Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wirus na ps ??

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
986 Wyświetlenia

Google Chrome zablokował dostęp do tej strony na polska.pokerstrategy.com.
Na tej stronie została umieszczona treść od www.freeimagehosting.net – znanego dystrybutora złośliwego oprogramowania. Wejście teraz na tę stronę najprawdopodobniej zainfekuje Twój komputer złośliwym oprogramowaniem.
Złośliwe oprogramowanie powoduje straty finansowe, trwałe usunięcie plików, a także może posłużyć do kradzieży tożsamości. Więcej informacji

takie cos mi wyskoczylo wtf ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Hej blelol,

nie wiem, jakie oprogramowanie masz zainstalowane na swoim komputerze, ale zapewniam Cię, że nasza strona jest pozbawiona wirusów.

Sugeruję zaopatrzyć się w najnowszy program antywirusowy i przeskanować wszystkie pliki na twardym dysku.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Dywaguję, że ktoś wstawił obrazek z freeimagehosting.net na forum i Twój Chrome nadinterpretował, że PS jest przez to roznosicielem wirusów pochodzących stamtąd.

Gdyby google zaindeksowało (dobrze używam terminologii? :D) PS jako stronę potencjalnie niebezpieczną, ostrzeżenie pojawiłoby się każdemu userowi przeglądarek Chrome, FF oraz pewnie kilku niszowych.

Podsumowując, nie ma co się bać, surfuj śmiało _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki, na szybko przeskanowałem i wyszło że mam jakieś niegroźne cookie tylko. W sumie tylko raz na chromie wyskoczyło. Wolałem się upewnić. Jeszcze pamiętam akcje jak ludzie z 2 + 2 oglądali jak na ich kontach grają heds upy :tongue:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witaj,

00471 dobrze zauważył, co jakiś czas ktoś wstawia jakiś obrazek na naszym forum korzystając z tego serwisu - wystarczy wpisać jego nazwę w wyszukiwarce na forum. Sam używam jednak najnowszego FireFoxa i antywirusa z aktualną bazą i nie otrzymałem żadnego komunikatu z tą stroną związanego.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz
Elite Grinder

[Treść edytowana]

//Spam - imgoingtomirage

Odpowiedz
Cytat