Przejdź do forum
Dieta -jaką polecac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dieta -jaką polecacie?

101 Posty
50 Użytkownicy
0 Reakcje
7,744 Wyświetlenia
Peterus24

Najlepsza i najcudowniejsza dieta jaka została stworzona to "Dieta NŻT". Rozwinę skrót "NIE ŹRYJ TYLE" :f_biggrin:

miachau wszystko ok, ale gdzie białko w śniadaniu? ;)

michau1981

I posiłek ( w moim przypadku - ćwiczenia na siłce) dokładam "proch" .
Przy "normalnym" trybie życia - śniadanie skłądające się z samych węgli o niskim IG wystarczy(ostatecznie można dołożyć jaja). Jednak nic nie stoi na przeszkodzie zjeść same płaty.
pozdro

Chodzi mi o to, że uprawiając jakieś sporty, po całej nocy głodówki musimy dostarczyć białko, by zmniejszyć katabolizm. Sam już od dawna jem owsiane na śniadanie+ "proch" ;)

michau1981

100% racji majster :)
pozdro

galer

Napisane przez V00Doo
Przepraszam pomylilem fora,ale jak juz jestem na tym forum DIETETYCZNYM moze ktos podpowie którędy do POKERSTRATEGY.COM to jest taka szkoła pokera arty,filmiki itd. Wie ktos moze?? _smile:

Nie pomyliłeś for tylko działy. To jest dział 'pogawędki' gdzie rozmawiamy o wszystkim i czasem o niczym.

Jeśli chcesz podyskutować o pokerze, to zapraszamy do działu poker.

W dziale platformy pokerowe możesz porozmawiać o licznych partnerach PS.com

Zachęcam do założenia pokerowego bloga w dziale blogi właśnie.

Jeśli dalej będziesz miał problem z poruszaniem się po forum i zacznie ci pękać żyłka, odwiedź koniecznie nasz dział mindset gdzie doświadczony trener zajmie sie twoimi problemami.

Wrzucaj ręce, dyskutuj i baw sie razem z nami!

Chmielu89

- mało węglowodanów
na śniadanie, obiad = max, później takie szczątkowe gdzie to występują niekiedy w pożywieniu
białko - powyżej 2g na 1kg ciała, jeść najwięcej
tłuszcze jakoś z 1g/1kg ciała ale te zdrowe,roślinne

no i no stress, nie możemy mieć w sobie kortyzolu
no i robić cardio- trening aerobowy i powinno być super :) ja tak mam

Yrly

Dukan 14 kilo w poltora miesiaca bez cwiczen i chlejac co tydzien niestety tylko wodke z cola zero albo rebullem bez cukru brak whiskey jedynie doprowadzal mnie do szalu ;D

ksiazki sa na darkwarez.pl

ShadowBanan

Rok temu byłem na diecie CKD - na forach sportowych możecie o niej poczytać. Tylko cisnąłem ja na zupełnym zeru węgli. Jak ktoś ma naprawdę dużo samozaparcia, silną wole i determinacje to da rade. Do tego zamiast bezsensownego truchtania trening siłowy oraz biegowy HIIT.

Naprawde daje fajne efekty, leciałem na niej miesiąc.

Endurx

Posiłek 5 razy dziennie nie za duże porcje nie zdrowo jest się na raz objadać i nie jeść potem pół dnia

pierwsze śniadanie - 2 kanapki lub parówka sokołowska z chlebem
drugie śniadanie - jogurt lub jakieś owoce lub batonik
obiad - zazwyczaj zupa lub kartofle z kotletem, kurczakiem lub sosem mięsnym do tego surówka
podwieczorek - jogurt, naleśnik z dżemem, tost, bułka ewentualnie jakieś owoce
kolacja - 2 kanapki, parówka sokołowska z chlebem, od czasu do czasu lasagne Alberto

Chmielu89

Napisane przez Endurx
Posiłek 5 razy dziennie nie za duże porcje nie zdrowo jest się na raz objadać i nie jeść potem pół dnia

obiad - zazwyczaj zupa lub kartofle z kotletem, kurczakiem lub sosem mięsnym do tego surówka
kolacja - 2 kanapki, parówka sokołowska z chlebem, od czasu do czasu lasagne Alberto

kapapki? chleb?? żartujesz :facepalm: ??
naleśniki :facepalm:
parówka? :facepalm:
na kolacje lasagne...?
ciekawe co to za dieta lol :D :D:D
chyba wysoko węglowa :)

Jak czytam komentarze byłem na diecie x (tu wstawić dowolną nazwę) x czasu. to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Dieta to jest sposób odżywiania, który "stosuję się" przez całe życie, a nie jako miesięczne wyskoki. Jak się nie nauczycie jeść to i 50kilo w miesiąc będzie o dupe rozbić

Ja polecam dietę morelową. ;)
Bardzo skuteczna. ;)

A tak serio; zapraszam na:
Sportowe forum dyskusyjne: dział odżywianie.

HF.

ShadowBanan

Napisane przez PMplast
Jak czytam komentarze byłem na diecie x (tu wstawić dowolną nazwę) x czasu. to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Dieta to jest sposób odżywiania, który "stosuję się" przez całe życie, a nie jako miesięczne wyskoki. Jak się nie nauczycie jeść to i 50kilo w miesiąc będzie o dupe rozbić

Rozumiem, że pijesz do mnie, więc odpisze, bo podejrzewam, że Twój tryb rozumowania jest zbyt krótki i nie potrafisz zrozumieć o co chodziło mi gdy odpisywałem na pytanie.
WIĘC W GWOLI ŚCISŁOŚCI: BYŁEM NA DIECIE REDUKCYJNEJ, później dochodziłem do "Normalnego jedzenia", a jeszcze później na "Masówce". Nie jestem w stanie trzymać cały czas diety, bo jestem młodym człowiekiem i każdy chce się BAWIĆ, a nie ograniczać życie do stania w kuchni.

Oczywiście, ale dokładnie wiesz, że ludzie którzy pytają o to zagadnienie mają na myśli temat: "Jak zrzucić wagę którą zrobiłem przez złe odżywianie się"

PS

Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać z ludzi którzy wszystkich rozumów nie pozjadali, a zawsze wrzucą swoje aroganckie "trzy grosze".

No i jeszcze kilka uwag:
-nie chudnie się samą dietą, a aerobami połączonymi z nimi.
-kaloryfer na brzuchu to kwestia: Diety, Body Fatu i ćwiczeń, bo bez mięśni na nim go nie zobaczysz
-chleb pełnoziarnisty jest zdecydowanie bardziej odżywczy niż chleb pszenny, tak samo ryż brązowy i taki również makaron, dorzucić można jeszcze kasze gryczaną.

hellYeahEnT

zarcie z kfc jest dobre _thumbsup:

ja lubie kanapke szefa kuchni z maca :)

SubWaye są dobre tylko że drogie ;(

Napisane przez ShadowBanan

Napisane przez PMplast

Rozumiem, że pijesz do mnie, więc odpisze, bo podejrzewam, że Twój tryb rozumowania jest zbyt krótki i nie potrafisz zrozumieć o co chodziło mi gdy odpisywałem na pytanie.
WIĘC W GWOLI ŚCISŁOŚCI: BYŁEM NA DIECIE REDUKCYJNEJ, później dochodziłem do "Normalnego jedzenia", a jeszcze później na "Masówce". Nie jestem w stanie trzymać cały czas diety, bo jestem młodym człowiekiem i każdy chce się BAWIĆ, a nie ograniczać życie do stania w kuchni.

Oczywiście, ale dokładnie wiesz, że ludzie którzy pytają o to zagadnienie mają na myśli temat: "Jak zrzucić wagę którą zrobiłem przez złe odżywianie się"

PS

Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać z ludzi którzy wszystkich rozumów nie pozjadali, a zawsze wrzucą swoje aroganckie "trzy grosze".

No i jeszcze kilka uwag:
-nie chudnie się samą dietą, a aerobami połączonymi z nimi.
-kaloryfer na brzuchu to kwestia: Diety, Body Fatu i ćwiczeń, bo bez mięśni na nim go nie zobaczysz
-chleb pełnoziarnisty jest zdecydowanie bardziej odżywczy niż chleb pszenny, tak samo ryż brązowy i taki również makaron, dorzucić można jeszcze kasze gryczaną.

Nie piję do nikogo i nie wiem czemu się unosisz.

-Dieta redukcyjna bez węgli to głodówka
-Ja cały czas jem praktycznie tak samo, wprowadzam tylko niewielkie zmiany w zależności od aktualnego celu - masa czy redukcja. Bilans -300 kalorii dziennie w zupełności wystarczy przy redukcji
-Lepiej chudnąć kilogram na miesiąć stopniowo zmieniając nawyki żywieniowe (to aż 12kg w rok) niż schudnięcie 10 w miesiąć i wrócenie do swojego starego trybu odżywiania
-chudnie się aerobami? a to ciekawe ;) dietą bez aerobów schudniesz, a aerobami ez diety nie ;)
-kaloryfer to głównie dieta. Pewnie "jakość" kaloryfera zależy od ćwiczeń, ale nawet milionami brzuszków nie zrobisz tarki bez diety
-czytaj ze zrozumieniem - nie napisałem, że chleb pszenny jest lepszy (sam jam tylko pełnoziarniste pieczywe), ale to właśnie w nim osoby walczące z nadwagą upatrują sobie głównego wroga.
-dorzucić jeszcze można ryż basmatii (najlepszy z najlepszych _love: ) i ostrudę wodną

Na przyszłość zalecam troszkę więcej opanowania (ktoś już wcześniej wspomniał o kortyzolu). Co złego to nie ja.

Pozdrawiam

sz3sz

Napisane przez Endurx

1 do this
2 decrease weight and muscle mass
3 increase body fat percentage
4 look worse then before
5 ...
6 PROFIT !

ShadowBanan

Nie cytuje całości, bo dużo tego.

-Dieta redukcyjna bez węgli to głodówka

CKD to nie jest głodówka bilansujesz diete o dziwo na białku i tłuszczach, jesz tak naprawdę całkiem sporo. Ja miałem bardziej "ekstremalną" wersje tej diety, ale znam swój orgaznim i wiem na co mogę sobie pozwolić. Nie mogłem tutaj zapominać o suplementacji, która tutaj jest niesamowicie ważna.

-chudnie się aerobami? a to ciekawe dietą bez aerobów schudniesz, a aerobami ez diety nie

Zależy o jakim "chudnięciu" mówimy: Oczywiście dietą, bez aerobów schudniesz, jednak wszystkim chodzi o zrzucenie tłuszczu który bez aerobów bardzo długo będziesz zrzucać, bo to ćwiczenia spalają nasz tłuszcz zapasowy, a dieta pozwala się do niego dorwać. Pamiętajmy, że najlepszy efekt daje zmaksymalizowanie naszego metabolizmu.

Ostrudy wodnej nie próbowałem. :D

Tak samo mi jak i Tobie zalecam na przyszłość więcej opanowania i mniej docinania. ;)

Co złego to również nie ja.

Pozdrawiam

PS
Tak sobie przypomniałem, że osoby zdecydowane na "dobrą dietę" i wysiłek fizyczny, mogą się wspomagać jakimiś Termogemikami, ale one niewiele dadzą bez wysiłku.