Cześć,
dzięki za wypowiedzi. Odnośnie przyczyn nałożenia blokady pisania (w każdej formie) na konto szoka - udzieliłam już odpowiedzi w poprzednim poście. Równocześnie podkreślam, że szok może w dalszym ciągu korzystać z naszej oferty - nie otrzymał on bana i nie zamierzamy mu go wlepiać.
Zwróćcie uwagę, że perspektywy forum internetowego, nie mamy wglądu w życie prywatne użytkowników, ich zachowanie oceniamy według tego, co przekazują właśnie za pomocą forum. Osoba postująca obraźliwe teksty nie będzie osądzana na podstawie tego, czy była pijana czy zdenerwowana, efekt jest taki, jaki jest. Nie będę przytaczać wpisu z księgi gości szoka, ale zapewniam, że treść, która się ostatnio pojawiła, nie mogła zostać przez nas zaakceptowana (czy nawet zignorowana), była po prostu nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że chociaż po części rozumiecie, co mam na myśli.
Odnośnie kwestii poruszonej przez franeczka. Wiesz, byłam na forum również za czasów poprzednich adminów, wtedy raczej pełniłam rolę obserwatora. Pamiętam, że również wtedy były egzekwowane kary i pilnowane było przestrzeganie regulaminu. Również wtedy mieliśmy w społeczności administratorów, którzy mogli w większym stopniu skupić się na forum i na udziale w życiu społeczności. Zdaję sobie sprawę, że w chwili obecnej nie mamy możliwości, żeby porozmawiać z każdym z Was i poświęcić tyle uwagi, ile byście oczekiwali. Staramy się, jednak czasami ze względu na inne obowiązki, możecie się czuć niejako... (szukam właściwego słowa)... osieroceni?
Bywa też, że nasza obecność na forum odbierana jest stricte jako patrol regulaminowy, jest to oczywiście konieczne z perspektywy administracji/staffu, jednak nie chcemy, żeby ten obraz przesłonił inne funkcje, które tu pełnimy. W przypadku oferty edukacyjnej, imgoingtomirage jest osobą, która jest w stanie udzielić Wam informacji z pierwszej ręki, angażuje się w milion innych rzeczy, których zapewne nie widać gołym okiem z Waszej perspektywy.
Szkoda, że czasami wybieramy pielęgnowanie urazy zamiast próbowania zmiany swojego stanowiska. Każdy z nas (prawie każdy) wchodzi na to forum codziennie i je kształtuje. Opcji na naprawę atmosfery jest wiele - pierwsza z nich to rozmowa. Każdego z nas dosyć łatwo złapać przez Skype/ticket/zakładkę Ludzie, dlatego zachęcam do pogadania. Może akurat zmienicie zdanie.
Pozdrawiam.