Przejdź do forum
5-8k zl w co warto ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

5-8k zl w co warto zainwestowac?

90 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
8,683 Wyświetlenia
queristo
PokerStrategist

Napisane przez yac
nie trzeba doglądać, nie trzeba się znać, może leżeć i gnić. Ja jedyny problem jaki miałem na przestrzeni 5 lat to jakiś lokals mi zrobił śmietnisko na moim terenie

Nie szło tego wydzierżawić jakiemuś lokalnemu rolnikowi? Ziemia byłaby utrzymana w dobrym stanie, a Ty miałbyś co roku dodatkowy przychód.

Odpowiedz
Cytat
Swiezak
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez damian23
To o czym ci napisalem robi spora czesc tego forum. To ze Ty nie chcesz, nie masz kasy i jej nie chcesz nie jest powodem zeby komus ublizac. Ogarnij sie^^

ja komuś ubliżam?

nie pisałem czy to co oferujesz jest złe,dobre czy bardziej lub mnie opłacalne. Po prostu nie skorzystam. I nie żadne ogarnij się i tego typu treści.

Odpowiedz
Cytat
NumberOne1
Elite Grinder

bitcoin, bądź swoja firma. Za 8k mozesz otworzyc jakis sklep internetowy, badz uslugi internetowe z zakresu Twoich kompetencji

giełde i lokaty sobie odpuść.

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

a swapy ?(

Spoiler

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez NumberOne1
bitcoin, bądź swoja firma. Za 8k mozesz otworzyc jakis sklep internetowy, badz uslugi internetowe z zakresu Twoich kompetencji

giełde i lokaty sobie odpuść.

albo poprzez lewe swapy doprowadz do zamrozenia setek kont :fdrink

Odpowiedz
Cytat
tojaczajka
PokerStrategist

Siemka!
Nie czytałem wszystkich postów, bo mi się nie chce.
Ja ostatnio zakupiłem zamek do skakania dla dzieciaków i mam zamiar wynajmowoać to diabelstwo, nie wiem co z tego wyjdzie, muszę wunająć 8 razy,żeby być break even:)
Różnica taka,że mieszkam w anglii i łatwiej będzie mi to wynająć za 50 funtów ( dla ludzi to jak 50zł w Polsce ) niż miałbyś wynająć w Polsce za 200 zł. Dłużej bedziesz czekał na zwrot kasy, chociaż jak się dobrze zakręcisz i postawisz gdzieś nad jeziorem jakiegoś studenta i bedziesz kasował dzieciaki za skakanie to może coś z tego wyjść, ale do takiego biznesu potrzebujesz lepszego zamku,mój to zabawka na urodzinowe party, Ty musiałbyś zainwestować co najmniej 5k ( tylko za zamek nie wliczam jakiegoś agregatu, lub oplacenia kogoś kto użyczy prądu, do tego przedłużacz, jakąś plandekę pod spód i inne pierdołki ) plus nie wiem jak tam prawo w Polsce wygląda odnośnie takich mini biznesów i bezpieczeństwa. Ja będę wynajmował na czarnucha, ale jak chciałbym otworzyć normalny biznes to trza ubezbieczenie kupić które pokrywa szkody użytkowników na MILION funtów, bynajmniej takie jest zalecane, nie wiem jakie są koszta miesięczne takiego ubezpieczenia, ale pewnie nic bym nie zarobił, chyba,że wyjebał bym się z kasy na konkretny zamek który ma 3 lata gwarancji ( mój ma 3m miechy i 6 na dmuchawę ) i w trakcie zimowych miesięcy wstawiał do centrów handlowych.
Jak odpali mi z tym zamkiem to mam jeszcze jeden pomysł, ale nie chcę zapeszeć więc nic nie mówię:)
Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
Zoom32r
PokerStrategist

Pomysłów jak zawsze będzie tysiące, ale wybrać trzeba ten/te które nam odpowiadają w kwestii wiedzy przez nas posiadanej, osobiście nie chciałbym inwestować w coś o czym wiem mało lub nie posiadam kompletnie żadnej wiedzy. Kilka przykładów jak kontrakty terminowe ,swapy, ogólnie giełda i różnego rodzaju transakcje biznesowe nie są przeznaczone dla kogoś bez odpowiedniego wykształcenia i doświadczenia z prostego względu, można na nich dużo stracić. Jeżeli więc nie jesteś finansistą, nie interesujesz się zaawansowanymi modelami matematycznymi, statystyką, zarządzaniem to nie bierz się za to mówię z własnego doświadczenia jako ekonomista. Często prozaiczne pomysły jak zwykł handel wypadają najlepiej, swego czasu (zaczynając w gimnazjum) handlowałem motorami na początku był to jeden cross, potem zrobiły się 2 crossy, aż pewnego dnia otwierając garaż miałem 12 różnych motocykli wszystko z tego jednego, ale ja się na tym znałem, znam do dziś od dziecka byłem pasjonatem motorowym, łatwo można zostać oszukanym i kupić szrota, to prosty przykład, ale dający do myślenia.

Co do różnego rodzaju "super zwrotów z inwestycji", to moja prywatna opinia jest negatywna, w większości są to piramidy finansowe, na które zostają naciągnięci ludzie, którzy o finansach nie mają pojęcia, niestety, ale jeśli ktoś oferuje Ci "miliony" z paru złotych, to już bez żadnej wiedzy w tym temacie można stwierdzić, że ten ktoś ma nie równo pod sufitem, (nie mówię teraz o żadnym z naszych użytkowników). Takie rzeczy po prostu nie istnieją, można osiągać ponad przeciętne zyski, w krótkim okresie czasu, ale nie przy niskich kwotach początkowych i mówię tu o inwestycjach legalnych, bo istnieje całą masa nielegalnych sposobów na duży zarobek jednak nie muszę wspominać, że przy tym typie prócz wysokiego ryzyka związanego z zyskiem dochodzi jeszcze ryzyko wykrycia procederu i kary :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Zoom32r
istnieje całą masa nielegalnych sposobów na duży zarobek jednak nie muszę wspominać, że przy tym typie prócz wysokiego ryzyka związanego z zyskiem dochodzi jeszcze ryzyko wykrycia procederu i kary :)

O ironio losu :nh

Odpowiedz
Cytat
5deuces
PokerStrategist

Sam pilnuj swojej kasy, oj pilnuj. Ewentualnie banki, w których nie masz kont, dadzą Ci te 4 % ale tylko na trzy miesiące (tak mi się wydaje), Nic Ci nie mogę poradzić, ale Ci mogę doradzić: nie ufaj nikomu. Jak sam nie wiesz, co zrobić, to inni Cię tylko oskubią. Nie daj się.

Odpowiedz
Cytat
grzeg10
Legacy Member

gielda betfair :milord: :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

W budowę tematycznego zaplecza seo z branży ecommerce /bankowość/hazard lub postawić i wypromować kilkadziesiąt stronek pod adsense lub zrobić stronkę ( i wypromować) pod jakiś program affilacyjny (polecam sex shopy online)

P.S aby inwestycja miała sens i aby zysk był satysfakcjonujący przy minimalizacji ryzyka potrzebne jest zdobycie jakiejś tam wiedzy i troszkę doświadczenia (podobnie jak w poksie)

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt
Poker Player

Napisane przez evLeisure

Napisane przez Zoom32r
istnieje całą masa nielegalnych sposobów na duży zarobek jednak nie muszę wspominać, że przy tym typie prócz wysokiego ryzyka związanego z zyskiem dochodzi jeszcze ryzyko wykrycia procederu i kary :)

Podbijam, dużo rzeczy z silka ma 2-3x przebicie na ulicy _cry:

Odpowiedz
Cytat
Zoom32r
PokerStrategist

Napisane przez smellslikecheapspiryt

Napisane przez evLeisure

Napisane przez Zoom32r

Podbijam, dużo rzeczy z silka ma 2-3x przebicie na ulicy _cry:

Nie miałem tu na myśli akurat tego typu zarobku :) ani też thora itp. Ale fakt to też są ponadprzeciętne zyski jednak ryzyko jest zabójcze (dosłownie).

Ja z perspektywy czasu inwestowałbym w siebie, tak jak już zostało napisane kursy, szkolenia.

Odpowiedz
Cytat

Ok... O czym wy piszecie??

Ja się śmiałem, że taki tekst poleciał na forum pokerowym...

Odpowiedz
Cytat
ksrpi989
Elite Grinder

.

później ani się obejrzysz i musisz tego mercedesa spłacać :D

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez ksrpi989

.

później ani się obejrzysz i musisz tego mercedesa spłacać :D

+1 :nh

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki wielkie. Podsumowując najlepsza opcją będzie dywersyfikacja w:
-siebie - szkolenia, kursy - polecacie coś szczególnie, może macie jakieś doświadczenia, albo jakiś znajomych, którzy sobie dorabiajaja po takim kursie.

-staking - może to ktoś rozwinąć, jestem lajkiem w tym temacie, więc przyjmę wszelaką pomoc.

-forex - ktoś może gra, albo ma jakieś doświadczenia?

-Giełda - tjw.

-inwestowanie w monety - ktoś może zimuje się tym?

macie jakies doswiadczenia zwiazane w wyzej wymienionymi kierunkami?

Odpowiedz
Cytat
Orlo007
Oldschool Grinder

Napisane przez deivid2

myślę że można do tego dorzucić trunki z górnej półki (whisky i wina).

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

Napisane przez deivid2
-staking - może to ktoś rozwinąć, jestem lajkiem w tym temacie, więc przyjmę wszelaką pomoc.

Jeśli nigdy wcześniej nie miałeś do czynienia ze stakingami, to musisz być bardzo ostrożny, bo dość łatwo się naciąć. Nawet inwestowanie w znanych graczy nie gwarantuje, że w long runie będziesz zarabiał.

Napisane przez deivid2
-forex - ktoś może gra, albo ma jakieś doświadczenia?

-Giełda - tjw.

Tak samo jak w pokerze - jeśli chcesz zarabiać, musisz poświęcić mnóstwo czasu na edukację, mieć dużo cierpliwości i odpowiedni mindset.

Odpowiedz
Cytat