Przejdź do forum
Lepiej być fishem c...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lepiej być fishem czy regularsem?

31 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
3,670 Wyświetlenia
Peterus24

Witam,
Ostatni tydzień to grind w PLO10 i PLO25. Nie rozumiem trochę jednej rzeczy na tych stawkach. Wszyscy tak ochoczo mi się wypłacają i ciągle wyzywają od fishy i donków. Mam status Bronze i świecę nim zawsze. Mam taki status bo kładę nacisk na winrate a nie na rake (dwa stoły tylko gram)

Uważam, że ci ludzie zaznaczają mnie jako fish lub donk i grają na mnie z dziwnymi rękoma, gdzie już na flopie powinien być fold ale oni nie wiem czemu tego nie robią. Myślałem po prostu na P* jest olbrzymi poziom w porównaniu z ongame, ale na ongame gorzej mi się gra niż na P*

W pewnym sensie rechoczę ze szczęścia że taką mam opinię przy stolikach, bo mam około 100BB/100 czy jak to się pisze (Dla niedowiarków mogę wkleić screena tylko jak wrócę z roboty)

Problem w tym, że trochę moje ego jest przez taką opinię nadszarpnięta i jak ktoś mnie wyzywa od jakich świat stoi, to odchodzę ze stolika, bo boję się tiltu i że będę grać na tego matoła co by było może EV-

PS. To nie jest żadny UP, ponieważ:
1) mam spore doświadczenie w FL SH i matematyka nie jest mi obca
2) tylko w wyjątkowych sytuacjach gram ręce w których wiem że jestem z tyłu na flopie. Nie łudzę się na turn i river że magicznie mnie wyratuje, tylko patrzę na przeciwnika, oceniam range i tyle
3) podejmuje prawidłowe decyzje, a przycisk fold nie jest mi obcy :pokerface:
4) wszystkie filmy i materiały dla sreberka przerabiałem po dwa razy. Dzięki Bocian i GramGrubo za "cztery karty na dwa głosy" najlepsza produkcja dla PLO :fdrink

Odpowiedz
Cytat
30 odpowiedzi
MonaiPlox

Wyłącz czat i jedziesz z nimi

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

A można wyłączyć chat :f_confused: ? Jedynie widzę opcje odłączenia go, ale usunąć nie wiem jak. Po drugie jak ktoś pisze to pojawia się chmurka z tekstem.

Po drugie jak jakieś szwabisko mi wypisuje teksty o drugiej wojnie światowej to po prostu ..... :(

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

ego do szafy, jesli sobie z tym nie radzisz to
lobby -> opcje -> opcje wygladu stolu -> odznacz "wyswietlaj czat w dymkach"
na stole sobie przelaczasz np na statystyki czy tez notatki = nie widzisz co inni pisza

Odpowiedz
Cytat
nobolandia

Wejdz w opcje stolika -> "pokazuj informacje od graczy"

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Dzięki wielkie, będę musiał to zrobić :D Każdy ma swoje problemy z mindsetem, ja lubię krytykę, ale mądrą.

Ogólnie to jak się zadomowie na PLO25 to mam nadzieję że dzięki tym ludziom będę mieć 30BB/100 :f_love: bo obecna sytuacja być może jest związana z nieznajomością mnie przy stolikach

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

nie wiem jaka masz probke rak ale utrzymanie winratu na solidnej ilosc rak, powyzej 10bb/100(nie BB) juz uznawalbym za sukces, tym bardziej w PLO gdzie swingi sa podobo ogromne
radze Ci nie zakladac "bede mial xx bb/100" bo sie ostro przejedziesz gdy wariancja zweryfikuje Twoja gre i zaczniesz jeszcze bardziej tiltowac (tym bardziej, ze jak widac Twoj mindset nie jest perfekcyjny)

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo

Najlepiej napisz do supportu o permanentne wyłącznie chata i po sprawie.

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo

Zrobiłem tak na P*. Na ongame może też się da.

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Napisane przez kNoq001
nie wiem jaka masz probke rak ale utrzymanie winratu na solidnej ilosc rak, powyzej 10bb/100(nie BB) juz uznawalbym za sukces, tym bardziej w PLO gdzie swingi sa podobo ogromne
radze Ci nie zakladac "bede mial xx bb/100" bo sie ostro przejedziesz gdy wariancja zweryfikuje Twoja gre i zaczniesz jeszcze bardziej tiltowac (tym bardziej, ze jak widac Twoj mindset nie jest perfekcyjny)

Zdaję sobie z tego sprawę, 30 wzięłem ot tak sobie. Po prostu chcę być graczem wygrywającym :f_rolleyes: i do tego będę dążyć. Czy to 5bb czy 10bb czy 30bb nie jest ważne, ważny jest fakt żeby iść do przodu.

Nie ukrywam że na obecną sytuację, wyrabiam konserwatywny banktroll, gdzie mam zamiar mieć 50 BI (gram na dwóch stołach więc raczej to konserwatywny bankroll, bo gdybym grał na czterech stołach bym docelowo dążył do 100 BI)

Odpowiedz
Cytat
mjeszko

ile rąk rozegrałeś w PLO?

Odpowiedz
Cytat
whiler

mi się ciągle obrywa od fishy jak łamie asy rundownami w 4bet potach :D wtedy robię sobie notkę w stylu "ma mnie za fisha" i tyle.

co do chata to ja ostatnio robię tak, że czat automatycznie otwiera mi się w oknie, które chowam po prostu za obszar roboczy na pulpicie ;)

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Napisane przez mjeszko
ile rąk rozegrałeś w PLO?

Niestety nie liczyłem przy tym moich początków gdzie się tak jakby "ogrywałem" i starałem się nabrać jak największego doświadczenia, bo na ogame to masakra grać PLO10 - na prawdę masochizm, ale to dawało mi dużo materiału do przemyśleń :) Też nie ukrywam że pykam sobie z rana w pracy i to nie jest podliczane :P Miejmy nadzieję że szefowie nie chodzą po PS :f_biggrin:

Na poważnie przysiadłem tydzień temu (tzn. do gry, bo na naukę poświęciłem cały miesiąc), pełna mobilizacja ;) Obecnie jestem w pracy i do HM nie mam dostepu. Podam wszystko jak wrócę z roboty :]

PS. Te 100BB/100 to z tego tylko tygodnia na P*, a wcześniej na ongame tylko break even

Odpowiedz
Cytat
aldon7

w ogole nie uzywam czegos takiego jak czat :D

siadajac do stolu mam byc przy bankomacie,a nie w kawiarni :D

ja tam bym sie cieszyl z takiej sytuacji:D

ego w pokerze nie powinno miec zadnego znaczenia. siadasz i widzisz ich jako gosci od rozdawania $$$ . reszta sie nie liczy:D

oni pisza Ty zabierasz flote, oni pisza Ty zabierasz flote, oni pisza Ty zabierasz flote. I taw w kolo.

ewentualnie na koniec mozesz podziekowac ze proces wyplacania zostal zrealizowany pomyslnie.

pozdrawiam. nie daj sie wyprowadzic z rownowagi bo Twoim celem jest kasa i ona ma byc wyznacznikiem tego czy wykonujesz dobrze robote.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Poczekamy do pierwszego swinga jak będziesz śpiewał, bo ja pierwsze 11k hands crashowałem, a potem 7k b/e i 2k zjazdu o 11BI just like that. Omaha is a bitch, and playing good poker is sometimes not enough. Poza tym ile rąk mogłeś zrobić na tych dwóch stołach? Niewiele =]

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Uwierz mi na słowo, że FL jest bardziej swingową grą niż PLO :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
nobolandia

Peterus24 Masz taki sam nick na P* jak tutaj?

Jeśli tak, to rzeczywiscie pogrindowales, PTR pokazuje 1800 handow na PLO10.

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Ale co mi chcecie udowodnić :) Na ongame ogrywałem się, nie na P* (na ongame mam inny nick), po drugie PTR nie pokazuje wszystkiego

Kolejną rzeczą jest pytanie jakie zadałem w temacie, lepiej być fishem czy regularsem w opinii innych graczy, a nie próba udowodnienia mi że "czy mam szczęście początkującego". Czy na prawdę tak bardzo każdy tutaj chce udowodnić swoją wyższość?

Mówicie że PLO jest swingowa, to spróbuje w fixed limit texas hold pograć :facepalm:

Peterus24 tak to mój nick :)

Odpowiedz
Cytat
nobolandia

IMO to nie ma znaczenia na micro.

1. Wiele osob grinduje i nie obserwuje innych graczy, gra po prostu swoje karty.
2. Niedzielni gracze graja jeden stolik for fun i reszta ich nie interesuje.
3. Ogarnieci gracze, ktorzy graja np. 4 stoly max, beda oceniac Cie tak jak beda Cie widziec.

Odpowiedz
Cytat
Peterus24 Autor wątku
Peterus24

Napisane przez nobolandia
IMO to nie ma znaczenia na micro.

1. Wiele osob grinduje i nie obserwuje innych graczy, gra po prostu swoje karty.
2. Niedzielni gracze graja jeden stolik for fun i reszta ich nie interesuje.
3. Ogarnieci gracze, ktorzy graja np. 4 stoly max, beda oceniac Cie tak jak beda Cie widziec.

1. Możliwe, ale jak ktoś gra bardzo dziwne układy ze mną to takie lekko dziwne, no ale nie mi to oceniać
2. w pewnym sensie ja obecnie też gram for fun, bo cel jaki mi przyświeca to budowa konkretnego bankrolla ;)
3. tutaj fakt, zauważyłem że na PLO25 jest bardzo gwałtowny skok w porównaniu z PLO10, jednak nie trudno o grywalne stoliki.

Zobaczymy co przyszłość przyniesie, wielkich nadziei sobie nie robię :fdrink

Powodzonka przy stolikach :)

Odpowiedz
Cytat