Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

szoku

62 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
10.3 K Wyświetlenia
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć,

dzięki za wypowiedzi. Odnośnie przyczyn nałożenia blokady pisania (w każdej formie) na konto szoka - udzieliłam już odpowiedzi w poprzednim poście. Równocześnie podkreślam, że szok może w dalszym ciągu korzystać z naszej oferty - nie otrzymał on bana i nie zamierzamy mu go wlepiać.

Zwróćcie uwagę, że perspektywy forum internetowego, nie mamy wglądu w życie prywatne użytkowników, ich zachowanie oceniamy według tego, co przekazują właśnie za pomocą forum. Osoba postująca obraźliwe teksty nie będzie osądzana na podstawie tego, czy była pijana czy zdenerwowana, efekt jest taki, jaki jest. Nie będę przytaczać wpisu z księgi gości szoka, ale zapewniam, że treść, która się ostatnio pojawiła, nie mogła zostać przez nas zaakceptowana (czy nawet zignorowana), była po prostu nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że chociaż po części rozumiecie, co mam na myśli.

Odnośnie kwestii poruszonej przez franeczka. Wiesz, byłam na forum również za czasów poprzednich adminów, wtedy raczej pełniłam rolę obserwatora. Pamiętam, że również wtedy były egzekwowane kary i pilnowane było przestrzeganie regulaminu. Również wtedy mieliśmy w społeczności administratorów, którzy mogli w większym stopniu skupić się na forum i na udziale w życiu społeczności. Zdaję sobie sprawę, że w chwili obecnej nie mamy możliwości, żeby porozmawiać z każdym z Was i poświęcić tyle uwagi, ile byście oczekiwali. Staramy się, jednak czasami ze względu na inne obowiązki, możecie się czuć niejako... (szukam właściwego słowa)... osieroceni? :)

Bywa też, że nasza obecność na forum odbierana jest stricte jako patrol regulaminowy, jest to oczywiście konieczne z perspektywy administracji/staffu, jednak nie chcemy, żeby ten obraz przesłonił inne funkcje, które tu pełnimy. W przypadku oferty edukacyjnej, imgoingtomirage jest osobą, która jest w stanie udzielić Wam informacji z pierwszej ręki, angażuje się w milion innych rzeczy, których zapewne nie widać gołym okiem z Waszej perspektywy.

Szkoda, że czasami wybieramy pielęgnowanie urazy zamiast próbowania zmiany swojego stanowiska. Każdy z nas (prawie każdy) wchodzi na to forum codziennie i je kształtuje. Opcji na naprawę atmosfery jest wiele - pierwsza z nich to rozmowa. Każdego z nas dosyć łatwo złapać przez Skype/ticket/zakładkę Ludzie, dlatego zachęcam do pogadania. Może akurat zmienicie zdanie.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
mat2000
PokerStrategist

Napisane przez franeczek

Taka mała propozycja- może przestańcie zatrudniać ludzi z kompleksami (madavaster, imgoingtomirage), którzy wyładowują/wyładowywali swoje frustracje na forum i problem sam się rozwiąże.

Jakieś przykłady tego chamstwa i wyładowywania frustracji tego drugiego? Linki albo cokolwiek.
Pytam z ciekawości. Na forum odwiedzam kilka działów i nie widzę nic do czego możnaby się specjalnie przyczepić, a odnosze wrażenie, że jego PR delikatnie mówiąc nie jest najlepszy ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mat2000

Napisane przez franeczek

Taka mała propozycja- może przestańcie zatrudniać ludzi z kompleksami (madavaster, imgoingtomirage), którzy wyładowują/wyładowywali swoje frustracje na forum i problem sam się rozwiąże.

Jakieś przykłady tego chamstwa i wyładowywania frustracji tego drugiego? Linki albo cokolwiek.
Pytam z ciekawości. Na forum odwiedzam kilka działów i nie widzę nic do czego możnaby się specjalnie przyczepić, a odnoszę wrażenie, że jego PR delikatnie mówiąc nie jest najlepszy ;)

On z nikim nie dyskutuje i nie rozmawia po prostu, wlepia bany i read only. Stare dobre sprawdzone, radzieckie metody. Coś mu się nie spodoba, jeb i Ciebie na tym forum nie ma, komu miałbyś się skarżyć??

Dla przykładu jak ja narozrabiam to Marta mnie opierdzieli ja przeproszę, wyedytuje posty i jest luz. Rozumiemy oboje że nie ma co się spinać o to co zostało napisane na forum. Gdyby moimi sprawami zajmował się miraż to by mnie na tym forum już dawno nie było. Nie spodoba się słowo,post,itp.-miraż ci wrzuca read only albo bana i tak się to kończy. Zero dyskusji i próby jakiegoś rozsądnego rozwiązania. Nie spodoba się mu coś i ciebie na tym forum po prostu już nie ma :facepalm:

Imgoingtomirage to taki radziecki służbista. Coś mu się nie spodoba jeb i cie nie ma a paragraf się zawsze znajdzie.
Jego ofiary się nie skarżą bo one na tym forum już tylko w charakterze obserwatorów co najwyżej :D .

Chociaż muszę to przyznać że się dużo poprawiło z odejściem madavastera. Reszta z dawnej ekipy trzymającej władze już unika tego co było kiedyś (jak zamykanie wątków i wlepianie banów za nic co było domeną poprzedniej ekipy).

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Madi wroc, nie ma kto farmic jungli =(((

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Ja bym chciał Martę poznać w realu. Albo nawet w biedronce. Takie, qrna wyważenie to niespotykana rzecz u kobiet. Pewnie, że szowinista jestem.
a teraz rydzykójąc bana se napiszę, bom alkoholik też, imgoing2mirage to świetna ksywka jest, imponująca i świetna. AAAle! Szok38, jeśli mu wierzyć jest wymiataczem turków i mssów. Czyli należy do 5-10% ludzi, którzy potrafią zarabiać kaskę nie kopiąc/liżąc rowów. Należy się ciekawość jak gościu to robi. Czy PS specjalnie go uwala, czy też chodzi o obrażanie, wyszydzanie i inne anie. Wiadomo przecie, że pokerzyści mają tytanowy majndset i byle ch******janie im nie robi nic. Jeśli mi Szok czy Panmorz napisze: ajmgonakilju to nie zfajdam się ze strachu. Zaczynam strugać nunczaku.
Wypiłem trochę, jeszcze nie pojechałem chamówą, ale jeśli tyyyle osób pisze że oddajcie Szoka to oddajcie.
Teraz to przeczytałem i myślę: może Marta to 100kilowy facet? Nołdeless, czekam w biedronce.

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez yoovan

Teraz to przeczytałem i myślę: może Marta to 100kilowy facet? Nołdeless, czekam w biedronce.

Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie kabla. ;)

Biedronka DIT sklep, bywam tam. Do zobaczenia!

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

To tak jakbyśmy byli umówieni :f_cool:
Sprawdzę tylko, ile jest biedronek w Wolsce i policzę % na trafienie nutsa.

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

to może jakaś ugoda ? nie perma ban tylko np. pierwszy na 3 miesiące, 2 takie bany 3miesięczne = ban na zawsze

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Hej rootpl,

chciałoby się zacytować Marylę Rodowicz słowami "ale to już było..". Użytkownik szok wielokrotnie był ostrzegany i odsiedział już kilka read only. Sygnał z naszej strony był przekazany, zmiany w zachowaniu niestety nie było. Bardzo szkoda, że tak się stało, bo generalnie to sympatyczny człowiek - jednak poziom kultury, który zaprezentował na forum, był poniżej tego, co jest dopuszczalne.

Jeszcze raz przypominam, że szok nie ma bana, ma natomiast zablokowaną możliwość pisania.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

to szok już nigdy nie będzie pisał? ;( jestem w szoku...

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez babel92

Może przybierze jakiś pseudonim literacki =D

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

Napisane przez preludiumm

Napisane przez babel92

Może przybierze jakiś pseudonim literacki =D

moj brat nie logował się na swoje konto od dobrego roku bo LOL i KotOR ponad wszystko ...

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Szoka można poznać po stylu. Tym trzeźwym i tym drugim. Sam pseudonim nie wystarczy.

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Poszło o jakąś konkretną wypowiedź czy o całokształt ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez jerry2008

Poszło o jakąś konkretną wypowiedź czy o całokształt ?

Hej jerry2008,

poszło o całokształ i ostatnie wpisy w księdze gości, które były naprawdę nieprzyjemne (eufemistycznie mówiąc).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Co tam ciekawego napisał - może jakieś konkrety ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
Marta
Poker Player

Napisane przez jerry2008

Co tam ciekawego napisał - może jakieś konkrety ?

:)

Wybacz, ale nie będę tego cytować.

Z naszej strony padło już wystarczająco dużo wyjaśnień w tej sprawie, nie ma co drążyć tego tematu.

Pozdrawiam i udanego weekendu życzę!

Odpowiedz
Cytat
Paavv
PokerStrategist

Napisane przez Marta
W przypadku oferty edukacyjnej, imgoingtomirage jest osobą, która jest w stanie udzielić Wam informacji z pierwszej ręki, angażuje się w milion innych rzeczy, których zapewne nie widać gołym okiem z Waszej perspektywy.

Napisane przez Marta
Zwróćcie uwagę, że perspektywy forum internetowego, nie mamy wglądu w życie prywatne użytkowników, ich zachowanie oceniamy według tego, co przekazują właśnie za pomocą forum. Osoba postująca obraźliwe teksty nie będzie osądzana na podstawie tego, czy była pijana czy zdenerwowana, efekt jest taki, jaki jest.

Sytuacja mnie nie dotyczy, chciałem tylko pomóc staffowi zrozumieć tą nagonkę, odwracając post Marty. Może do kogoś przemówi.
Nie możecie oceniać użytkowników po życiu prywatnym, tylko po tym co prezentują na forum. Użytkownicy również nie mogą oceniać admina po jego pracy (bo jasnego wglądu w nią nie mamy), tylko po zachowaniu na forum.

Prawdę mówiąc nawet nie wiem czym miraż sobie zasłużył na taką opinie, miałem długą przerwę od tego forum, tu i ówdzie słychać o jakimś sovietstratedzy i banach, ale świadkiem nie byłem. Jednak (proszę mnie poprawić jeśli się mylę), częścią jego pracy jest bycie w tej społeczności i jeśli taką opinie już ma, musiały zostać popełnione jakiej błędy.

Ofc, społeczność się rozrosła, jednak nie mogę się zgodzić z tym, że się zmieniła sama z siebie. Najpierw zmienili się administratorzy, a dopiero na skutek tego zmieniła się społeczność.

Dawno nie widziałem na tym forum, żeby ktoś za coś przeprosił, albo przyznał się do winy. Czy Administracja kiedykolwiek poprosiła nas (użytkowników) o pomoc? Słyszycie głosy, że zmienia się na gorsze, więc nie widzę powodu, żeby tego nie zrobić. Wszyscy już się przyzwyczaili do tego jak jest i nikt już nie odczuwa potrzeby, a nie wiele trzeba, żeby wyrazić chęć zmiany w dobrym kierunku.

Przepraszam Marta, ale jeszcze raz Cię zacytuje, dobrze układasz w słowa to co mam na myśli, tylko ten cytat chciałbym skierować bezpośrednio do administracji:

Napisane przez Marta
Szkoda, że czasami wybieramy pielęgnowanie urazy zamiast próbowania zmiany swojego stanowiska.

PS.: Każdy kto udziela się w wątku jak ten, chce tylko, przyjemniej spędzać czas na forum. Pracownicy oprócz tego, że muszą, też wolą tu przyjemniej spędzać czas.
Trochę tu za mało konstruktywnej dyskusji jak na forum pokerowe moim zdaniem.
IMO, piłeczka po stronie administracji.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

Jeszcze raz przypominam, że szok nie ma bana, ma natomiast zablokowaną możliwość pisania.

Temat Twoj nie zostal skasowany, tylko przeniesiony w miejsce forum, w ktorym nie mozna go zobaczyc.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz
BlackMember

[treść edytowana]

// proszę nie obrażać innych użytkowników forum - galer

Odpowiedz
Cytat