omaha
dzis w 1325 hands jestem tylko 19 BI ponizej EV
ale to pewnie korekta, bo w tym tygodniu bylem juz 1,5BI powyżej :fuckyeah
omaha
dzis w 1325 hands jestem tylko 19 BI ponizej EV
ale to pewnie korekta, bo w tym tygodniu bylem juz 1,5BI powyżej :fuckyeah
Wkurwia mnie to ruchanie już, miałem dość dużą cierpliwość do omaszki, ale im dalej tym gorzej
Napisane przez Bejkker
Wkurwia mnie to ruchanie już, miałem dość dużą cierpliwość do omaszki, ale im dalej tym gorzej
Ja już jakiś czas temu powiedziałem dość. To świetna odmiana ale nie mam mindsetu na to.
Poza tym czesto majac na T 40% juz jest na stole tyle kasy ze musimy robic call i jest to w sumie EX+ zagranie ale PT pokaze to jako -EV poniewaz mielismy mniej niz 50% na wygrana.
HM podobno liczy to inaczej?
Ktos sie zna na HM?
W MHie tak samo. Jak robisz call all in z equity 40% to EV leci w dół nieznacznie, mimo, że call był profitowy.
No ale to ma być tylko orientacyjne i tak to należy traktować. Matematyka "nie pamięta" i co z tego, że będzie się mówić, że juz 10 flipów się przegrało. Kolejny flip to kolejne osobne rozdanie na które ma sie 50% i fakt, że jest sie grubo poniżej EV nie zmieni flipa na naszą korzyść i nagle będziemy mieli +5 do flipowania. Raz na ileś (tutaj duża liczba) zdarzy się, że ktoś przegra 100 flipów pod rząd bo jest to matematycznie możliwe. Bardzo nieprawdopodobne ale możliwe i nikt nie powiedział, że tym wyjątkiem potwierdzającym regułę będziesz akurat ty.
Napisane przez LUKLACH2
Poza tym czesto majac na T 40% juz jest na stole tyle kasy ze musimy robic call i jest to w sumie EX+ zagranie ale PT pokaze to jako -EV poniewaz mielismy mniej niz 50% na wygrana.HM podobno liczy to inaczej?
Ktos sie zna na HM?
i co z tego? ev(fold)<ev(call), więc jak sfoldujesz to linia all ev spadnie jeszcze bardziej
ja się w to ostatnimi czasy bawię, ale wydaje mi się, że gram jednak trochę underrolled
Napisane przez LUKLACH2
Gra ktos Plo Hu?
Lubię ale staram się trzymać z daleka. Chociaż w przyszłości na pewno zamierzam porządnie się za to zabrać.
Napisane przez LUKLACH2
To z tego ze powstaje odchylenie od rzeczywistej EVGra ktos Plo Hu?
omaha hu się nie gra , omaha hu się gambluje :fdrink :fdrink :fdrink :fdrink
Napisane przez piotereczek
Napisane przez LUKLACH2
To z tego ze powstaje odchylenie od rzeczywistej EVGra ktos Plo Hu?
omaha hu się nie gra , omaha hu się gambluje :fdrink :fdrink :fdrink :fdrink
:sdrink
Napisane przez pomurz
a jak to jest nienormalnie?
Nienormalnie czyli nie zasilając bankrolla innymi środkami i przeskakując stawki. Pytam bo od miesięcy te same osoby wrzucają ręce do oceny na tych samych limitach. Jestem ciekawy czy ktoś już je przeskoczył :fdrink
Edziorrr nagraj leakfindera ze swojej gry na mikro na trening Bociana i moze znajdą się rzeczy do poprawy. Micro naprawdę da się przejść (podobno
)
ja np. w lipcu z 30$ zrobiłem rolla na plo50 na evereście, podobnie na ipokerze, tylko że z 300$. w obu sytuacjach zajęło mi to ~20k rąk (stosowałem często mocno aggro bm)