Przejdź do forum
Standard Deviation,...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Standard Deviation, PLO

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
926 Wyświetlenia
StahooKrk

Cześć,

pytanie do osób które mają większą próbkę rąk zagranych na stołach PLO, jakie macie Standard Deviation ( bb) , wpisujcie też ilośc rąk, limit oraz styl gry.
Chciałbym zobaczyć jak to wygląda w porównaniu z NLH.

Znalazłem ciekawą stronki gdzie na podstawie winratu oraz st dev można wyliczyć zalecany Bankroll Management.

Bankroll Management

Symulacja wariancji

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kacper3k

To ja chyba muszę prosić o pomoc albo weryfikację czy wszystko dobrze robię.

Wprowadzam dla przykładu:
Bankroll - 40BI,
Winrate - 20bb/100,
std dev bb/100 - 15,6,

i otrzymuje risk of ruin 1,4e-307.

Na pewno to są dobre wartości? Wiem, że mam całkiem spoko winrate i to już na dużej próbce, więc tu jest wszystko ok. std dev - takie wziąłem z OM2, jest możliwe, że ta wartość z jakiegoś powodu jest za niska albo błędnie wyliczona? Sesja gdzie największe to miałem to gdzieś około 33. A wygląda mi, że ta wartość bardzo wpływa na otrzymywany wynik.

Odpowiedz
Cytat
StahooKrk Autor wątku
StahooKrk

Cześć,

tak, dokładnie za niskie jest st dev, napewno powinno być koło 70bb w zależności od stylu gry.

Ja na NL50FR, mam st dev ~ 56bb/100 (jeśli sie nie mylę, sprawdze w domu dokładnie)

Odpowiedz
Cytat
Lynx33

Nie mam bazy na poparcie tego infa ale bawiłem się już jakiś czas temu tymi kalkulatorami wariancji i z tego co pamiętam Standard Deviation (bb) w omaha wynosi jakieś 140-160 zależnie od stylu gry.

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

No własnie, też mi się ta wartość bardzo podejrzana wydawała. Ma ktoś może OM2 i może podać jakie u niego są wartości?

Dzięki Lynx33 za jakieś szacunkowe wartości dla Omahy. Póki co skorzystam z nich i zobaczę jak to wygląda.

Odpowiedz
Cytat
gramgrubo
amichal1

Napisane przez kacper3k
No własnie, też mi się ta wartość bardzo podejrzana wydawała. Ma ktoś może OM2 i może podać jakie u niego są wartości?

Dzięki Lynx33 za jakieś szacunkowe wartości dla Omahy. Póki co skorzystam z nich i zobaczę jak to wygląda.

ja mam 12.0 slyszalem ze trzeba wynik pomnozyc przez 10 aby uzyskac ten ktory oferuje HM1

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat