Przejdź do forum
Swingi i BRM w Omah...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Swingi i BRM w Omaha

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
748 Wyświetlenia

Witam,

jakie jest Wasze zdanie odnośnie rola na omahę? Holdem to plus minus 30 BI w strategii umiarkowanej. W omaha swingi ponoć są większe. Ja gram od jakichś 3 miesięcy w omahę i najwięcej zleciałem chyba 8BI.

Teraz gram 44BI na PLO 25 i NL25, gram jednocześnie omahe i holdema. Wydaje mi się ok. Powoli przymierzam się na PLO i NL50.

3 odpowiedzi
Bono1987

Wydaje mi się, że 50 bi na PLO to minimum. TwiceT z jednym ze swoich postów pisał, żeby w omahe grać na micro agresywnie a na midstakes bardzo zachowawczo... Z tym, że on gra też HU i pisał , że gra z 200bi na wyższych stawk ach... :D Zależy jak się czujesz na danych stawkach i jak ci rake przeszkadza w osiągani przyzwoitego winratu....

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

TwiceT z jednym ze swoich postów pisał, żeby w omahe grać na micro agresywnie a na midstakes bardzo zachowawczo

rozumiem ze micro dla niego to nl50-nl200,a mid stakes to nl600 do nl2000... ;)

Jak na razie od tygodnia ponad gram plo25 i jest elegancko, pieniadze w przeliczeniu na pln zaczynaja byc bardzo sensowne i mysle, ze jak wejde na nl50 to zrobie lekka pauze i troche kasy wyplace, tak aby moc grac dalej na tym limicie z 30-40 bi.

Bono1987

Napisane przez Groszkin

TwiceT z jednym ze swoich postów pisał, żeby w omahe grać na micro agresywnie a na midstakes bardzo zachowawczo

rozumiem ze micro dla niego to nl50-nl200,a mid stakes to nl600 do nl2000... ;)

Jak na razie od tygodnia ponad gram plo25 i jest elegancko, pieniadze w przeliczeniu na pln zaczynaja byc bardzo sensowne i mysle, ze jak wejde na nl50 to zrobie lekka pauze i troche kasy wyplace, tak aby moc grac dalej na tym limicie z 30-40 bi.

Nie no chyba normalnie pisał.... :) Nie pisał tego dla siebie przecież :D