Przejdź do forum
Emigracja pół poker...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Emigracja pół pokerowa do UK - pytania

86 Posty
25 Użytkownicy
63 Reakcje
7,286 Wyświetlenia
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez JasiuZ

Napisane przez JasiuZ
mam dwoch kupmli, ktorzy jezdza po europie zatrudnieni w firmie uk. Praktycznie ich nie ma w domu( ja osobiscie nie chcialbym takiego zycia)

Cala rzecz rozbija sie o to, ze OP powiedzial, ze chcialby odkladac 900f, a czesc powiedziala, ze to nie mozliwe, a ze znam dwie takie osoby, ktore odkladaja w dzisiejszych czasach takie kwoty to zdementowalem to. Tyle i az type.

Ty znasz dwie, które odkładają 900f, ktoś inny zna dwie które nie są w stanie odłożyć 900f czy nawet 200f.
Również pozdrawiam. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ
Poker Player

Napisane przez Prostyczlek

Napisane przez JasiuZ

Napisane przez JasiuZ
mam dwoch kupmli, ktorzy jezdza po europie zatrudnieni w firmie uk. Praktycznie ich nie ma w domu( ja osobiscie nie chcialbym takiego zycia)

Cala rzecz rozbija sie o to, ze OP powiedzial, ze chcialby odkladac 900f, a czesc powiedziala, ze to nie mozliwe, a ze znam dwie takie osoby, ktore odkladaja w dzisiejszych czasach takie kwoty to zdementowalem to. Tyle i az type.

Ty znasz dwie, które odkładają 900f, ktoś inny zna dwie które nie są w stanie odłożyć 900f czy nawet 200f.
Również pozdrawiam. :f_drink:

zwiewawalo sie z lekcji jak byla logika matematyczna?

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Tak, mam prawo jazdy kat C, zaczynam od maja kurs na C+E. Znam język, po roku chciałbym się zakręcić przy analizie baz danych. Praca kierowcy po to aby pracować lajtownie 7-15 i mieć popołudniami czas na inne rzeczy, ogarnąć realia i możliwości. Nie pojadę w ciemno z 600f w kieszeni na zasadzie 'będzie co będzie'. Jeśli już wyjadę to z nagraną pracą i mieszkaniem.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Kierowca C+E i praca 7-15. :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
DamianLuna
PokerStrategist

Problem niedługo sam się rozwiąże, bo rząd zalegalizuje pokera:welcome:

Nowelizacja ustawy hazardowej - są nowe informacje

Odpowiedz
Cytat
babcia2333
Poker Player

gdzie ty tam ziomuś odłożysz 900f he he he moj brat jeździ widlakiem i max 200f odłóży a zyje jak szczur w kanale a mieszka na kupie z polakmi je śmieciowe jedzenie i tyko robota i spanie i tak w kółko i tyle ma z tego zycia..

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ
Poker Player

A jak sie odniesiesz do tego, ze pokoj ze 70f to buda do tego wszystkiego co wkleilem strone wczesniej? Bo tu jakos dziwnie milczysz.

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

2 mc temu wrócił z Londynu mój kumpel, który odkładał średnio 800f miesięcznie. Mieszkanie miał 140f/tydzień i nie głodował, przywiózł dużo elektroniki. Pracował jako barman. Teraz otwiera swój gastropub we Wrocławiu. Po 3 latach pracy tam.

Odpowiedz
Cytat
kamilecek001
PokerStrategist

i mial czas na grindowanie nl2? bo o to tu chyba chodzi,chcesz pracowac i miec czas na granie, masz teraz idealna robote pod to, ale ci nie pasuje chcesz w uk, warszawiak to jednak stan umyslu ;d

W ogole to ilosc godzin jest wazniejsza niz $/h a zeby dostac kontrakt to trzeba troche tam posiedziec przez agencje to nigdy nie wiesz kiedy ile godzin w tygodni bd mial

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ
Poker Player

Tu sie zgadzam, malo owocnie widze zapierdalanie ponad 50h i granie w poksa.

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Napisane przez kamilecek001
masz teraz idealna robote pod to, ale ci nie pasuje chcesz w uk, warszawiak to jednak stan umyslu ;d

hehe nie pochodzę z Warszawy. Obecnie dojeżdżam do pracy rowerem 25km w jedną stronę, zajmuje mi to godzinę, pracuję przed biurkiem 8h. Jakoś mnie to bardzo nie męczy aby po tym siąść do pokera na 2h, 12 stołów i grindować na nl2 . Cały sęk w tym, że ja wcale nie chcę poświęcić 100% życia na pokera bo nawet wyciągając z tego 5-7k miesięcznie to nie będą zadowalające mnie pieniądze w Polsce. Gram dla przyjemności, czuje, że mnie to w jakiś sposób rozwija. Nie rozumiem podejścia 'stary masz 3k netto, pracę 8-16 co jeszcze marudzisz'. Widzę lepszą perspektywę pracy za granicą jeśli już wybieram etat. Śmieję się z Warszawiaków, których szczytem marzeń jest hi life 6k netto w corpo, mieszkanie i honda civic w kredycie.

Obecnie mam 22 lata i jeśli przed 30 nie kupię sobie mieszkania lub domu za gotówkę to będzie mi wstyd przed ojcem, który sam wybudował dwa domy.

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

i właśnie dlatego chcę wyjechać do UK, wziąć pierwszą pracę np. na pół roku, te 1900f miesięcznie. Doszkolić się i zakręcić w branży gdzie zarobki są już powyżej 40.000f rocznie. I nadal grindować dziennie 2h, 12 stolików ;) Może nawet spróbować swoich sił w grach na żywo po wpięciu się na nl 25

Cały ten post pojawił się po to aby znaleźć kogoś z kim mógłbym w wolnych chwilach się tam spotkać i pogadać o pokerze :) No ale fajnie, że przy okazji wpadają jakieś rady

Odpowiedz
Cytat
kamilecek001
PokerStrategist

to dam ci jeszce jedna cenna rade jebac hajs i oczekiwania tatusia ;d inne czasy byly, pokerowa edukacje zacznij od mindsetu

no i powodzenia zycze ale ciezko widze polaczenie pracy z pokerem w uk

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Napisane przez kamilecek001
to dam ci jeszce jedna cenna rade jebac hajs i oczekiwania tatusia ;d inne czasy byly, pokerowa edukacje zacznij od mindsetu

cenna uwaga, były inne czasy. To nie oczekiwania tatusia ale chyba genetyczny albo nabyty wstręt przed zaciąganiem kredytów :D

Odpowiedz
Cytat
Nomedes
PokerStrategist

malczos jestes mlody, masz mozliwosc jechac do innego kraju, do nagranej roboty za 1900GBP zakladajac ze nic cie specjalnie nie trzyma - jedz! poznaj inna kulture, zobacz na wlasne oczy jak to wyglada, czy dasz rade pogodzic to z pokerem, czy GBP/h = $/h moze sie zdarzyc ze poker zostanie tylko twoim hobby bo znajdziesz cos co jest bardziej +EV lub wrecz przeciwnie.
nie jest prosto pogodzic prace z hobby, ktore w miare uplywu czasu wymaga coraz wiecej uwagi, ale o wiele ciezej doskonalic gre w pokera gdy masz cisnienie na kase.

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez malczos
Obecnie dojeżdżam do pracy rowerem 25km w jedną stronę, zajmuje mi to godzinę

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Prostyczlek
Poker Player

Napisane przez JasiuZ

A jak sie odniesiesz do tego, ze pokoj ze 70f to buda do tego wszystkiego co wkleilem strone wczesniej? Bo tu jakos dziwnie milczysz.

Fajne zdjęcia. Jak się pojedzie i zobaczy mieszkania na miejscu to w większości przypadków jest spora różnica. :why:

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Prostyczlek, jesteś takim Kubą Wojewódzkim tego wątku. Czegoś tam się doczepisz, gdzieś tam jakaś uwaga ale i tak nic ciekawego do wątku nie wnosisz. Jeśli byłeś w UK i przeżyłeś swoje to opisz swoje przygody. Chętnie poczytam.

Odpowiedz
Cytat
jubi89
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
malczos Autor wątku
malczos
PokerStrategist

Napisane przez jubi89
2. Jesteś początkującym graczem i grindujesz 12 stołów NL2 przez 2h...
Naprawdę myślisz, że jest to sposób na wejście wyżej ?
Zamiast tego więcej czasu poświęcaj na naukę, bo w taki sposób się przechodzi stawki.
.

Myślę, że tak bo najwięcej się uczę przez analizę swojej gry. Poza tym poświęcam sporo czasu na filmy i analizę rozdań na forum.

Odpowiedz
Cytat