Przejdź do forum
100 pytań do nowego...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 100 pytań do nowego admina

178 Posty
36 Użytkownicy
0 Reakcje
11.6 K Wyświetlenia
098799

Znam malegorozbojnika i nie rusza się na razie z W-wy ;).

MoroP

Zgadujemy dalej :)

Rodrigo1988

Myślałem żeby ze znajomymi zrobić wypad, na dwa miesiące po sesji wrześniowej w okolice Marbelli ,
Da się tam wynająć jakiś mały dom za powiedzmy 1500 euro / miesiąc czy raczej nie za bardzo?

Tak się pytam bo to w sumie nie daleko , a teraz pewnie skoro się nie dawno przeprowadziłeś to orientujesz się w cenach.

JacekPL Autor wątku
JacekPL

Witaj Rodrigo1988,

Cen w Marbelli nie znam, bo wprawdzie niedaleko, ale za daleko, żeby tam mieszkać i pracować w Gibraltarze.

Ceny apartamentów dwie sypialnie + living room przy długim wynajmie to około 800 EUR. 3 sypialnie 1000-1100 EUR. Oczywiście wyposażone.

W Marbelli może byc ok. 40% drożej. Do tego trzeba dodać coś za krótki okres najmu. Jak dasz mi tydzień, spróbuję sprawdzić i dam znać.

Rodrigo1988

Mi się nie spieszy , ale generalnie, mówisz że tam jest drożej , bliżej Gibraltaru taniej?

Rodrigo1988 napisał

Mi się nie spieszy , ale generalnie, mówisz że tam jest drożej , bliżej Gibraltaru taniej?

Marbellia to miasto, które należy chyba do najdroższych miast w całej Hiszpanii. Po prostu takie hiszpańskie Monako. :)

Pozdrawiam

JacekPL Autor wątku
JacekPL

Bliżej Gibraltaru na pewno dużo taniej.

JacekPL napisał

Bliżej Gibraltaru na pewno dużo taniej.

Ale na samym Gibraltarze już o wiele drożej. :D

Pozdrawiam

MoroP

Na Kanarach płaciłem za miesiąc ok. 800 Euro za living room z kuchnią + jeden pokój + sprzątanie + basen. Tylko tam bilety drogie lotnicze.

JacekPL Autor wątku
JacekPL

A nam nikt nie sprząta.

JacekPL napisał

A nam nikt nie sprząta.

No niestety... ;(

Mooris

sprząta jak sprząta lepiej powiedzie jakie egzotyczne robactwo tam jest :P simo coś o tym wie bo czasami o tym była mowa via gg ;) :D

JacekPL Autor wątku
JacekPL

To prawda. Po sypialni, jak nie zamkniesz okna na cały dzień, latają małe komary, bardzo zwinne i sprytne. A po ukąszeniu masz bąbla przez kilka dni. Co więcej, gryzą kilka razy. Niedawno obudziłem się o 2 nad ranem z bólu. Włączyłem światło i przez 15 minut goniłem za czterema, pełnymi mojej krwi owadami.

Poza tym na razie nie spotkałem pszczół, os, zdarza się jakieś dziwne robactwo na chodnikach, niespotykane w Polsce.

Na razie więcej nie zauważyłem.

Riverneed

JacekPL napisał
Włączyłem światło i przez 15 minut goniłem za czterema, pełnymi mojej krwi owadami

Chciałeś ją im odebrać? :P A są np. jaszczurki chodzące po ścianach etc.?

Ponoć są tam małpy??? Jeśli tak i mieliście z nimi styczność, to może mi ktoś wytłumaczy skąd wzięło się powiedzenie: monkey tilt??

Nie no, nie jest aż tak źle... Mamy tylko trochę duże pająki...

Pozdrawiam

JacekPL Autor wątku
JacekPL

Jaszczurek jeszcze nie widziałem.

Małpy są na słynnej górze. Ale jeszcze nie mieliśmy okazji się tam wybrac. Jak tam dotrzemy, zostawię w tym wątku kilka zdjęć.

petesam

O cholera, pajaki :(
Za zadne skarby tam nie bede mieszkal.

petesam napisał

Nie no przecież tylko żartowałem, zapraszamy! :)

Pozdrawiam

petesam

simoo napisał

petesam napisał

Nie no przecież tylko żartowałem, zapraszamy! :)

Pozdrawiam

skasuj to zdjecie prosze bo jak na nie patrze to juz sie boje. chyba nie chcesz zebym mial koszmary nocne przez pokerstrategy :)
A rekiny sa tez?