Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Akademia PLO

119 Posty
46 Użytkownicy
0 Reakcje
18 K Wyświetlenia
hans101

Może zrobicie jakiegoś sweeta ? Jeżeli macie różne podejscia.

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989

Ja osobiście napiszę na początku że w umiejętności destrukta wierze i jestem pewny że jest on rewelacyjnym graczem w każdą odmianę pokera za którą się zabrał. GTO to majstersztyk i pokazuje problem oraz jako go rozwiązać większości średnich regów, że wszystkie nasze zagrania muszą być logiczne, a nie wyuczone, pamiętam to do dziś i teraz każde zagranie, czy każda nową dawkę wiedzy oceniam przez pryzmat tego, również dużo łatwiejsze wydają mi się nawet grube bluffy bo nie patrzę na nie przez pryzmat "aha tutaj jest dobry spot bo jest wet board", tylko przez pryzmat zmieniającego się rangu na poszczególnych streatach mojego feq, poteq itd.

Dziwi mnie tylko fakt dlaczego ogólnie trenerzy nie chca podawać swojego winratu na danym limicie. Rozumiem w 100% nie podawanie np. statystyk, screenamu czy innych tego typu rzeczy, ale można zasłonić screenname, nawet ilość rąk, a to tylko procentuje u trenera w większą ilość potecjalnych studentów, a do tego respekt na dzielni. Ktoś może mi logicznie wytłumaczyć dlaczego niektórzy to ukrywają? Nie rozumiem ;' d

Odpowiedz
Cytat
matexide

Jakby nie patrzyć poker jest nadal grą nielegalną u nas.. Wg. mnie co najwyżej powinna być taka jawność wśród trenerów, żeby nie było takich sytuacji jak ta. Dla mnie osobiście winrate danego trenera nie jest sprawą najważniejszą. Skoro z jego filmików, treningów wyciągam wiedzę, która pozwala mi ulepszać moją grę, to co mnie obchodzi ile on wygrał.. W ogóle temat ten dotyczy akademii PLO, która tak naprawdę jeszcze nie jest dla nas dostępna, a nie o wynikach poszczególnych trenerów. Także z niecierpliwością czekam na pierwsze produkcje i wtedy można będzie oceniać..

Odpowiedz
Cytat
hans101

Myśle, że problemem może być państwo w jakim żyjemy.
Jedni widzą w tym problem inni nie.

Odpowiedz
Cytat
MrBocian Autor wątku
MrBocian

1. Uważam, że społeczności należy się potwierdzenie umiejętności trenerów, którzy zamierzają zrobić gigantyczną serię 40 filmów i kilkunastu artykułów. Rozmawiałem na gg i skype z paroma zainteresowanymi osobami i niektórzy wyrażali chęci bliższego poznania dokonań autorów projektu w dziedzinie PLO, stąd postanowiłem ruszyć tu ten temat. Po Saphealu, Girahu czy Slowhabicie w interesie wszystkich stron powinna być przejrzystość nowych trenerów, czyż nie?

Ciekawa dyskusja jest tutaj: http://forumserver.twoplustwo.com/29/news-views-gossip/view-poker-coaches-should-winning-players-critique-tri-nguyen-1148903/

Między innymi ze względu na ten klimat postanowiłem się bardziej zaangażować w temat.

2. Z racji stażu i pełnionych funkcji czuję się trochę częściowo odpowiedzialny za poziom PLO na PS i czułbym się niekomfortowo, nie mając pewności, że osoby przekazujący tak bliską mi wiedzę dają radę na swoich stawkach. Wyrażenie "daje radę" było kolokwialne, nie chciałem pisać dokładnego winrate, bo miałem wrażenie, że Leszek nie chce chwalić się publicznie wynikami i postanowiłem to uszanować. Uznałem, że wyrażenie "bardzo solidna i zyskowna gra" będzie wystarczająco czytelne.

3. Wypowiedź Arcymastera to to czego potrzebowaliśmy - potwierdzenie jakości i potencjału. Wygląda na EOT, wykresy już nie są potrzebne.

4. "Po obejrzeniu kilku twoich produkcji uważam, że jeżeli chodzi o przekaz wiedzy, od Destrukta mógłbyś się bardzo dużo nauczyć. Myślę, że społeczność będzie wdzięczna." Dzięki za dobrą radę, w końcu jakiś krytyczny feedback po 2 latach kręcenia filmów ;)
BTW zapraszam wszystkich do bieżącego komentowania moich produkcji, bez tego typu uwag nie jestem za bardzo w stanie poprawiać ich jakości. Podrzućcie mi jeszcze wedle możliwości namiar na kogoś, kto wg Was najlepiej na PS komentuje gameplay.

pzdr

PS. Czy uważacie, że trenerzy sami powinni być wygrywającymi graczami? Kiedyś pracowałem w firmie szkoleniowej, która robiła świetnie oceniane coachingi dla dużych firm z tematów, o których trener pojęcie zyskiwał zwykle w przeciągu tygodnia-dwóch przed spotkaniem - może w pokerze jest podobnie i wystarczy dar przekazywania cudzej wiedzy, aby odnieść sukces jako coach? Do przemyślenia ;)

Odpowiedz
Cytat
imfar

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
mejsik

Nawiązując do tematu bardzo dobrym pomysłem wydaje mi się utworzenie takiej akademii jakkolwiek miałoby to wyglądać - na pewno więcej na tym można zyskać niż stracić.
A wracając do poruszanej dyskusji. Jeśli już na samym początku pojawią "zgrzyt" między trenerami, to nie wróży to najlepiej całemu projektowi. Jak na razie z powyższych dyskusji odnoszę wrażenie, że mamy konkurencję między: Bocian team vs Destrukt team.

Uważam, że niezależnie do tego co chcecie sobie wyrzucić skoro jesteście graczami wygrywającymi (każdy z Was może to robić na swój sposób) nie powinniście wchodzić w dyskusje na takiej płaszczyźnie. My przyglądając się Waszej grze kształtujemy własny styl. Więc skoro będziemy mięli możliwość oglądania gry zarówno MrBociana, Destrukta, lechrumskiego daje to dodatkową możliwość zestawienia waszego sposobu gry - każdy z Was ma indywidualne skłonności i charakter gry. Tym samym my jako uczestnicy treningów/akademii tylko na tym zyskujemy i możemy wynieść to co najbardziej wartościowe.
Jeśli ma tutaj się toczyć dyskusją kto jest lepszy, a kto gorszy, to ja w to nie wchodzę.

Zawsze mam szacunek do wszystkich, którzy są w czymś lepsi ode mnie, a w tym przypadku również pracują na mój rozwój - mam nadzieję, że to się nie zmieni. Dlatego chciałbym abyście się porozumięli w kwestii, czy chcecie ze sobą współpracować, czy też rywalizować?
Liczę na finał z fajerwerkami! <( ^^,)>

Odpowiedz
Cytat
MrBocian Autor wątku
MrBocian

Z igły widły się zrobiły. Popcorn.gif i finał z fajerwerkami ;)

Wyluzujmyż, najlepszego i pzdr!

Odpowiedz
Cytat
amichal1

Kiedy mozna sie spodziewac pierwszego odcinka serii

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
poganiaczbydla

Chciałem zapytać jak tam z Akademią? Rusza to to czy nie? :D Pierwszego filmu mieliśmy spodziewać się miedzy 12 a 16 lutego a tu nawet w zapowiedziach na przyszły tydzień nic nie widać. Wychodzi na to, że w lutym nic nie ruszy.

Odpowiedz
Cytat
admat1

Autorzy budują hype :D

Odpowiedz
Cytat

Będzie na dniach, filmik jest już wysłany i na pewno pojawi się bardzo szybko :)

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
kevONEin
Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Zapowiada się całkiem przyjemnie, będę śledził kolejne części i kto wie czy sam nie spróbuje. Gdzie można pograć mikro bez stresu o puste stoliki? PP ma tyko +25...

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

std, P* od PLO2 ;)

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Tylko p*? Nie ma nic innego z PLO2 z sensowną ilością stolików?

Odpowiedz
Cytat
k4m13n

.

Odpowiedz
Cytat

na micro jest od plo4

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Za dużo jak dla mnie, jestem kompletnym leszczem i nie mam pojęcia o PLO ;)

Odpowiedz
Cytat
kacper3k

A to co złego w P*?

Odpowiedz
Cytat