Przejdź do forum
Ankieta tygodnia: W...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czy chcesz kontynuacji "Ataku na Sejf"? Sonda została utworzona na lut 11, 2009

[Zamknięte] Ankieta tygodnia: W co się bawić?

41 Posty
26 Użytkownicy
0 Reakcje
4,204 Wyświetlenia
Dahid84
Oldschool Grinder

Co prawda nigdy nie gralem w AnS ale pomysl mi sie podoba... szkoda tylko ze malo druzyn i malo osob moglo wziasc w tym udzial... jak dla mnie jestem za kontynuacja :)

mam tylko propozycje do rozdawania biletow... zamiast dawac w ciemno mozna zrobic eliminacje grajac w pokera o bilety :)

VictorM
Oldschool Grinder

Ja jestem za ligą zamiast jednej edycji sejfu. Ale tylko jednorazowo - sejf obowiązkowo musi wrócić i tutaj admini nie mają nic do gadania ;)

Liga taka jak była kilka miesięcy temu, grało po kilkadziesiąt osób . Teraz społeczność jest o wiele większa i tych nowych trzeba jakoś wciągnąć w eventy na forum. A AnS temu nie sprzyja. Podejrzewam, że wielu nowych graczy z brązem lub srebrem nie grało w AnS z powodu konieczności wpisywania się do drużyny. Niewielu jest takich, którzy nie mając jeszcze doświadczenia i nie znając osób z forum zdecydowało się założyć team (jak nie uzbieram pięciu to znaczy, że nie jestem tu lubiany... i inne tego typu powody natury psychologicznej). Inny powód - nowi gracze nie umieją jeszcze grać dobrze turniejów, więc boją się ośmieszenia w gronie swojej drużyny. Chociaż atmosfera na forum jest na tyle dobra, że takie coś nie miałoby miejsca, to nowi o tym (jeszcze) nie wiedzą. Dlatego jestem za ligą, ale tylko jedną edycją - w celu zintegrowania społeczności.

Dla forumowiczów (zwłaszcza nowych) łatwiej będzie wystartować w lidze niż w sejfie. Gdy poczują smak rywalizacji w gronie znanych osób śmielej będą tworzyć/zapisywać się do drużyny w kolejnym ataku na sejf.

Dla tych, co nie pamiętają ligi - grało się cykl pięciu turniejów na Party Poker 5$. Wyniki czterech liczyły się do klasyfikacji generalnej, PS dorzucało od siebie jakieś nagrody. Gra to NL holdem FR. Turnieje deep stack. Można to nazwać np. "Ligą 5-ciu - 5 turniejów, 5 dolarów, co 5 gracz wygrywa"

I sugerowałbym wysłać maile do wszystkich z PS - wiele osób nie pojawia się na forum, niektórzy odeszli od pokera, a taka zabawa mogłaby ich nawrócić na jedynie słuszną drogę z PS :). Jestem pewien, że udałoby się grać turnieje 200+ osobowe.

Mam jeszcze drugi pomysł, ale o tym będzie inny post.

Castro080
Oldschool Grinder

Ja głosowałem na nie tylko z jednego powodu - 19.00 w niedziele mi w ogóle nie pasuje :(
Tak to już bym dawno grał ;)
Dlatego pomysł czegoś równoległego do AnS mi sie podoba.

Pozdro

Guma33
PokerStrategist

Głosowałem na tak, bo jak widac po wynikach z każdą edycją coraz więcej płatnych miejsc, a kibicowanie "naszemu" o 4:00 nad ranem - tego nie zastąpi nic! :)
W lidze równiez brałem udział i wiem, że każda tego typu rywalizajcja mobilizuje do gry na wysokim poziomie. Dohpaz zaproponował również coś ciekawego. Aż współczuje moderatorom i adminom bo znając pomysłowość naszych członków wybór nie będzie łatwy!
Pozdrawiam

todr
PokerStrategist

wielu graczy pewnie odstrasza też wpisowe, dla nowych graczy to raczej za duże jak na ich BR, ale jestem jak najbardziej za, dużo ludzi grało i generalnie progres widać w wynikach :P a ligę też można zrobić, albo teraz jako przerwę od AnS albo równolegle

rusher88
PokerStrategist

Ja tam bym chetnie powalczyl w turnieju HU :)
Kiedys gralem live w taki fajny turniej, gdzie byla drabinka wygranych i przegranych... musze sobie przypomniec zasady jak to szlo, bo wiem ze inwestowalo sie malo, a mozna bylo wygrac naprawde sporo w porownaniu do BI :)

Online nigdy nie spotkalem sie z czyms podobnym online, bo pewnie turno jest to zorganizowac z powodu softu...

SamRadziwill
Elite Grinder

rusher88 napisał

Online nigdy nie spotkalem sie z czyms podobnym online, bo pewnie turno jest to zorganizowac z powodu softu...

Przecież graliśmy niedawno turniej HU, zerknij tutaj :)

Wasze propozycje wyglądają bardzo ciekawie, po zakończeniu ankiety będziemy mieli ciężki orzech do zgryzienia co dalej zrobić, żeby zadowolić wszystkich. A tymczasem w ten weekend urządzamy... przerwę :D

Robimy AnS, bo ja tu team szykuję! Strzeżcie się!

michalex
PokerStrategist

Ja bym proponował heads up drużynowy w formie challenge. Drużyna 4 osobowa. Wpisowe jakieś małe aby zachęcić więcej osób do gry :P

Kto się wpisuje do mojego składu :D daje darmowe lekcje Heads UP :D

VictorM
Oldschool Grinder

To drugie, o czym pisałem we wcześniejszym poście dotyczy SnG. Byłby jednak prawdopodobnie problem z organizacją czegoś takiego, więc nie będę opisywał.
Albo jednak opiszę w wielkim skrócie. Tworzy się 5 lub 6 lig. W każdej lidze rozgrywa się 2-stołowy SnG (18 osób). 4 osoby awansują do wyższej ligi, 4 spadają niżej, pozostałe pozostają na tym samym poziomie. Możnaby zróżnicować opłaty dla graczy - w 5 lidze 1$, w 1 20 lub coś podobnego. Nie wiem tylko, czy można zorganizować 2-stołowy MTT z ograniczoną do 18 liczbą zawodników, bo w przypadku SnG jedna osoba nie przyjdzie i turniej się nie odbędzie.

Jest trochę propozycji dotyczących Heads-up, ale nie przemawiają do mnie. W HU gra się bardzo agresywnie i często się ryzykuje całym stackiem, więc byłoby sporo przypadków, w których ktoś czekałby cały tydzień na grę i odpadł po pierwszych minutach. W turniejach zwykłych jest to o wiele mniej prawdopodobne. Drugi minus turniejów HU, to czekanie na kolejną fazę, co czasem bywa udręką( Skoro teraz nie gram to oglądnąłbym jakiś film, ale zaraz może będę grał, więc filmu nie oglądnę - bezczynne siedzenie w okolicy komputera)

Głosowałem na nie (mimo, że "wygrałem" poprzednią edycję AnS)

Główne powody
Zbieranie Teamów przebiega jak dla mnie dość dziwnie.
Wiele ludzi woli grać "na własny rachunek"
Wielu ludzi (szczególnie z teamów Adminów) gra mniej niż inni

Moja propozycja to:
Liga dla wszystkich.
Turnieje tylko dla PS
Połowa to freeroll'e połowa płatne 5$+0,5$ np. 3+3 lub 4+4
Do klasyfikacji liczą się 3 najlepsze wyniki (bez względu na to czy były w płatnych turniejach czy freerollach) w ten sposób nawet gracze z niskim bankrollem mają szansę na zwycięstwo.

Reszta szczegółów do dyskusji/uznania PS.

VictorM napisał

... Byłby jednak prawdopodobnie problem z organizacją czegoś takiego, więc nie będę opisywał. Albo jednak opiszę...

:D

pyszalek
BlackMember

Glosowalem na nie, choc nie bralem udzialu w sejfie

wg mnie najlepszy bylby cykl turniejow MTT tylko dla graczy PL.Pokerstrategy!

z jakims wpisowym 5-10$ zeby bylo przystepnie dla kazdego kto gra na microlimicie :)

Do tego punktacja dla takiej ligi i turniej finalowy dla najlepszej dziewiatki z calego cyklu turniejow :)

Jakies sporadyczne turnieje HU tez bylyby oczywiscie mile widziane :)

I co z AnS? Będzie jeszcze jakaś edycja?

SamRadziwill
Elite Grinder

Witam,

Prawdopodobnie zaproponujemy Wam nową zabawę zamiast Sejfu :)

Pozdrawiam

Ale ma być z teamami! I co z tym:

(...) zaś pozostałe 40% (236$) zostaje w sejfie na kolejną edycję naszej zabawy. ?

todr
PokerStrategist

pewnie będzie jako pula dodana na nowym evencie :P

mysle ze najlepszym rozwiazaniem bylaby po prostu liga... a raczej caly system rozgrywek, tzn:

2-3 ligi zroznicowane wpisowym do turnieju,np:
3 liga - microlimit lub nawet freeroll
2 liga - srednie stawki - buy in 10-20 (E, $, kolumbijskich peso - bez znaczenia)
1 liga - najwyzsze stawki (>=30$)

kase pozostala z sejfu mozna by rozdzielic na poszczegolne ligi jako nagrona za koncowe zwyciestwo...

liga liczylaby np. 10 turniejow.

top 10% graczy awans do wyzszej ligi + nagroda od PS :) , natomiast 10% najgorszych spadaloby do nizszej ligi.

Najwiekszym problemem byloby przypisanie uzytkownikow do danej ligi, bo chyba wszyscy pamietamy wielkie boje wczesniejszej ligi - "nie mam motywacji przy graniu freerolli" , "poziom jest zenujacy i gra nie ma nic wspolnego z pokerem" "suckout" "suckout" "suckout"...

proponuje wiec by kazdy sie okreslil w ktorej lidze chce grac i by wlasnie w niej wystepowal... chyba wszyscy beda zadowoleni :) :)

oczywiscie mozna wprowadzic wiecej lig - o bardziej zroznicowanych buy inach.

pozdrawiam

I co wymyśliliście?

SamRadziwill
Elite Grinder

hasiek napisał

I co wymyśliliście?

W pierwszej kolejności musimy poczekać na jakieś pomysły z 'góry'. Ale w międzyczasie zagramy sobie coś w tym tygodniu, więcej szczegółów już niedługo :)