żałuję, że oglądam po 1 odcinku, trzeba było poczekać aż wydadzą cały serial i wtedy sobie obejrzeć
Na tym polega sztuka kręcenia dobrych seriali, żeby kończyć porządnym cliffangerem
Ale szkoda, że teraz muszę jeszcze tydzień czekać na kolejny, bo ten obejrzałem w zeszły poniedziałek jak wyciekł do neta.
Swietny 7 odcinek. Osobiscie nie czytalem ksiazki i zastanawiam sie czy Lord Stark zawrze porozumienie z Drago i razem beda walczyc !
Powiem tak. Mój ojciec czytał Grę o tron chyba z 3 razy jak nie miał przez pewien czas co czytać. Ogólnie jest multum postaci głównych i nie należy oczekiwać, że pewne osoby nie są mięsem armatnim jak się na początku zdaje, że to "main character". Dzisiaj mój ojciec powiedział mi, żeby sobie przeczytał jeszcze raz całą sagę skoro wypuścili serial, ale stwierdził, że to zbyt przygnębiająca lektura i jak w prawdziwym życiu zbyt mało happy endów.
Swietny 7 odcinek. Osobiscie nie czytalem ksiazki i zastanawiam sie czy Lord Stark zawrze porozumienie z Drago i razem beda walczyc !
Lord Stark super postać, ale 7 odcinek jasno nakreśla co się z nim stanie.
Jeszcze bardzo ciekawą postać jest ta mała, córka Starka.
W tym tygodniu przeczytam książkę i będę miał spokój.
Ja dziś skończyłem czytać I tom i jutro lece z rana do księgarni po drugi. Końcówka miażdży, a wątek Daenerys to już prawdziwy majstersztyk.
Spoiler
Strasznie ciekawi mnie czy zakończą pierwszy sezon serialu tak jak książkę i jak wogóle będą przedstawione narodziny smoków i karmiąca je Dany.
HBO żadko robi drugi sezon, więc wątpie.
Strasznie chciałem, aby zrobili zakazane imperium, ale do tej pory nie ma.
O drugi sezon bym sie nie martwił. HBO swoje hity ciagnie przez wiele lat (vide The Sopranos, The Wire czy Oz)
Poza tym juz po premierze 1 odcinka pojawily sie takie newsy http://www.buddytv.com/articles/game-of-thrones/hbo-orders-game-of-thrones-sea-40022.aspx
A co do Zakazanego Imperium to HBO juz dawno zapowiedzialo, z bedzie i pewnie pojawi sie na jesieni.
Ja po 1szym odcinku nie musiałem czytać takich newsów, żeby wiedzieć, że kolejne sezony są GTD. A jeśli jest też gotowa fabuła, to naprawdę nie ma wątpliwości. Co więcej, nawet jeśli dana stacja nie znajdzie miejsca dla danego serialu, to i tak inne stacje mogą go przejąć / wykupic. Tak czy inaczej, Grę o Tron będziemy widzieli w TV jeszcze przez kilka lat imho.
Gra o Tron i BoardWalk Empire z Steve Buscemi dostali chyba po pilocie i po drugim odcinku od razu zamówienia na +2 sezony do przodu więc spokojnie
Omg, to żeś wbił ćwieka
Ja tu liczyłem na dobre 22 odcinki
Liczyłem, że się mylisz choć trochę, ale rzeczywiście masz rację, co można sprawdzić tutaj:
http://www.pogdesign.co.uk/cat/6-2011
na czerwono oznaczają ostatni odcinek sezonu, który w tym przypadku zobaczymy już 20/06.
Przeciez wiekszosc mini seriali na HBO ma 10 odcinkow:)
Kompania braci, pacyfik... tu jest taka roznica ze jest co kontynowac;)
Cóż, akurat nie oglądam go "na HBO", podobnie jak wiele innych seriali, stąd też nie było to dla mnie tak oczywiste
Ale tak naprawdę to nawet lepiej, ponieważ takie 10 - 13 odcinkowe seriale mają znacznie więcej akcji, a mniej "zapychaczy", które by pozwalały wypełnić 23 odcinki - patrz Prison Break, Chuck, House, itp.
Do drugiej w nocy jeszcze turnieje grałem, ale się nie doczekałem wczoraj... się wpieniłem tylko bo jakiś kasztan wrzucił "fejka"
Ale dzisiaj będzie dobry seans
Mooris widzę też już oglądasz ?:P