Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Forex...

29 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
7,479 Wyświetlenia
andyfoe69

Napisane przez sergii1984
XTB dobry jest żeby pograć w corocznym konkursie i do darmowych szkoleń (codziennie w internecie i raz na kilka miesiecy w największych miastach)

Admiral Market jest ok na pocżatek. W przeciwieństwie do XTB można grać na mikroloty (0,01 lota i mając już 100$ można zacząć się uczyć strategii nie tracać wszystkeigo zbyt szybko :)

Hym z tego co się orientuję brokerzy STP i ECN niezbyt nadają się na pocżatek- żeby tam grać trzeba mieć znaczne środki.

1. Załóż rachunek demo

2. zacznij uczyć się strategii z forum http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewforum.php?f=12&sid=

3. Przeczytaj książkę John J. Murphy Analiza Techniczna Rynków Finansowych czytając rozwiązuj testy po każdym rozdziale!!!!

Powodzenia

ECN - hmm niby są możliwe od ok 1000$ mini konta u ECN.

Nie zgodzę się z tym, że brokerzy STP czyli (Straight Through Processing) wymagają dużych depozytów.

[Trading Point - link polecający]
-Platforma MT4
-Broker STP
-Moneybookers(wpłaty i wypłaty)
-Mikrokonta
-świetna płynność, spread nie zwiększany dodatkowo podczas wydarzeń fundamentalnych
-70+ par walutowych gold,silver i kilka kontraktów na giełdy.
-darmowe wpłaty i wypłaty pokrywane przez brokera.
-świetna obsługa www i telefoniczna w języku angielskim (na życzenie w j.Polskim też jest możliwa i prawdopodobnie będzie.)

Firma brokerska budowana na zdrowych fundamentach.

Dla porównania XTB, które padło powyżej:

-broker MM
-rekwotowanie (nawet 8-10 razy co 3pips) Co może być wkurzające kiedy próbujesz zamknąć zlecenie i nie możesz... i tracisz cenne punkty zysku.
- ma możliwość ingerencji w zlecenia klientów
- ma możliwość NIE UZNANIA zleceń klientów powołując sie na przepis w regulaminie :)
- gra przeciwko klientom obstawiając transakcje przeciwne lub ustawiając drugiego klienta z taką transakcją :)
ma możliwośc "koszenia stopów(stoplose)"
- duży depozyt
-wysoki wolumen transalcji
-spread podczas wydarzeń potrafi być nierealnie zwiększony /koszenie stopów/
+bardzo wiele instrumentów
+polska obsługa
+konkursy

Tak więc nie zakładaj na XTB tam nawet rachunku demo :)
Bo będą do Ciebie wysyłać Spam i telefonować :))
Lepiej omijać ich z daleka. Po prostu.
Dla nich FX to golenie "leszczy" z depozytów i tyle.

Bardzo podobna jest też opinia krążąca w Internecie :)

Te konkursy z milionem Euro - to pikuś w porównaniu do tego co XTB wyciąga od klientów :)
Tyle. na temat tych dwóch brokerów...
Pozdrawiam i jeszcze raz polecam
[Trading Point ] do spróbowania.

##

2. Forum dość ciekawe i ogólnie polecam..., ale raz na jakiś czas :)
3. Książka świetna! +1

Odpowiedz
Cytat
zenderr

To jakiego brokera polecasz? Ale mówię, w grę na początek wchodzi polski/polskojezyczny chociaż to chyba to samo.

tak naprawde polski broker to tylko xtb tms lub ich dziwny twor go4x

jesli ci chodzi o polski support itp to juz prawie kazdy ma zagraniczny

wiec mozesz smialo przebierac

wiele osob chwali admiral ale ja bym ci go nie polecal do konca bo m reqkotowanie ..

ja smialo z polskim supportem moge ci polecic fxsalt

maja polski support maja stp i ecn
unikasz rekwotowania zlecenia szybko wchodza do 20 lotow nie zauwazylem zbytnio roznicy...
wedlug mojego zdania ich oferta duzo tansza od Admiral markets...
spread niski
i jak bedziesz robil obrot to moga ci zejsc z cena 40%

Odpowiedz
Cytat
andyfoe69

Napisane przez zenderr
To jakiego brokera polecasz? Ale mówię, w grę na początek wchodzi polski/polskojezyczny chociaż to chyba to samo.

tak naprawde polski broker to tylko xtb tms lub ich dziwny twor go4x

jesli ci chodzi o polski support itp to juz prawie kazdy ma zagraniczny

wiec mozesz smialo przebierac

wiele osob chwali admiral ale ja bym ci go nie polecal do konca bo m rekwotowanie ..

ja smialo z polskim supportem moge ci polecic fxsalt

maja polski support maja stp i ecn
unikasz rekwotowania zlecenia szybko wchodza do 20 lotow nie zauwazylem zbytnio roznicy...
wedlug mojego zdania ich oferta duzo tansza od Admiral markets...
spread niski
i jak bedziesz robil obrot to moga ci zejsc z cena 40%

Policzyłeś, że płacisz także commission za wejście na rynek i wyście z rynku jako ECN ? :) to nie jest tak różowo przy ECN - że spread 0,6pipsa

A ja FXsalt nie polece, bo mimo że mają siebie za ECN - to jest to nic innego jak ECN/STP.
Mają dość duże poślizgi cenowe. Co by wskazywało, że ich dostawcy płynności nie są idealni albo mają słabe połączenia... (nie wiem co jest problemem)

Admiral Markets - hmm jak lubisz rekwotowania - to działaj :>
ogólnie z AM coraz to gorszy broker, bo jeszcze rekwotują :(

Ten broker STP którego poleciłem - Trading Point - gwarantuje możliwość zawierania zleceń po aktualnej cenie do kwoty 5MLN (50 lot) od ręki... Jeśli chcesz większe zlecenia - to można je dzielić na paczki po 50 lot lub składać telefonicznie zlecenia.... np. 500 lot ... : ) Tylko kto tu takimi zleceniami będzie handlował... ;))

Tu będzie przedszkole a nie MBA jeśli chodzi o forex...

Odpowiedz
Cytat
zenderr

wejscie i wyjscie ??commision ?

nie wiem o co chodzi ale chyba nie rozumie ci o co chodzi...

Odpowiedz
Cytat
zenderr

ciezko mi sei wypowiedziec cokolwiek o trading point

zauwaz jednak ze troche offtopic ten twoj temat
bo dziecko jasno napisal ze chce support polski...

Odpowiedz
Cytat
andyfoe69

No i jest support Polski - mogę dać adres do konkretnej osoby polaka, który ma pod sobą support.

Wersja polska jest w trakcie tłumaczenia należy do adresu głównego dodać:
/pl
Polska strona ma oficjalnie ruszyć niedługo... W tej chwili będzie wprowadzone i przetłumaczone kilka innych...

wejście i wyjście ??commision ?

Przy ECN - możesz miec teoretyczny spread od 0.00 pips - co wygląda kusząco - ale jest jeszcze dodatkowa prowizja za otwarcie pozycji i jej zamknięcie i to jest te nasze commission. O czym nie chcą pisać brokerzy, a co jest dodatkowym kosztem ECN.

--
Jeśli dziennie wykonujesz 20-100 operacji na dużym wolumenie(miesięcznie kilkadziesiąt milionów $ wolumenu (min. 200 lot+) (bardzo agresywne). Możesz liczyć na upust od brokera ECN. I teoretycznie może ci obniżyć prowizję np. o 20% czyli płaciłbyś 0,4+0,4 (otwarcie i zamknięcie) + spread bankowy (0,0-1.1 w zależności od płynności na danej parze to mogą być wartości większe). Spread międzybankowy jest zmienny - to może być 0.6 to może być 1.0 - to może być 0.1 pipsa...

Tak więc ECN daje możliwości względnie małej prowizji, może być bonus - ale jeśli jesteś średnią rybą - taka która ma na rachunku 100.000$ i często handluje lub taką co ma minimum 1M$ i handluje rzadziej - za to większymi paczkami - możesz uzyskiwać dodatkowy profit - obniżenie prowizji.

(200lot x średnio1.2pipsx10$/pips = 2400$ prowizji dla brokera - z czego on upuszcza ci 0.2pipsax200lot = 400$ )

--

Biorąc pod uwagę to, że zaczynając na forex z depo ok. 5 000pln - będziesz używał podstawowych strategii. Dziennie załapiesz się na nie więcej jak 2-5 konkretnych sygnałów przy wolumenie 0.1 lota da ci miesięczny wolumen wielkości 22dnix0.2lota - 22dnix0.5lota =4.4-11lot
(prowizja przy ECN - jeśli miałbyś takiego - będzie wielkości około 44$-110$)

Albo z depozytem 500pln - i grasz wolumenem (0.01lot) - prowizja mies. przy powyższych wyliczeniach (4.4-11$)

Do tego nie nie jest potrzebny ECN - nie uzyskasz też z pewnością jakieś renegocjacji warunków, bo jesteś dla brokera zwykłą drobnicą...

Dla ECN potrzebujesz zazwyczaj też depozytu na rachunku rzędu 10.000$.
Są też "para"ECN z wejściem 5000$, a nawet1000$ czy min 500$....
Które mają trochę większy spread, czasem także poślizgi w porównaniu do ECN.

Trochę się rozpisałem - ale mam nadzieje, że trochę wytłumaczyłem - dlaczego nie musisz wsiadać do Rolls-Royce'a, żeby dojechać do celu - wystarczy dobry mercedes :)

Odpowiedz
Cytat
zenderr

wejście i wyjście ??commision ?

Przy ECN - możesz miec teoretyczny spread od 0.00 pips - co wygląda kusząco - ale jest jeszcze dodatkowa prowizja za otwarcie pozycji i jej zamknięcie i to jest te nasze commission. O czym nie chcą pisać brokerzy, a co jest dodatkowym kosztem ECN.

ale sie ubawilem :D
commision masz staly u ecn i jest on pobierany przy otwarciu pozycji
wynosi on 10$ za kazde 100 000 danej waluty(1lot)

ale skad ci sie wzielo przy zamknieciu ...lol
moze lepiej graj w pokera niz pisz cos o fx w tym wypadku o brokerze :)
no offence!!

jest kuszaczy spread i nikt ich nie pobije
mozesz pisac tysiace teorii spiskowych ze jest cos kuszace itp
fakt jest taki ze zaden stp czy MM ich nie pobije
koniec kropka!!!

--
Jeśli dziennie wykonujesz 20-100 operacji na dużym wolumenie(miesięcznie kilkadziesiąt milionów $ wolumenu (min. 200 lot+) (bardzo agresywne). Możesz liczyć na upust od brokera ECN. I teoretycznie może ci obniżyć prowizję np. o 20% czyli płaciłbyś 0,4+0,4 (otwarcie i zamknięcie) + spread bankowy (0,0-1.1 w zależności od płynności na danej parze to mogą być wartości większe). Spread międzybankowy jest zmienny - to może być 0.6 to może być 1.0 - to może być 0.1 pipsa...

bez problemu bedziesz mial 50% znizki przy takim wolumenie :D
oni swoja dostawca placa 2 -3 $ bakow za lot wiec i tak im zostaje drugie tyle..

srednio masz 0,4 wiec latwo obliczyc do tego masz narzedzia wiec o czym mowa !!!

Tak więc ECN daje możliwości względnie małej prowizji, może być bonus - ale jeśli jesteś średnią rybą - taka która ma na rachunku 100.000$ i często handluje lub taką co ma minimum 1M$ i handluje rzadziej - za to większymi paczkami - możesz uzyskiwać dodatkowy profit - obniżenie prowizji.

(200lot x średnio1.2pipsx10$/pips = 2400$ prowizji dla brokera - z czego on upuszcza ci 0.2pipsax200lot = 400$ )

hmmm
nawet duren wejdzie na cashbackforex.com i tam dostanie za nic 20% zwrotu
wiec moze duzo wiecej sobie wytargowac ...
--

Biorąc pod uwagę to, że zaczynając na forex z depo ok. 5 000pln - będziesz używał podstawowych strategii. Dziennie załapiesz się na nie więcej jak 2-5 konkretnych sygnałów przy wolumenie 0.1 lota da ci miesięczny wolumen wielkości 22dnix0.2lota - 22dnix0.5lota =4.4-11lot
(prowizja przy ECN - jeśli miałbyś takiego - będzie wielkości około 44$-110$)

Albo z depozytem 500pln - i grasz wolumenem (0.01lot) - prowizja mies. przy powyższych wyliczeniach (4.4-11$)

Do tego nie nie jest potrzebny ECN - nie uzyskasz też z pewnością jakieś renegocjacji warunków, bo jesteś dla brokera zwykłą drobnicą...

Dla ECN potrzebujesz zazwyczaj też depozytu na rachunku rzędu 10.000$.
Są też "para"ECN z wejściem 5000$, a nawet1000$ czy min 500$....
Które mają trochę większy spread, czasem także poślizgi w porównaniu do ECN.

Trochę się rozpisałem - ale mam nadzieje, że trochę wytłumaczyłem - dlaczego nie musisz wsiadać do Rolls-Royce'a, żeby dojechać do celu - wystarczy dobry mercedes :)

ladne obliczenie porobiles :)

zastanawiam sie czy jestes ib dla tego trading point czy jak ze tak ich zachwalasz i publicznie twierdzisz ze ECN nie jest taki swietny ze stp czy MM
moze dac lepsze warunki ..

przypomina mi sie slynne wystapienie kaczynskiego
nas nie przekonaja ze czarne jest czarne a biale jest biale :facepalm: :D

na konice dodam po co ma jechac do celu mercedesem jak moze rolls roycem jechac wygodniej lepiej i taniej :D

Odpowiedz
Cytat

a moglby sie ktos wypowiedziec jak jest teraz z Trading point? tutaj np. jest w maire chwalony no ale nie wwiem..

Odpowiedz
Cytat
zenderr

testowalem ichh jakis czas temu
styczen luty

ogolnie lipa
minusy
spread na eur/usd 2.4
rozjezdrzajacy sie spread pomiedzy cena ask and bid
rollowanie o 23 zdarzalo im sie pare razy i rozjazdy pomiedzy bid and ask 15 pips...

odradzam ci ich bo z takim spreadem to niech sobie dadza spokoj

po pierwsze spread 2.4 pips to = przy jednym locie obrotu 24 dolary
ecn
spread od 0 -0.7 + commision +8 dolarow za 1 lota = 8-15 doalrow za pozycje...
wiec ja bym ich unikal za drogo ...

i powyzsze minusy ...

ecn szukaj
fxsalt juz nie ma problemu z slippage o czym andyfoe pisal
dukascopy
etc

Odpowiedz
Cytat