Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

uche18

36 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
3,610 Wyświetlenia
Fil1987
PokerStrategist

@elo3200

Sorry, ale w jednym krótkim poście sam sobie zaprzeczasz. Jeśli dla Ciebie bycie na minusie przez 400k handów to czucie stawki to ja odpadam.

"Rakeback whore" - cóż nie ja wymyślałem ten termin;)

@ endurx

Wszystko się zgadza, ale nie rozumiem "nie nam oceniać kompetencje"... Gdyby nie interwencja Simona to sapheal by tutaj wciąż był. To konsument - użytkownik decyduje i ocenia w ostatecznej fazie, a nie firma czy jest zadowolona z oferowanej przez siebie usługi.

@babel92

Szkoda Ci życia, żeby napisać co miałeś konkretnie na myśli a już narzeźbiłeś w tym threadzie 2 stronicowe posty...Jeśli to nie było "wysłowienie się" to nie wiem co by nim było;)

jeśli dla Ciebie czas na podjęcie decyzji i emocje nie grają roli to odpal sobie 24 stoły PLO, gdzie będziesz miał dziesiątki sekundy na decyzję i chore swingi...

Gra odmiany, której nie znam zbyt dobrze bądź granie na takiej ilości stołów, że się nie ogarnia jest absolutnym debilizmem (tak muszę napisać tutaj dosadnie, sorry) i nie tylko ze względu na bankroll. Ogólnie w życiu jak sobie człowiek z czymś nie radzi to w to nie brnie dalej, tylko stara się odpocząć i za drugim podejściem dać z siebie wszystko. Jeśli ktoś gra tak, że przegrywa na własne życzenie to nie tylko jest słabym pokerzystą - dla mnie jest to osoba po prostu mało inteligentna. (uche to nie odnosi się konkretnie do Ciebie więc tego tak nie odbieraj).
Szanuję Cię bąbel za skilla, ogólnie podejście, ale w tym temacie zupełnie nie mogę się z Tobą zgodzić, tym bardziej, że akurat NL50 SH to Ty rozdań nie wrzucasz i nie czytasz (najprawdopodobniej) ocen...Tylko tyle, bo też nie chce mi się pisać czegoś co dla mnie jest oczywiste.

@ variat

Wiele razy się z Tobą nie zgadzałem przy ocenie rozdań, natomiast tutaj opinią jestem baaardzo blisko. :f_thumbsup:

@ imgoingtomirage

Nie padają konkretne zarzuty, bo nie mamy na to "materiałów". Czytanie z jednego wykresu...jak ładnie można manipulować słowem - ten wykres oddaje wynik na próbce 400k handów!! wielu ludzi tyle przez rok nie rozgrywa i chcesz nam powiedzieć, że przegrana 60BI przy takiej próbce jest czymś normalnym? Rozumiem, że wizerunek firmy trzeba bronić i po części taka jest Wasza praca, ale róbcie to z klasą i nie traktujcie użytkowników jak debili.

A jeśli chcesz konkretów to powiem Ci, że w oczy rzuca mi się (w moim odczuciu) słaba umiejętność rozgrywania przez trenera niskich PP, które na flopie są np second pairs. Przeczytałem wiele rozdań, gdzie takowe oceniał i PRAWIE wszędzie traktował je TYLKO pod kątem set miningu. Gra PP na NL50 tylko pod set mining to generalnie naprawdę słaba rzecz. Może parę lat temu tak się dało grać, teraz jakoś tego nie widzę.

@ Ent

Ocena 10 rozdań ma być miarodajnym wynikiem? Ciebie to nie dotyczy więc zadowoli, dla mnie prędzej wynik 80% przy próbce ocen 100 handów jest bardziej miarodajny.

Odpowiedz
Cytat
Dettifoss
BlackMember

Napisane przez elo3200
Moje rozdania moze oceniac papiez, zul z centralnego albo ktokolwiek. Wystarczy, ze bedzie przykladal sie do ocen, mial doswiadczenie w grze na danych stawkach i znal sie w odpowiednim stopniu na teorii nlhe. Nie wiem czego wiecej mozna wymagac.
"Rakeback whore" (co za okreslenie :facepalm: ) jest jedna z lepszych kandydatur imo, bo teorii mozna sie nauczyc w 2dni, ale 1kk rak (w tym doswiadczenie i "czucie" danych stawek) nie przychodzi tak latwo.

W 100% zgadzam sie z bablem

Zamknijcie ten temat albo cos. :facepalm:

Zgadzam się. Nie znam uche, nie znam jego wyników ale wiem że na pewno się stara i wykonuje kawał na prawdę kawał dobrej roboty na forum oceny rąk.

Tak ogólnie to gdy jest masa nieocenionych rozdań i ciągle przybywa masa nowych i judge nie nadążają z ocenami to każdy kto ma pojęcie o grze i ma chęci poświęcić swój czas żeby jakkolwiek się do tego odnieś jest dla mnie mistrzem.

Wydaję mi się ze na forum oceny rąk nie chodzi o to żeby dowiedzieć się tylko tego jak ktoś by rozegrał dane rozdanie tylko dlaczego by je tak rozegrał czyli chodzi o to żeby poznać czyjś tok rozumowania wobec czego samemu myśleć a jeżeli ktoś nie ma zamiaru myśleć to chyba gra logiczna nie jest dla niego?
Mam czasami takie wrażenie że ludzie wstawiając rękę do oceny wymagają wręcz podania im na tacy linii i się cieszą bo teraz każdą chociaż minimalnie podobną rękę będą rozgrywać tak samo nie myśląc czemu tak grają.

Forum oceny rąk według mnie pełni (albo chociaż powinno) rolę "burzy mózgów" - dyskusji z kimś kto przeszedł dany limit, ma jakieś doświadczenie oraz ocenia, piszę komenty sensownie. A resztę mam głęboko w dupie, co mnie obchodzi jak sobie radzi wyżej.

Pozdrawiam
Uche nie przejmuj się - haters gonna hate

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Jeśli bym chcial podyskutowac na temat rak, to bym napisal do znajomych na skype/gg. Na forum to sie nazywa dzial OCENY rozdan, a nie DYSKUSJI na temat rozdan. Jak moje rozdanie ma oceniac ktos, kto po prostu w dluzszym okresie czasu podejmuje nieoplacalne decyzje? 400k rak i winnings ponizej 0 = nieprofitowe decyzje. Ja rowniez uwazam, ze uche ma pojecie, bo to widac gdy sie czyta wypowiedzi i uwazam, ze wlozyl duzo pracy w ten dzial. Ale to za malo zeby byc trenerem, ktory za zadanie ma OCENIAC.

Daleko mi od popularnego okreslenia 'hater', a ten temat jest wlasciwie pierwszym prawdopobnie, w ktorym sie udzielam w tym dziale. I robie to niedlatego, ze tak nakazuja mi gwiazdy, tylko to dotyczy mojej przygody z pokerem bo w najblizszym czasie bede chcial przejsc nl25/nl50 i bede wrzucal tam mase rozdan.

W kazdej branzy najwazniejsza jest skutecznosc. Jak mozna uczyc sie od kogos, kto nie jest w stanie w zaden sposob zarekomendowac skutecznosci swoich uslug. Dla mnie w pokerze jest nie do obejscia punkt, w ktorym gracz musi wygrywac na danym limicie, zeby uczyc innych.

Przejrzenie 10 rozdan to dla mnie zadne rozwiazanie, bo sam moge zrobic deal, ze 8 na 10 ocenie poprawnie, a zaden ze mnie fachowiec. Liczy sie caloksztalt, wiedza i skill gracza. Chce wiedziec, ze on ma gotowy plan na te stawki, jak wygrywac i ogrywa regularsow.

Prawda jest taka, ze uche nie ma zadnego doswiadczenia w ogrywaniu regularsow, a wiecie dlaczego? Bo ich nie ogrywa, tylko przegrywa po kolosalnej probce rak. To jest fakt nie do podwazenia.

Albo soba pokazuje, ze wiem jak cos zrobic albo pokazuje osoby, ktore tego nauczylem. Nie ma innej mozliwosci, zeby udowodnic jakosc swoich uslug.

edit: Sam sie zlapalem, ze piszac w kierunku Uche, zeby nie traktowal tego personalnie projektuje na niego swoje przekonania i traktuje go jak ofiare, ktora nie jest.

Odpowiedz
Cytat
elo3200
Elite Grinder

Napisane przez Fil1987

Spoiler

blabalabblabalabblabalabblab
alabblabalabblabalabblabalabblabalabbl
abalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabala
bblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblab
alabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabbla
balabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabala
bblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblab

alabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabbl
blabalabblabalabblabalabblabalabblaba
labblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabbl
abalabblabalabblabalabblabalabblabalabbl
abalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalabblabalab

Sprobuj myslec przy okazji pisania tych przydlugich postow. :f_thumbsup:

No offence :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

variat, spoko, możesz nie wiedzieć czy ocena jest dobra czy nie, ale sądzisz, że ktoś kto nie potrafiłby poprawnie oceniać rozdań i nie miałby wiedzy na ten temat zostałby judge i byłby nim przez taki okres czasu?
Słowo "jeden wykres" to nie manipulacja, tylko precyzja, bo jak sam uche18 wspomniał, jest to jedyny wykres ze znanego wszystkim nickname.

Dział ocen rozdań nie jest tylko działem do którego wrzuca się rozdania i czeka na opinię sędziego, każdy może się wypowiedzieć i osobiście uważam, że jeśli chce to powinien bo analiza rozdań to bardzo dobra forma treningu. Od ponad roku jestem związany z takim działem jeśli o MTT chodzi i toczy się tam wiele bardzo interesujących dyskusji bo masa osób grających tę odmianę ma coś do powiedzenia na temat danego rozdania.
Jak ja sam wstawiam takie rozdanie z własnej gry, to nie zależy mi tylko i wyłącznie na ocenie sędziego (choć jest to także ważne) ale też na wywołaniu dyskusji i usłyszeniu opinii/propozycji od jak największej liczby osób, grających różne stawki z prostej przyczyny - ile umysłów tyle pomysłów i można sobie nawzajem pomóc.

Argumenty "bo tak" (a tak je odbieram) są tutaj bardzo słabe, skoro człowiek posiada wystarczającą wiedzę, rozegrał masę rozdań na danym limicie i pomaga innym poprzez profesjonalne oceny jest dyskwalifikowany tylko dlatego, że wykres jest pod kreską.

A jeśli chcesz konkretów[...]

To jest konkretna informacja, tylko, że od takich trzeba było zacząć.

Temat został przekazany administracji i na pewno ktoś się tutaj wypowie, ja tylko chciałem zwrócić na kilka rzeczy które osobiście mi się w tej krytyce nie podobają. Ja tu sprzątam a nie decyduje :).

Odpowiedz
Cytat
aonpl
Oldschool Grinder

ale wam sie wszystkim nudzi... ja czas poświęcony na pisanie głupich postów poświęcam na naukę pisania nogą na klawiturze (dobrze mi idzie jak widać)... Nie znam tego trenera, ale ludzi którzy kłocą się z kimś kogo uważają za debila traktuje na tym samym poziomie albo jeszcze niższym
Także pozdrawiam wszystkich ambitnych i dziękuje bogu za duży backspace (nie pytajcie jak robie polskie znaki)

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Napisane przez elo3200
Sprobuj myslec przy okazji pisania tych przydlugich postow. :f_thumbsup:

Nie próbuj indukować innym pragnień, które masz w stosunku do samego siebie

No offence :f_biggrin:

@ imgoingtomirage

To, czy judge pełni funkcję od dłuższego czasu czy nie, nie brałbym jako wyznacznik jego skilla;)
Słowo "jeden wykres" to owszem manipulacja, bo gdybyśmy uzyskali (o co prosiłem) wykresy, które pokazują, że tamten wynik to naprawdę kwestia starych leaków, które już zniknęły to możnaby dyskutować.
Co więcej sam zainteresowany napisał, że przez 300k handów jest break even na ongame, a na cake po 150k na lekkim plusie...

Rozumiem, że nie pełnisz tutaj funkcji decyzyjnej i dobrze, że bronisz judge, który poświęcił naprawdę sporo czasu i pracy, by oceniać rozdania, jednakże argumenty, które tutaj przedstawiamy są i tak mimo wszystko dużo bardziej konkretne niż kontrargumenty.

Przy rozdaniach świetnie jak wywiąże się dyskusja, ale trener nie ma jej przedyskutowywać tak samo jak inni użytkownicy. On tam ocenia, co ma być pewnym wyznacznikiem poprawności - to właśnie jest profesjonalna ocena, a co do takowej mamy wątpliwości.
Nikt nie prosi o gotowe formułki, a o tok rozumowania, dlaczego takie rozwiązanie wydaje się być najlepsze. Ja jako użytkownik mogę wypisywać zupełne bzdury pod oceną rozdań, lecz judge musi prezentować jak najwyższy poziom, który poniekąd bardzo często widzimy jako jego wyniki (coś jak efekt pierwszego wrażenia;) ).

Nikt nie będzie zarzucał konkretów judge, skoro sam nie uporał się z danym limitem i uważa, że ma sporo leaków. Napisałem coś "konkretnego" tylko dlatego, że widziałem zupełną bierność. Nie sądzę, że gram/oceniam lepiej niż uche, ale po prostu czasem wydaje mi się, że jego opinie nie są trafne.

Bez podania konkretów także ta sprawa powinna trafić wyżej, gdyż jak widzisz temat spotyka się z pewnym odzewem. Wszystkie osoby, które są zatrwożone daną sytuacją to osoby, które faktycznie wrzucają tam rozdania do oceny i je komentują. Osoby broniące judge to osoby niezwiązane (przynajmniej ostatnio) z działem oceny rozdań NL20-NL50.

Napisane przez Dettifoss
Zgadzam się. Nie znam uche, nie znam jego wyników ale wiem że na pewno się stara i wykonuje kawał na prawdę kawał dobrej roboty na forum oceny rąk.

Ehh, takie stwierdzenia są wynikiem tego, jak ktoś wpada w połowie tematu i nie przeczyta poprzednich postów;) Jeśli chodzi o mnie to napisałem, że to jego ogromny plus, bo faktycznie jest w dziale ocen najaktywniejszy. Tego nikt mu nie zabierze i nikt tego tutaj nie podważa.

To, że judge ocenia rozdania, gdy inny nie nadążają to już nie jest kwestia klienta, ponieważ to nie nasza branża ingerowanie w strukturę firmy i "normy" w niej panujące - my oczekujemy zadowalającej nas usługi. Nie uważam tego za mistrzostwo, gdy dostaje się za coś pieniądze - to po prostu praca.

Owszem, dział ocen to burza mózgów i jeśli tam zerkniesz to wiele rozdań ma dużo więcej opinii niż tylko judge (co z pewnością nie tylko mnie cieszy). Ja osobiście nie oczekuję recepty na "gotowe zagrania", bo każdy kto ma pojęcie o pokerze wie, że takie nie istnieją. Dość często zdarza mi się poprosić o ponowną ocenę, gdy mam dodatkowe pytania do sędziego i nie tylko.

"Haters gonna hate" - moja taka osobista prośba, bądźmy kreatywni i nie powtarzajmy tych samych formułek/sloganów, co tysiące innych użytkowników:)

I tak na koniec:

Paradoks oceny "zdolności gry" gracza na PS.com w tym poście:

Jeśli ktoś pokazałby wykres z 30k handów na solidnym plusie to każdy powie, że volume jest tak niski, że nie jest to miarodajne. Tutaj mamy volume 400k (!) i próbuje się nam przeforsować teorię, że to nic niepokojącego, że wynik jest na minusie...

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

variat, spoko, możesz nie wiedzieć czy ocena jest dobra czy nie, ale sądzisz, że ktoś kto nie potrafiłby poprawnie oceniać rozdań i nie miałby wiedzy na ten temat zostałby judge i byłby nim przez taki okres czasu?

Mała szansa na to, bo pokerstrategy to firma, ktorej tak samo jak mi zalezy na moich umiejetnosciach, ale to sie zdarza. Czasami trenerzy sa zatrudniani, bo potrzeba go na szybko, a czasami weryfikacja nie jst wystraczajaca. To sie po prostu zdarza. Nie musze chyba wymieniac konkretnych przykladow.

Słowo "jeden wykres" to nie manipulacja, tylko precyzja, bo jak sam uche18 wspomniał, jest to jedyny wykres ze znanego wszystkim nickname.

Bardzo lubie matematyke i cenie sobie jej zastosowanie, zwlaszcza w pokerze. To nie jest tak, ze ktos zobaczyl jego wykres z jednego roomu gdzie po 30k przegrywa i w ogole nie chcial zwrocic uwagi, ze ma inne wykresy gdzie np. po 100k wygrywa. To jest po prostu naprawde ogromna probka, naktorej ktos kto ocenia moje rece z tego limitu, przegrywa, podejmuje nieoplacalne decyzje, a mnie ich uczy!

Oczywiscie wykres moze byc np. juz stary majacy pol roku, a uche teraz crushuje te stawki, ale wypadaloby to udokumentowac. Poki co sam napisal, ze na innym roomie jest na 'lekkim' plusie.

Dział ocen rozdań nie jest tylko działem do którego wrzuca się rozdania i czeka na opinię sędziego, każdy może się wypowiedzieć i osobiście uważam, że jeśli chce to powinien bo analiza rozdań to bardzo dobra forma treningu

Sam sie tam udzielam i dyskutuje i tez uwazam, ze to jedna z najlepszych form nauki. Ale cenie sobie tez na pokerstrategy moment, gdzie wpada gosc wygrywajacy na nl200 i zbiera ta cala dyskusje do kupy, nakierowujac reszte na dobry tok myslenia. To teraz jak to bedzie? Ja (wygrywalem na nl25 i nl50) dyskutuje z kims kto tez na tych limitach sobie na razie niezle radzi i wpada uche, za ktorym jedyne fakty jakie stoja to wykres gdzie po prawie pol miliona rak przegrywa i ocenia nasze argumenty?

Jak ja sam wstawiam takie rozdanie z własnej gry, to nie zależy mi tylko i wyłącznie na ocenie sędziego (choć jest to także ważne) ale też na wywołaniu dyskusji i usłyszeniu opinii/propozycji od jak największej liczby osób, grających różne stawki z prostej przyczyny - ile umysłów tyle pomysłów i można sobie nawzajem pomóc.

Mirage to, co teraz piszesz uwazam za nie na temat i uwazam, ze robisz to w konkretnym celu, dlatego wole zebysmy wrocili do faktow.

Argumenty "bo tak" (a tak je odbieram) są tutaj bardzo słabe, skoro człowiek posiada wystarczającą wiedzę, rozegrał masę rozdań na danym limicie i pomaga innym poprzez profesjonalne oceny jest dyskwalifikowany tylko dlatego, że wykres jest pod kreską.

jakie argumenty 'bo tak'? Przenalizujmy to, co napisales:

'rozegral mase rorzdan na danym limicie' - i co z tego, skoro po takiej probce on po prostu przegrywa? Jak ma mnie nauczyc wygrywania z regularnym graczami, skoro on tego nie robi i na chwile obecna nigdy nie robil, bo tylko ten wykres jest nam znany.

'posiada wystarczajaca wiedze' - epitet wystraczajacy odnosi sie do czegos konkretnego. wiedza moze byc wystraczajaca do czegos. w takim razie do czego wystraczajaca jest wiedza uche i jak chcesz mi to udowdonic? Mi najbardziej zalezy, zeby wiedza przekazywana przez trenera byla wystraczajaca do wygrywania na tym limicie. Jesli uche nie udowodni, ze korzystajac z wiedzy, ktora przekazuje, wygrywa, albo przekazal ja innej osobie i ona wygrywa, to mozna tutaj i wiecej bajek naopowiadac, ale to bedzie tylko halucynowanie i gdybanie w niczym nie poparte.

Oferowanie swoich umiejetnosci, ktore nie maja zadnego poparcia w praktyce, to jest dla mnie teoretyzowanie i halucynowanie na dany temat.

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989 Autor wątku
BadBoy1989
Elite Grinder

@imgoingtomirage

Trochę mnie martwi to, że moderator nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia a za wszelką cenę próbuje prowadzić politykę obrony firmy.

Szkoda, spodziewałem się czegoś więcej.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Wypowiadam się tutaj bardziej prywatnie bo przeglądałem oceny uche18 i uważam, że są bardzo solidne. Poza tym wiem, że był sprawdzany przez spory okres czasu gdy zaczynał oceniać przez jednego z trenerów z wyższych stawek.

a za wszelką cenę próbuje prowadzić politykę obrony firmy

Cóż, łatwiej z góry założyć, że to co napiszę nie będzie obiektywne niż się przez chwilę nad tym zastanowić tylko ze względu na moją funkcję :rolleyes:.
Zresztą sam przyznałeś wyżej, że nie masz do czynienia z tym judge bo ani nie wrzucasz rozdań do oceny z limitu który jemu podlega, ani nie przeglądałeś jego ocen, więc o czym my tutaj tak naprawdę dyskutujemy?

Odpowiedz
Cytat
variat
Oldschool Grinder

Mirage,

inaczej Ci to wyjasnie. Wiekszosc moich odpowiedzi w dziale mindset polecal sam Leszek, ktorego nie trzeba rekomendowac. Czasami nawet odpisywal paroma zdanami, bo uwazal, ze ja wyczerpalem temat. Ba, jeden gosc napisal, ze dla niego on i Ja czasami bylismy jedna osoba(haha :D) Po co to pisze?

To, ze moje wyopwiedzi na forum byly dobre jakosciowo, nie znaczy ze moge byc trenerem, bo poki co jestem w 90% teoretykiem i jesli chcialbym za takiego robic, to wlasine to byloby halucynowanie i zycie w swiecie iluzji. Doswiadczenie z problemami ludzkimi mam wieksze, niz uche z nl50. od prawie 21 lat codziennie je spotykam, ale rozwiazalem ich mniej wiecej tyle, co uche ogral graczy na nl50, co wynika z tego wykresu. Poki nie bede w stanie poprzec swoich uslug jakoscia swojego wlasnego zycia i szeregu ludzi, ktorym pomoglem i sa teraz szczesliwsi i zadowoleni z pomocy, to oferowanie ich bedzie manipulacja.

Ja nie mam pojecia tak naprawde jak gra uche, ale pisanie rzeczy 'wiem, jak ogrywac ludzi na nl50, ale sam tego nie robie bo mi sie nie chce a),b),c)' jest abstrakcja dla mnie

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

@ imgoingtomirage

Ale czemu zarzucasz BadBoyowi, że się wypowiada skoro nie ma styczności z uche. Nie ma tutaj ani jednej osoby, która broniła zdolności trenera, która jest ściśle związana z działem oceny, bo gra te limity i regularnie wrzuca/ocenia rozdania.

Rzeczywiście też teraz przejrzałem parę ostatnich ocen uche i są zdecydowanie dużo wyższej jakości niż zdarzały się poprzednie.

Ja powiem, że uche owszem może być dobrym judge, ale nie wydaje mi się, żeby był na tyle dobry by oceniał NL20+.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
medzikone
PokerStrategist

O proszę. Nie skojarzyłem Cię wcześniej, dopiero teraz.
Póki co jestem 5$ na plusie w 'starciach' z Tobą.

Odpowiedz
Cytat

Czy wy naprawde myslicie ze to jedyna osoba ktora tutaj jest trenerem /ocenia rozdania ktora z gry jest na minus...

Jak ktos dobrze powiedzial , obecnie na pokerze glownie zarabia sie oferujac programy , szkoly , treningi itp odciecie francji , wloch , w przyszlosci tez hiszpanow... sprawia ze ta gra staje sie coraz trudniejsza :)

Odpowiedz
Cytat

Czy wy naprawde myslicie ze to jedyna osoba ktora tutaj jest trenerem /ocenia rozdania ktora z gry jest na minus...

Myślę, że wśród trenerów nie ma takich graczy, aczkolwiek chętnie posłucham, co masz na ten temat do powiedzenia.

Jak ktos dobrze powiedzial , obecnie na pokerze glownie zarabia sie oferujac programy , szkoly , treningi itp odciecie francji , wloch , w przyszlosci tez hiszpanow... sprawia ze ta gra staje sie coraz trudniejsza

Tutaj ciężko się nie zgodzić, jednak skala 'problemu' nie jest jeszcze na tyle ogromna, żeby myśleć o zmianie hobby/pracy.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

@ glupiroman

Zawsze od kogoś będzie lepszy ktoś, więc dopóki światem pokera nie zawładną do końca boty, to jednak będą ludzie na plusie.

Owszem treningi etc. to stabilne źródło dochodu, ale pisanie, że odcięcie ludzi z Włoch, Francji i Hiszpanii to katastrofa, bo tam są fishe jest tak słabe, że ciężko aż nad nią rozmyślać. Robi się nieco trudniej, ale w każdym kraju jest grupa fishy i sharków. Stosunek jednych do drugich jest na pewno różny, ale pisanie, że z tych trzech konkretnych krajów przepadło tyyyle fishy to jakaś abstrakcja:)

Odpowiedz
Cytat