Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Akademia PLO

119 Posty
46 Użytkownicy
0 Reakcje
18 K Wyświetlenia
MrBocian

Ponieważ parę dni temu pojawił się interesujący news o nowym projekcie PokerStrategy - Akademii PLO, postanowiłem stworzyć odpowiednie miejsce do ogólnej wymiany uwag w tym temacie.

Miejmy nadzieję, że wszelkie zagadnienia odnośnie Akademii znajdą tutaj swój dom ;)

Korzystając z okazji, parę pytań:

1. Kiedy możemy spodziewać się pierwszych filmów bądź artykułów?
2. Czy możemy poznać ogólny harmonogram Akademii (tzn. czy najpierw będą materiały dla graczy początkujących, potem stopniowo dla zaawansowanych, czy równocześnie od razu dla wszystkich trzech grup)?
3. Czy planujecie wykorzystywać/uczyć PokerQueryLanguage (PQL)? Nie ukrywam, że chętnie obejrzałbym jakiś film w tym temacie ;)

To tyle na dobry początek, pozdrawiam i powodzenia!

B

Odpowiedz
Cytat
118 odpowiedzi
lechrumski

Hej Bocian,

1. Kiedy możemy spodziewać się pierwszych filmów bądź artykułów?

Pierwszy filmik powinien pojawic sie mniej wiecej w okolicach 12-16 lutego i bedzie to film wprowadzajacy dokladnie omawiajacy idee Akademii PLO oraz plusy i minusy grania PLO. Mamy nadzieje ze uda nam sie zachecic co nieco graczy NLHE do przejscia na PLO;)

2. Czy możemy poznać ogólny harmonogram Akademii (tzn. czy najpierw będą materiały dla graczy początkujących, potem stopniowo dla zaawansowanych, czy równocześnie od razu dla wszystkich trzech grup)?

Najpierw odpowiem na drugie pytanie. Materialy beda wypuszczane stopniowo po kolei- najpierw dla graczy PLO10+ oraz osob przerzucajacych sie z Holdema, nastepnie dla graczy PLO25-100. I ostatnia czesc ktora bedzie czescia zaawansowana. Kazda czesc powinna nam zajec 3-4 miesiecy. A wiec materialy z czesci zaawansowanej powinismy zobaczyc we wrzesniu/padzierniku.

Co do planu to opowiemy o tym podczas pierwszego filmiku bo tak chyba bedzie latwiej i zaprezentujemy szczegolowy plan pierwszej czesci i ogolne ramy czesci drugiej i trzeciej. Szczerze mowiac to przygotowalismy juz caly projekt a wiec ok 40 tematow ale nie chcemy ich wrzucac podczas pierwszego filmiku bo nie wiadomo jak caly projekt sie przyjmie i czy nie bedzie trzeba np podkrecic tempa albo go zwolnic ;)
Tematyka filmikow bedzie skupiona na budowaniu u graczy okreslonych umiejetnosci np second barell, dobieranie bet sizingu, gra OOP na river, cbetowanie flopa, etc. Po kazdych 2 filmikach teoretycznych bedziemy wypuszczali session review badz live play. Wszystkie najwazniejsze tematy doczekaja sie artykulow ktore beda mialy swoja oddzielna sekcje podobnie jak leakfinder dla NLHE.

Jeszcze moze 2 slowa o tym dlaczego zaczynamy od filmikow poczatkujacych. Otoz przede wszystkim na forum jest relatywnie malo graczy grajacych powiedzmy PLO50-100 i wyzej. Jest tez wielu graczy Holdemowych zainteresowanych nauka omahy. Mamy nadzieje ze majac nasze i Twoje filmiki, treningi, artykuly i forum oceny rozdan gracze beda w stanie systematycznie piac sie do gory i wraz z rozwojem Akademii i sekcji PLO w momencie kiedy bedziemy zaczynac kolejne czesci bedziemy juz mieli wiecej graczy na okreslonym poziomie.

3. Czy planujecie wykorzystywać/uczyć PokerQueryLanguage (PQL)? Nie ukrywam, że chętnie obejrzałbym jakiś film w tym temacie

Na pewno do przemyslenia, tylko na rynku sa obecnie minimum 3 podobne programy w tym equilab PS wiec musimy jeszcze pomyslec jak to rozwiazemy ;) Destrukt zna bardzo dobrze jeden z tych programow, aczkolwiek jesli taki filmik sie ukaze to pod koniec 1 badz w 2 czesci.

pozdr

Odpowiedz
Cytat
gramgrubo

3. Czy planujecie wykorzystywać/uczyć PokerQueryLanguage (PQL)? Nie ukrywam, że chętnie obejrzałbym jakiś film w tym temacie

Na pewno do przemyslenia, tylko na rynku sa obecnie minimum 3 podobne programy w tym equilab PS wiec musimy jeszcze pomyslec jak to rozwiazemy ;) Destrukt zna bardzo dobrze jeden z tych programow, aczkolwiek jesli taki filmik sie ukaze to pod koniec 1 badz w 2 czesci.

pozdr

PQL to język, za pomocą którego można analizować różnego rodzaju zagadnienia związane z prawdopodobieństwem w pokerze, a nie program :) Klient PQL dostępny jest wyłącznie na ProPokerTools. Jeden z użytkowników naszego forum - Whiler stworzył do niego bardzo przydatny poradnik - polecam: http://gladki.webd.pl/pscom/PLO_PQL_by_whiler.pdf :)

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

pozdr

Lol nie ma to jak czytanie pytania ze zrozumieniem:D Myslalem ze chodzi o zaawansowany filmik z propokertools cos ala filmiki Toma Chambersa dla jednej z anglojezycznych stron. A swoja droga to wydawalo mi sie ze propokertools i ten jezyk PQL sa jakos polaczone bo sa dostepne na tej samej stronce, wiec jakos z automatu poszlo ze to jeden program ;)

pozdr

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Jakiś czas temu kupiliśmy z Leszkiem Odds Oracle Pro, pod ten program oglądałem kilku częściową serię na jednej stronie coachingowej i spędziłem w nim łącznie dobre kilkanaście godzin szukając dosyć zaawansowanych rzeczy (np. jak często jakaś karta w turnie daje rywalowi strita patrząc na cały jego calling range z flopa itp.). Myślę że mógłbym nagrać o PQL spokojnie 1 czy 2 filmiki ale w tym momencie chcemy skupić się na graczach początkujących, którzy teraz na pewno tego nie potrzebują :) Pomysł ciekawy ale w kwestii realizacji to moim zdaniem najwcześniej pod koniec wakacji, ale bardzo chętnie coś takiego przygotuję.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
MrBocian Autor wątku
MrBocian

Z wpisu pod artykułem:

"#46 kmpk90, 30.01.12 15:41
Witam , bardzo fajnie , że sekcja omahy rośnie w siłę , o ile wyniki Bociana i GramGrubo są doskonale znane i dostępne , tak o Waszych wynikach możemy dowiedzieć się jedynie z wykresów wrzucanych na forum z niejasnych filtrów itp , czy jesteście wstanie wrzucić lifetime graph w połączeniu z nickiem z PS czy gdzie tam gracie by sobie zobaczyć na PTR?
pozdrawiam
Kmpk"

W sumie chętnie też rzucę okiem na wasze dokonania, będę wdzięczny za screeny z HEM bądź PT ze small/mid stakes z podstawowymi statami i winrate na rozsądnej próbce. Fajnie będzie zobaczyć, czy gracie zbliżonymi do siebie stylami, przy okazji tego nasza mała omahahowa społeczność od razu zyska respekt przy ładnych wynikach ;)

BTW czy gdzieś już na forum są Wasze wyniki wrzucone? Jeśli tak, to sry, nie znalazłem...

pzdr!

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

Jeżeli chodzi o wyniki to ich nie wrzucamy, mamy tutaj politykę bardzo podobną do trenerów tj. Ninjai i po prostu cenimy swoją prywatność. Oczywiście zostały one wcześniej podesłane do Madavastera ale na forum nie chcemy ich umieszczać.

A styl gry z racji wspólnej pracy mamy dosyć podobny, gramy około 23/16 3b: 6 i prawdopodobnie nie będziemy go szybko modyfikować ponieważ cały czas zajmujemy się obecnie doskonaleniem gry postflop.

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
furn1

Napisane przez Destrukt
Cześć,

Jeżeli chodzi o wyniki to ich nie wrzucamy, mamy tutaj politykę bardzo podobną do trenerów tj. Ninjai i po prostu cenimy swoją prywatność. Oczywiście zostały one wcześniej podesłane do Madavastera ale na forum nie chcemy ich umieszczać.

Pzdr

Sapheal, to twoje nowe konto??

Odpowiedz
Cytat
MrBocian Autor wątku
MrBocian

Napisane przez Destrukt

Właśnie otrzymałem do wglądu wyniki Leszka, bardzo solidna i zyskowna gra TAG (głównie plo100 i 200) na wystarczającej próbce, aby uznać, że trener daje radę a przekazywana wiedza winna być odpowiedniej jakości.

Niestety, drugi trener (Destrukt) nie chce pochwalić się wynikami i wygląda na to, że nawet Madavaster ich nie widział - cóż, będziemy musieli uwierzyć na słowo, ża miażdży...

Jeżeli ktoś z użytkowników może skrobnąć jakieś referencje Destruktowi, społeczność będzie wdzięczna.

Pzdr dla Leszka!

B

Odpowiedz
Cytat
gadouk

jak deja vu ze admini widzieli wykresy z 2mln wygranych, a jednak nie bylo nic ?(

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik

Znam Destrukta. Prowadził szkółkę pokera razem z Saizzo.
To Wy podróżowaliście po Tajlandii? :)

Solidny gracz. Pokazywał statsy na forumpokerowym.kom

edit: http://pokertrener.pl/trenerzy/destrukt/

sam współtworzyłem kiedyś tę stronę

Odpowiedz
Cytat
matexide

Chyba trochę przesadzacie.. Skoro Leszek współpracuję z nim i razem tworzą tą nową serię to chyba ma pojęcie o jego umiejętnościach w tej odmianie.. Czekam na pierwsze produkcje :)

Odpowiedz
Cytat
Barron1899

Destrukta znam i współpracuję z nim od około 9-ciu miesięcy. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że wiedza, a przede wszystkim umiejętność przekazywania tej wiedzy stoją u niego na najwyższym poziomie i przychodzi mu to z łatwością. Szkolenie, jakie odbyłem u niego zupełnie zmieniło moje podejście do gry i "otworzyło oczy", dzięki czemu zacząłem rozumieć co i po co robię, a moja wiedza i poziom gry gwałtownie się podniosły. Nie ma co tu się rozpisywać, wystarczy obejrzeć produkcję GTO, która jest najlepszą teoretyczną serią NL Holdem, jaka do tej pory wyszła w polskiej sekcji PokerStrategy. Jeśli chodzi o PLO, to moja wiedza na temat tej odmiany jest zerowa. Wiem tylko, że jeśli Destrukt się za coś zabiera, to poświęca temu mnóstwo czasu i szybko staje się w tym specjalistą. Jeśli twierdzi, że chce prowadzić Akademię PLO, to z całą pewnością posiada należyte umiejętnośći, aby to robić, ze względu na analityczny umysł, który potrafi dostrzec i wyciągać wnioski z wielu czynników, na które większość z nas nie zwraca uwagi. Na miejscu docelowej grupy odbiorców tych materiałów nie mógłbym się doczekać pierwszych produkcji.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MrBocian
Niestety, drugi trener (Destrukt) nie chce pochwalić się wynikami i wygląda na to, że nawet Madavaster ich nie widział

:D

Odpowiedz
Cytat

Od około dwóch tygodni uczę się PLO pod okiem Leszka i Destrukta. Materiały przez nich przygotowywane, coachingi, które miałem z Destruktem są na bardzo wysokim poziomie. Dokładne tłumaczenie akcji, wyjaśnianie co dzeje się na każdym streecie, dlaczego raise, dlaczego fold, dlaczego ta ręka jest zła do gry w multiway pocie, dlaczego lepiej grałoby się z nią w HU itd itd. Widać, że trenerzy wiedzą o czym mówią.

Jeżeli chodzi o samą osobą Destrukta- Barry wszystko napisał i pozostaje mi się tylko pod tym w 100% podpisać.

Swoją drogą polecam tobie Bocian obejrzeć jakiś jeden filmik Destrukta lub chociaż zapytać go o rady dotyczące tłumaczenia akcji podczas filmiku. Po obejrzeniu kilku twoich produkcji uważam, że jeżeli chodzi o przekaz wiedzy, od Destrukta mógłbyś się bardzo dużo nauczyć. Myślę, że społeczność będzie wdzięczna.

Pzdr dla Leszka i Destrukta!

Odpowiedz
Cytat

Bocian, stworzyłeś tutaj wątek, w którym od początku wiadomo że nie chodzi o akademię i który jest zaproszeniem dla hejtujących trolli. Dlaczego w ogóle uważasz że powinieneś nas oceniać?

Nagrywasz filmiki od dokładnie 2 lat, od tego czasu Polska społeczność PLO nie poszła o włos do przodu. W porównaniu do dowolnej innej odmiany pokera PLO ma najgorsze wyniki (a właściwie ich brak) jeżeli chodzi o sukcesy graczy.

Leszek wcześniej nie tylko oglądał Twoje filmy ale również brał kilka h prywatnego coachingu. Efekt? Był graczem break even na kilku limitach niżej niż gra obecnie. Teraz ma ponad 10bb/100 grając znacznie wyżej i nazywasz to "daje rade". WTF?!

Pół roku temu przechodząc na PLO zaproponowałem mu zupełnie inną drogę edukacji zaczeliśmy uczyć się od zupełnie innych graczy i robić wiele rzeczy które się sprawdzają, rozegraliśmy tyle rąk i czujemy że mamy edga nad regami że chcemy z tego zrobić akademię. Myślę że projekt jest bardzo ciekawy ponieważ chcemy pokazać zarówno graczom NLH jak i PLO10+ jak pokonywać limity i piąć się wyżej.

Pozdr dla Wszystkich!

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Ja moge spokojnie poswiadczyc jesli chodzi o poziom gry Destrukta w PLO. Pracujemy wspolnie nad gra od sierpnia i smialo moge powiedziec ze gramy na bardzo zblizonym poziomie. Pewnie sa aspekty gry gdzie Destrukt radzi sobie lepiej a sa takie gdzie ja ale mysle ze to nawet dobrze kiedy trenerzy sie uzupelniaja a nie dubluja.

Jak juz napisalo kilku graczy Destrukt jest nie tylko bardzo dobrym graczem ale przede wszystkim swietnym trenerem. Od czasu do czasu grywam w Holdema w kasynie i kilka razy zdarzylo mi sie spytac Destrukta o to jak grac w danym spocie. Zamiast gotowej odpowiedzi dostawalem zawsze pytania ktore same naprowadzaly mnie na najlepsza odpowiedz. Co ciekawe nawet miesiace pozniej zadajac sobie te pytania jestem w stanie w podobnych spotach podjac najlepsza decyzje. Podobnie rzecz ma sie w PLO. Uwazam ze Destrukt ma rzadka umiejetnosc bardzo analitycznego spojrzenia na dane zagadnienie i przedstawienia go w bardzo prosty sposob. Poza tym Destrukt ma swietne wyniki jako trener i wielu jego studentow zaczelo dosc szybko robic coraz lepsze wyniki i pokonywac kolejne stawki.

Napisane przez furn1

Sapheal, to twoje nowe konto??

Jesli chodzi o ta wypowiedz to szczerze mowiac mam nadzieje ze wiecej nic takiego sie tutaj nie pojawi. Szanujmy sie nawzajem Panowie i Panie. Nie moze byc tak ze ze wzgledu na afere z Saphealem mozna teraz nawrzucac kazdemu trenerowi bo a noz uda sie komus odkryc nowa sensacje. Sensacji nie bedzie, oboje po niecalym pol roku edukacji jestesmy wygrywajacymi graczami na PLO200 na dostatecznej probce a zamiast sensacji proponujemy nauczyc was bardzo solidnego i profitowego stylu gry. Analogii do Sapheala nie widze tu zadnej, Destrukt funkcjonuje jako trener, coach i gracz juz kilka lat na scenie pokerowej, ja z kolei mysle ze dalem sie dosc dobrze poznac poprzez rozwijanie dzialu mindset. Oboje zawsze prezentowalismy wysokie standardy i uczciowsc w stosunku do innych. Dlatego uwazam takie wypowiedzi za zdecydowanie nie na miejscu.

Jesli ktokolwiek z Was ma jeszcze jakiekolwiek zastrzezenia odnosnie mnie badz Destrukta a propos Akademii PLO to bardzo prosze piszcie teraz. Wyjasnijmy sobie wszystko i zakonczmy ten temat.

pozdr

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989

// spam - galer

Odpowiedz
Cytat
arthmax

Od kilku lat słyszałem o Destrukcie, generalnie opinie podobne jak Leszka. Świetny trener itd. wiele osób dzięki niemu stało sie solidnymi regami, to nie ulega wątpliwości.

Natomiast nie rozumiem oburzenia. Pytanie trenera o jego wyniki to chyba podstawa prawda?? A teraz każdy kto śmie spytać jest trollem tak??

Odpowiedz
Cytat
amichal1

poczekajmy do pierwszego filmiku i bedzie mozna oceniac, ogolnie czekam z niecierpliwoscia

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat