Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Promocje SideKicka

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
539 Wyświetlenia
barteq88
PokerStrategist

Witam.
Zastanawiałem się ostatnio nad tymi promocjami SideKicka związanymi ze zbieraniem danych osiągnięć. Jaką mamy pewność, że na pewno zbieramy te tickety? W programie owszem widnieje osiągnięcie, ale skąd możemy być pewni, że nie ma jakiegoś błędu, itd.?
Myślę więc, że moglibyście dodać jakieś miejsce, gdzie rzeczywiście można sprawdzić ilość ticketów dla danej promocji.
Widzę, że mam Połów pod lodem x11 i Lepienie bałwana x10. Czy rzeczywiście mam 21 ticketów? (Wszystkie zdobyte w grudniu i styczniu oczywiście, bo wcześniej nie dało się ich zdobyć, a 2012 to mój pierwszy rok z SideKickiem).

Drugie pytanie moje to ile średnio osób bierze udział w takich promocjach (mówię tu o całym PS oczywiście). Czyli ile osób z całego PS używa SideKicka? Można uzyskać taką informację?
Chodzi mi, żeby mniej więcej obliczyć, jakie są szanse w takich loteriach.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Head Admin
Marta
Poker Player

Cześć barteq88,

ticket to nic innego, jak zdobyte przez Ciebie osiągnięcie. Jeżeli widnieje w programie, to widnieje również w naszym systemie jako "ticket" - z tego względu, nie ma potrzeby dodawania kolejnej opcji, która potwierdzałaby to, co już zostało potwierdzone. :)

Jeżeli chodzi o liczbę użytkowników biorących udział w promocjach, to niestety nie posiadam dokładnych danych na ten temat. Zwróć jednak uwagę, że promocje związane z SideKickiem są promocjami centralnymi (wszystkie społeczności biorą w nich udział). Nagrodę może wygrać każdy, kto w danym okresie zdobędzie dane osiągnięcie, które z kolei zostanie zapisane przez SideKicka. Nie wymagamy zapisywania się do tych promocji/loterii. Możesz jednak zwiększyć swoje szanse - dostajesz tyle "ticketów" ile wskazanych osiągnięć zbierzesz.

Pozdrawiam. :)

Odpowiedz
Cytat
barteq88 Autor wątku
barteq88
PokerStrategist

To ja może jeszcze wrócę do tematu i zasugeruję coś innego.

Na liście zwycięzców ostatniej promocji był 1 black member, kilku diamentów i platyn. Moje pytanie jest takie, czy PS sądzi, że to jest w porządku? Dla takich graczy te głupie $50 nic nie znaczy. Czy tego typu promocje (z niskim budżetem) nie powinny być przeznaczone tylko dla userów między bronzem a złotem?
Albo lepiej jakby to można było zrobić tylko dla graczy określonych limitów (cash, sng, mtt).

Dla mnie taka promocja jest super, ale z drugiej strony strasznie nieuczciwa i bez sensu.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

barteq88, weź pod uwagę, że w ostatnich tygodniach pojawiło się kilka promocji, które gwarantowały zdobywanie podwojonych StrategyPoints, dlatego też sporo osób miało i nadal ma wyższy status :)

Z drugiej strony nie można też zabronić użytkownikom z wyższym statusem brania udziału w promocjach, w których nagrody przyznawane są drogą losowania.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
barteq88 Autor wątku
barteq88
PokerStrategist

Nie chodzi o to, że to jest drogą losową, tylko o wielkość tych nagród w porównaniu z tym, na jakim etapie drabinki znajduje się dana osoba.
Po pierwsze, niemożliwe, żeby ktoś osiągnął diamenta, czy black membera nie grając w pokera na stawkach na tyle wysokich, żeby te nagrody w tej promocji były nic nieznaczące. Przecież $50 jest śmieszne dla takich osób, a dla niektórych to jest cały bankroll!
Pomijając promocje związane ze statusami, chyba wiecie ile dany użytkownik generuje rake. W promocjach tego typu musi się mieć przypisane konto, więc nie mogą to być osoby z bronze, co wygrywają 4-5 cyfrowe sumy z turnieji (bo oni na pewno nie mają przypisanego konta tak czy siak).

Jeśli naprawdę obchodzą Was użytkownicy, to powinniście coś z tym zrobić, bo jeśli takie "drobne" nagrody wędrują do osób, które i tak ich nie potrzebują, to jest to nic innego jak marnotrawstwo, a Wy możecie przez to stracić narybek, dla którego taka nagroda jest znacząca i który to kiedyś może też wejść kilka poziomów wyżej i zacząć generować Wam jeszcze więcej rake.

Odpowiedz
Cytat