Przejdź do forum
możliwość oceny pos...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] możliwość oceny postów [+] [-]

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
735 Wyświetlenia
kaarols
PokerStrategist

czy można dodać możliwość oceniania postów przez użytkowników? Coś takiego jak na wykopie: pomocne posty zbierają pozytywne głosy, a np. spam jest ukrywany po otrzymaniu wielu negatywnych ocen.
Myślę, że zrobiłoby się przejrzyściej, a posty typu "+1" byłyby zbędne.

12 odpowiedzi

I za duza ilosc minusow w danym okresie terminowe bany.

Mooris
PokerStrategist

A ja myślę, że znalazłaby się grupa ludzi, którzy specjalnie wszędzie klikaliby [-], albo zrobiliby zawody "kto kliknie więcej [-], kto założy temat i dostanie więcej [-]".

Pomysł fajny, ale jak widzisz, mogłoby się to źle skończyć :)

Pozdrawiam

queristo
PokerStrategist

Moim zdaniem lepsze byłoby dodanie opcji podziękowań. Opcji mógłby używać tylko założyciel wątku (aby ograniczyć ewentualne nadużycia), a osobę, która otrzymała najwięcej podziękowań w ciągu roku można by nagrodzić jakimś upominkiem ze sklepu PS. Takie rozwiązanie mogłoby pozytywnie wpłynąć np. na aktywność użytkowników w dziale analizy statystyk.

Mooris
PokerStrategist

Nie chcę wyjść na czarnowidza i roztaczać złej aury, ale znów w swojej szklanej kuli widzę grupy ludzi, którzy umawiają się na klikanie w [+] - albo co gorsze zakładają multi konta aby sobie je nabić.

Ale to oczywiście tylko moja wizja :)

Napisane przez Mooris
Nie chcę wyjść na czarnowidza i roztaczać złej aury, ale znów w swojej szklanej kuli widzę grupy ludzi, którzy umawiają się na klikanie w [+] - albo co gorsze zakładają multi konta aby sobie je nabić.

podzielam Twoje zdanie, nie obrazajac nikogo tacy wlasnie jestesmy _p:

Zawisc, zazdrosc, hejting :f_biggrin:

Czyli idąc tym tropem nie ma sensu robić nic, bo z góry skazujecie na porażkę?
Ja uważam, że warto urozmaicać, choćby wprowadzając nagradzanie za pomocny post itp. Co to za problem usunąć taką opcję jeśli pomysł by nie wypalił? Z technicznego punktu widzenia chyba żaden, nie?

Kimes, masz rację, zawiść, zazdrość itd. to pewne cechy charakteryzujące nasz naród, ale z kolei z drugiej strony ocenianie również jest wpisane w zachowania Polaków ( i nie tylko ).

Kaeresen
Oldschool Grinder

Napisane przez Mooris

Potwierdzam, również oczami wyobraźni widzę potężne grupy użytkowników skrzykujące się na zewnętrznych kanałach komunikacyjnych żeby uznać jakis post za pomocny lub nie.

Jest to niebezpieczne i stwarza szerokie pole do nadużyć.

Demiurg12
Elite Grinder

na wykop.pl tak jest ze czasem trole urzadzaja sobie w jakims znalezisku minus dzien i potem wszystkie komentarze maja po setki minusow

galer
Oldschool Grinder

Napisane przez Kleopatra23
Kimes, masz rację, zawiść, zazdrość itd. to pewne cechy charakteryzujące ludzi

FYP

Narodowość nie ma tu nic do rzeczy.

Co do samego pomysłu to proponuje wprowadzenie POCHWAŁ za pomocny post na tej zasadzie, że będzie można kliknąć na pochwałę (tak jak na innych forach można np. kliknąć na ostrzeżenie) i tam będzie informacja kto i ZA CO dał pochwałę. Takie informacje będzie wpisywała osoba udzielająca pochwały i będzie to obowiązkowe i do wglądu wszystkich. Jeśli będą tam idiotyzmy typu: "PozdrO0o 600!! Ziomek z mojego miasta!!!11" to bedzie można to oczywiście kasować.

Sam system daje fajne możliwości, bo można np. nagradzać symbolicznie osobę o największej liczbie pochwał w miesiącu (np. podniesienie statusu na jakiś krótki okres).
W tym celu co miesiąc powstawał by wątek, w którym użytkownicy z pochwałami zgłaszali by swoje kandydatury i ich pochwały były by wtedy właśnie prześwietlane przez moderatorów/adminów.

Hola amigos.

Lubię opcję "pomocny post" na innych forach. Uważam że świetnie się sprawdza niemalże w każdym przypadku - czy to recenzja, czy po prostu odpowiedź na ciężkie pytanie, jeśli ludzie znaleźli pomoc, klikną plusika.

Nasz obecny software forum nie pozwala na wprowadzenie takiego systemu, ale jestem przekonany że będzie on wprowadzony i wejdzie w życie wraz z nowym softem, który jest w planach.

Do tego czasu będziecie musieli zdawać się na swój zdrowy rozsądek i sami decydować o tym, które posty są godne uwagi.

Pozdrawiam

MonaiPlox
PokerStrategist

No to do grindu zeby nowy soft wszedł szybciej :D

Napisane przez MonaiPlox

No to do grindu zeby nowy soft wszedł szybciej :D

Yeah! :D