Przejdź do forum
Emigracja pół poker...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Emigracja pół pokerowa do UK - pytania

86 Posty
25 Użytkownicy
63 Reakcje
7,287 Wyświetlenia
johnybananas
Oldschool Grinder

Źle obrałeś kierunek powinienes jechac na wschód tam nie pracować w firmie tylko 1,5 etatu nl 2 12 stolików i się piąć w wieku 30 lat postawisz tam 5 domów i wtedy możesz stanąć koło taty i powiedzieć: I co Tata?

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Napisane przez johnybananas
Źle obrałeś kierunek powinienes jechac na wschód tam nie pracować w firmie tylko 1,5 etatu nl 2 12 stolików i się piąć w wieku 30 lat postawisz tam 5 domów i wtedy możesz stanąć koło taty i powiedzieć: I co Tata?

to jest jakiś pomysł, łatwiej by było gdzieś w Afryce...

Odpowiedz
Cytat
johnybananas
Oldschool Grinder

ale tam internety nie chodzą ;) a tak serio to naprawdę jest pomysł za leży czym jest dla Ciebie wyjazd czy wyjazd na całe życie czy wyjazd po to by coś zarobić i wrócić tutaj. Ogólnie tak żeby godnie żyć w Polsce potrzeba na rodzinę 8-10 tysięcy zł miesięcznie. Tak tyle nie mnie godne życie to dla mnie nie obawiam się czy mi starczy do 1, wyjazd na wakacje dwa razy w roku, kino, teatr, koncert itp itd czyli nasze zachcianki no i wiadomo dom auto. Mam też 22 lata obecnie mieszkam z mamą, studiuję zaocznie i pracuję nawet w zawodzie bo mam już inżyniera co prawda ochrona środowiska no ale coś się jeszcze zrobi. Mam umowę na 3 miechy zaraz idę po nową ciekawe czy dostanę i tak: na razie mam 2200 na rękę gdy dostanę nową myślę, że do 3k dobiję a w ciągu 5 lat do 4k może więcej, dziewczyna cały czas się uczy i myślę, że też znajdzie pracę w okolicach 2-2,5k co da już prawie 7k do tego jeśli sobie dorobię od 100-1000 zł zależy oczywiście od miesiaca w pokera to będę juz bardzo zadowolony. I teraz tak: rozumiem Cię bo sam chciałbym teraz zarabiać już $$$$ i mieć wszystko w d i żyć ekstra ale mamy dopiero 22 lata i całe życie przed nami. Sam nie wyobrażam sobie nie założenia w przyszłości własnego biznesu ale na to przyjdzie czas najpierw trzeba zarobic co nie co i co najważniejsze zyskać doświadczenie. Mówisz że zarabiasz 3k zł na etacie na biurkiem i robota przyjemna, to świetna sprawa bo sądzę że za parę lat dobijesz do 5kzł dorobisz z 200$ z pokerka i co Ci innego potrzeba do życia? A uwierz lub nie to już nie te czasy gdzie jedziesz za granicę a Oni sie cieszą ooo el polaco dawaj na robotę NIE te czasy sie skończyły. Oczywiście są osoby które siedzą tam i odkładają po 1k funciaków ale oni już tam robią parę lat, świeżak nigdy tego nie dostanie, więc dobrze się zastanów czy to naprawdę ma sens.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez malczos

Napisane przez jubi89
2. Jesteś początkującym graczem i grindujesz 12 stołów NL2 przez 2h...
Naprawdę myślisz, że jest to sposób na wejście wyżej ?
Zamiast tego więcej czasu poświęcaj na naukę, bo w taki sposób się przechodzi stawki.
.

Myślę, że tak bo najwięcej się uczę przez analizę swojej gry. Poza tym poświęcam sporo czasu na filmy i analizę rozdań na forum.

Nie obraź się na mnie, nie mam intencji Cie obrażać absolutnie (specjalnie zaznaczam abyś tego tak nie odebrał :f_thumbsup: ) ale grind 2x nl2 to najgorszy pomysł jakikolwiek słyszałem jeżeli chodzi o pokera .. Naprawdę z tego wątku wychodzi jak dużo o pokerze jeszcze nie wiesz.

Naprawdę daj sobie czas i rozegraj chociaż te pół miliona rozdań żeby mieć obraz na swoją grę. I proponuje zmniejszyć ilość stołów aby dokładnie przemyśleć swoje decyzje, oczywiście zdaje sobie sprawę że uważasz że teraz świetnie kontrolujesz to co się dzieje na stołach - też tak kiedyś myślałem.

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Przeszedłem już nl2 po 60k rąk, zajęło mi to 2 miesiące. Gram teraz nl 5 i 2 stoły nl 10 ;) Zdaję sobie sprawę, że niewiele wiem ale za 8 mc widzę siebie na nl 25.

Odpowiedz
Cytat
zbysio
PokerStrategist

Napisane przez GregPL191
Gdzie komunizm na tym świecie? Polak musi pracować 8h by zarobić 1500zł a Niemiec za tą samą pracę dostaje 1500 euro..

poprawiłem

Odpowiedz
Cytat