Przejdź do forum
Co mówicie gdy pyta...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Co mówicie gdy pytają o zawód?

75 Posty
40 Użytkownicy
0 Reakcje
7,344 Wyświetlenia
6th
6th
PokerStrategist

Napisane przez ineedyourstack
pozatym

NIE WIEDZIAŁAM ZE MAMY NA FORUM TYLU PROFESJONALNYCH POKERZYSTÓW, UTRZYMUJĄCYCH CAŁE RODZINY I PRZEDSZKOLA

no offence :milord:

bo krotko jestes na forum, to nie wiesz, jest masa takich osob. Z pamieci: slawciu, jaszczomp, ikar, perwers i pyszalek

Odpowiedz
Cytat
wincentf
PokerStrategist

Napisane przez Lepracun
Ja bardziej patrze na to pod względami bezpieczeństwa - po co ktoś niepowołany ma wiedzieć, ze utrzymuje sie z nielegalnego źródła. Jak mozecie sie od tego odnieśc?

Ja zwyczajnie mówię zgodnie z prawdą pracuję jako psycholog z pacjentami :P A co sobie dorobię na p* to moje ....

Odpowiedz
Cytat
Marjed
Oldschool Grinder

tak, mówcie wszystkim, że gracie w pokera, a pewnego miłego dnia:
http://www.wykop.pl/ramka/1939340/zrobil-zdjecie-z-ruletka-musi-zaplacic-ponad-3-tysiace-zl/
:truestory:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 6th

pozatym

NIE WIEDZIAŁAM ZE MAMY NA FORUM TYLU PROFESJONALNYCH POKERZYSTÓW, UTRZYMUJĄCYCH CAŁE RODZINY I PRZEDSZKOLA

bo krotko jestes na forum, to nie wiesz, jest masa takich osob. Z pamieci: slawciu, jaszczomp, ikar, perwers i pyszalek

nie sugeruj sie tym ze jestem krótko na forum. Poprostu znam realia i stwierdzenie ze jest MASA takich osób jest grubo przesadzone :)

Odpowiedz
Cytat

Wiadomo. Ale pewnie będzie te kilkaset osób w Polsce utrzymujących się wyłącznie z gry. Sporą część z nich spotkasz na tym forum. Jeszcze więcej gra te NL50-100 z porządnym winrate'm, ale z różnych powodów utrzymuje się z czegoś innego. Dobrym przykładem może być np. bl4dy, który wydaje się bardzo poukładany, ale po prostu woli korpo. Najwięcej będzie pewnie takich jak ja, którzy dorabiają sobie do pensji pokerem, ale traktują to mniej lub bardziej poważnie. Więc ogarniających graczy na tym forum jest całkiem sporo.

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL
Elite Grinder

nie sugeruj sie tym ze jestem krótko na forum. Poprostu znam realia i stwierdzenie ze jest MASA takich osób jest grubo przesadzone :)

za szybko przeczytałeś mojego posta, zerknij jeszcze raz :)

Odpowiedz
Cytat
Dreadman7
Oldschool Grinder
Spoiler

Moim zdaniem jest to kwestia charyzmy oraz tego jak przedstawisz swój zawód. Jeżeli robisz to nieumiejętnie, brak Tobie pewności siebie i wiary w to co mówisz, to nawet osoby tolerancyjne spojrzą na Ciebie z politowaniem. Natomiast jeżeli mówisz z sensem, dobrze podejdziesz do tematu to możesz zrobić bardzo dobre wrażenie na wielu osobach. Kwestia oczywiście jeszcze tego w jakich środowiskach się obracasz, bo dla niektórych atrakcyjna jest część analityczna tego zawodu, a inni cenią sobie luźne godziny pracy oraz możliwość zarabiania w [prawie] każdym miejscu na świecie.

Skojarzyło mi się to trochę z ostatnią sceną Wilka z Wall Street
Tu nie chodzi o to co robisz, tylko jak to sprzedasz ;)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Napisane przez 6th

pozatym

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Szef pokera w tym kraju.

:yaoming :

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL
Elite Grinder

Napisane przez imgoingtomirage
Szef pokera w tym kraju.

:yaoming :

ja to Cię pamiętam jeszcze jak analizowałeś wspólnie z hazelastym rozdanka z turków na FTP za 2$, trochę się rozeszły Wasze drogi, nigdy nie wiesz co przyniesie przyszłość :D

Odpowiedz
Cytat
heidelberg99
PokerStrategist

Starszy Inspektor Urząd Kontroli Skarbowej :/

Odpowiedz
Cytat
TheBluffPL
Elite Grinder

Napisane przez heidelberg99

a Ciebie pamiętam z pierwszych turniejów na Evereście w 2009 i 2010 roku :D

ja pierdolę, kto wsiąkł w poksa to nadal w tym tkwi całe lata z tego co widzę :D

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

Napisane przez TheBluffPL

Napisane przez heidelberg99

a Ciebie pamiętam z pierwszych turniejów na Evereście w 2009 i 2010 roku :D

ja pierdolę, kto wsiąkł w poksa to nadal w tym tkwi całe lata z tego co widzę :D

Też tam byłem i nawet ft zrobiłem :D

Odpowiedz
Cytat
heidelberg99
PokerStrategist

A mówią, że nie uzależnia :)

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

znajomi wiedza a jak pyta ktos obcy lub tez osoba z ktora rzadko rozmawiam to po prostu mowie, ze obecnie szukam pracy, wystarcza

Odpowiedz
Cytat