Ja jestem za ligą zamiast jednej edycji sejfu. Ale tylko jednorazowo - sejf obowiązkowo musi wrócić i tutaj admini nie mają nic do gadania
Liga taka jak była kilka miesięcy temu, grało po kilkadziesiąt osób . Teraz społeczność jest o wiele większa i tych nowych trzeba jakoś wciągnąć w eventy na forum. A AnS temu nie sprzyja. Podejrzewam, że wielu nowych graczy z brązem lub srebrem nie grało w AnS z powodu konieczności wpisywania się do drużyny. Niewielu jest takich, którzy nie mając jeszcze doświadczenia i nie znając osób z forum zdecydowało się założyć team (jak nie uzbieram pięciu to znaczy, że nie jestem tu lubiany... i inne tego typu powody natury psychologicznej). Inny powód - nowi gracze nie umieją jeszcze grać dobrze turniejów, więc boją się ośmieszenia w gronie swojej drużyny. Chociaż atmosfera na forum jest na tyle dobra, że takie coś nie miałoby miejsca, to nowi o tym (jeszcze) nie wiedzą. Dlatego jestem za ligą, ale tylko jedną edycją - w celu zintegrowania społeczności.
Dla forumowiczów (zwłaszcza nowych) łatwiej będzie wystartować w lidze niż w sejfie. Gdy poczują smak rywalizacji w gronie znanych osób śmielej będą tworzyć/zapisywać się do drużyny w kolejnym ataku na sejf.
Dla tych, co nie pamiętają ligi - grało się cykl pięciu turniejów na Party Poker 5$. Wyniki czterech liczyły się do klasyfikacji generalnej, PS dorzucało od siebie jakieś nagrody. Gra to NL holdem FR. Turnieje deep stack. Można to nazwać np. "Ligą 5-ciu - 5 turniejów, 5 dolarów, co 5 gracz wygrywa"
I sugerowałbym wysłać maile do wszystkich z PS - wiele osób nie pojawia się na forum, niektórzy odeszli od pokera, a taka zabawa mogłaby ich nawrócić na jedynie słuszną drogę z PS :). Jestem pewien, że udałoby się grać turnieje 200+ osobowe.
Mam jeszcze drugi pomysł, ale o tym będzie inny post.