Przejdź do forum
Martwe NLSH High St...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Martwe NLSH High Stakes

92 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
20 K Wyświetlenia
Libera
Elite Grinder

Dalej nie rozumiem co wam szkodzi wrzucić rozdanie, tracicie coś na tym? No chyba nic, a tak to zawsze moge mieć inne zdanie niż wy w temacie rozegrania ręki i już macie coś nad czym możecie się chwile zastanowić.

Odpowiedz
Cytat
ablazer
Elite Grinder

Napisane przez Libera
Dalej nie rozumiem co wam szkodzi wrzucić rozdanie, tracicie coś na tym? No chyba nic, a tak to zawsze moge mieć inne zdanie niż wy w temacie rozegrania ręki i już macie coś nad czym możecie się chwile zastanowić.

Ja poświęcam na wstawienie rozdania przynajmniej 10 minut, myślę nad swoim tokiem itp. robię screenu statystyk. Jak judge poświęca na nie około 3 minut max to chyba wiadomo, że tracę na tym mnóstwo czasu.

Odpowiedz
Cytat
Libera
Elite Grinder

Jak judge ma wrzucone staty przeciwnika, opisany twój tok to nie potrzeba godziny czasu, żeby jedno rozdanie ocenić.

EDIT

Powtórze się napisze raz jeszcze, że jeżeli nie jestem pewny swojego toku rozumowania to zawsze radzę się kogoś kto gra wyżej.

EDIT 3

Proponuje już na ten temat w tym wątku nie pisać, jak chcecie dalej ciągnąc dyskusje to zróbcie nowy temat, albo priv.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

chodzi o to ze nie czuja takiej mentorskiej nutki jaka czuc bylo u ninjai, on bardzo czesto latwe rzeczy rozbijal na zlozone i sklanial do myslenia.

Bez urazy, twoje wypowiedzi predzej chlopaki traktuja jak wpis kolegi niz ocene. I to ma na pewno zalety, ale widac nei az takie zeby wstawiac reke na forum, albo zeby to forum uwazac za tak wartosciowe jak kiedys

Odpowiedz
Cytat
kaczuba
Oldschool Grinder

Napisane przez Nevrex
Ciekawostka: Z mojego polecenia zgłosił się na trenera/video makera jeden z lepszych graczy nl200 sh (Polak/Top3 w tym roku) na jednym z roomów innym niż P*. Dostał odpowiedź, że nie potrzebują kogoś takiego.

Dlaczego nie potrzebują? Czy jest jakiś trener, który gra i nagrywa regularnie NL200 czy też dlatego, że użytkownicy nie mają zapotrzebowania na takie produkcje?

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

Przecież nikt was tu nie trzyma na siłę. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat

A ja zupełnie nie rozumiem ludzi którzy bronią PS, jaki macie w tym cel? Rozumiem, że nie chcecie żeby było lepiej? Ktoś kto płaci masę raku na rzecz PS nie ma prawo wymagać profesjonalizmu? Chyba oczywistym jest, że większość przypisało konto do PS dla materiałów szkoleniowych i jak ich nie ma a rake leci nadal to mogą czuć się nabici w butelkę. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Napisane przez 1SHAFT1
Chyba oczywistym jest, że większość przypisało konto do PS dla materiałów szkoleniowych

Oczywistym jest, że większość założyła konta dla darmowego kapitału. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Napisane przez AceBestini

Napisane przez 1SHAFT1
Chyba oczywistym jest, że większość przypisało konto do PS dla materiałów szkoleniowych

Spoko ale ja darmowy kapitał dostałem na Titan czy tam Mansion, a gram aktualnie na party i podpiąłem konto tylko dla dostępu do materiałów szkoleniowych.

Odpowiedz
Cytat

Myślisz, że dla wszystkich najważniejsze są te 50$ ? Ja nawet ich nie powąchałem a mam podpięte 3 roomy do PS, ze względu właśnie na chęć nauki. Ofertą Ps były te 50$ i materiały w zamian za podpięcie konta tak? Konto podpięte jest nadal a materiałów brak. A tak w ogóle czym jest te 50$ przy raku jaki generuje Teges i jemu podobni. Uważam, że Teges ma prawo od Was wymagać aby relacje nie były tylko jednostronne...
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Ignorancja tematu przez moderatorów i administratorów mówi wszystko o jakości szkolenia na dzień dzisiejszy. Osobiście będę zbierał punkty na PokerStrategy TYLKO I WYŁĄCZNIE dlatego, bo na P* i tak nie ma żadnego innego affilate'a. Bardzo szkoda bo pamiętam jeszcze złote czasy, kiedy ludzie tacy jak Ninjai rzeczywiście podciągali poziom forum. Podobnie Simon(grający jeszcze cash games), który zrezygnował ze współpracy po złym potraktowaniu przez "górę" i teraz pisze sobie bloga dla konkurencji. Ostatnia inicjatywa z psychologiem sportowym bardzo na plus, ale jeżeli chodzi o strategię to w dalszym ciągu nie ma prawie nic.

Pytanie ode mnie: CO ZAMIERZACIE Z TYM ZROBIĆ?

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

gdzie blog simonka?

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Napisane przez Bielanek
Ignorancja tematu przez moderatorów i administratorów mówi wszystko o jakości szkolenia na dzień dzisiejszy.

Nie rozumiem o jakiej ignorancji mówisz. Madavaster wcześniej napisał w tym wątku z jakimi problemami trzeba się zmierzyć, by zatrudnić kogoś z wysokich stawek. Poza tym jest weekend i nie można spodziewać się, że administratorzy 24 godziny na dobę będą śledzić każdy wątek i odpowiadać na każde pytanie natychmiastowo.
Wierzcie lub nie, ale to jednak ludzie i też należy im się odrobina odpoczynku po tygodniu pracy. ;)

Mam wrażenie, że wiele osób nie zdaje sobie sprawy jakim problemem jest zatrudnienie kompetentnej osoby z wysokich stawek do nagrywania filmów, czy oceniania rąk.

Po pierwsze tacy gracze nie stoją na każdym rogu i (z reguły) sami nie zgłaszają się z kandydaturami. Takich ludzi nie ma wielu i wcale nie łatwo ich znaleźć i się z nimi skontaktować.
Po drugie, nagrywanie filmów i ocenianie rąk, to nie jest wcale praca na kilka minut dziennie. Jeśli ktoś już zobowiązuje się do wykonywania tego zajęcia, to musi liczyć się z tym, że trzeba na to poświęcić czas.
Nie ma co się czarować. Wygrywający gracz na NL200+ BARDZO ceni swój czas, bo potrafi liczyć i często po prostu trudno dojść do kompromisu.

Sam nie uczestniczę (to jasne) w jakichkolwiek "rozmowach kwalifikacyjnych" z kandydatami i nie potrafię odpowiedzieć jak wyglądała sytuacja, o której pisał Nevrex z perspektywy PokerStrategy.com, ale przestrzegam przed zbyt pochopnym ferowaniem wyroków. Zwłaszcza gdy zna się racje tylko jednej ze stron.

Staramy się cały czas rozwijać i zatrudniać nowe, kompetentne osoby, ale niestety wraz z rosnącymi wymaganymi umiejętnościami, coraz bardziej kurczy się pula zainteresowanych i przede wszystkim chętnych kandydatów.
Cały czas jednak szukamy, więc jeśli crashujecie wyższe stawki, to prosimy o kontakt. Rozmowa nigdy nie zaszkodzi. :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez 1SHAFT1

um serio?

za kogo Ty nas masz? 150zl daja to ja lece i podziele sie danymi osobowymi i 'pogambluje w pokera' ?

tylko i wylacznie dla materialow i oferty ja zalozylem konto

i mysle ze wiekszosc 'regularsow' zrobila podobnie...

przepraszam za offtop

Odpowiedz
Cytat
AceBestini
PokerStrategist

Napisane przez ra1syda1sy

Napisane przez 1SHAFT1

um serio?

za kogo Ty nas masz? 150zl daja to ja lece i podziele sie danymi osobowymi i 'pogambluje w pokera' ?

tylko i wylacznie dla materialow i oferty ja zalozylem konto

i mysle ze wiekszosc 'regularsow' zrobila podobnie...

przepraszam za offtop

Ja nie generalizuję. Ty i 1SHAFT1 założyliście/podpięliście konta dla oferty, i nie tylko Wy, ale twierdzenie 1SHAFT1a było błędne. Większość "regularsów" zrobiła podobnie, ale regularsi to nie większość.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex
Elite Grinder

Staramy się cały czas rozwijać i zatrudniać nowe, kompetentne osoby, ale niestety wraz z rosnącymi wymaganymi umiejętnościami, coraz bardziej kurczy się pula zainteresowanych i przede wszystkim chętnych kandydatów.
Cały czas jednak szukamy, więc jeśli crashujecie wyższe stawki, to prosimy o kontakt. Rozmowa nigdy nie zaszkodzi. :)

Ładnie brzmi, bardzo ambitnie, ale gorzej wygląda.

Zgłaszali się wygrywający gracze z NL50-NL100+ a mimo to pracują gracze grający dużo niżej, o ile można część z nich nazwać graczami. Grając czy to nl2 czy nl50, wolałbym być oceniany przez gracza co najmniej crashującego oceniane stawki. Inaczej ocena nie jest dla mnie wiarygodna. Ciężko być dobrym trenerem będąc równocześnie kiepskim playerem.

Libera - nie chciałem Cie zaatakować czy podważyć moim wcześniejszym postem. Wbrew przeciwnie, doceniam Cie, bo wiem, że sporo pracujesz nad sobą.

Odpowiedz
Cytat
Teges Autor wątku
Teges
BlackMember

Napisze coś w końcu, bo widzę, że moderatorzy czytają miedzy linijkami próbując bronić firmy, ale imo oszczędziliby sobie pisania nie na temat, bądź głupot.

Po pierwsze nie ważne ace czy większość zakłada konta, zeby dostać kapitał. Licza się ludzie, którzy zarabiają na firmę, ja podpiąłem P*, niedawno Titana konto też, raczej nie dla materiałów, poprostu nie robi mi czy jest podpięte, moge dać Wam zarabiać, ale chciałbym coś w zamian.

Galer o czym Ty piszesz to nie wiem, post sosicka jest z przed 6 dni!!! I chcesz mi powiedzieć, ze nie było czasu aby się do niego ustosunkować, może mi ktoś powie, że admini, nie musza sledzić każdego wątku i ktoś go przeoczył. Jesli tak, to taka osoba nie powinna być adminem, bo skoro jako BM stworzyłem wątek, to wymagam, zeby był sledzony na bierząco tym bardziej w tym dziale!!!

Hmmm sory Madavaster, ale tłumaczenie Twoje przypomina mi trochę sytuację z nasza kadrą. Oni podchodzili do meczu, zeby zremisować, czyli no fight just defence :). Czyli tak samo polityka PS, inni nie mają dobrych trenerów, to i my nie musimy. A tu jest błąd, bo po tym co sosick napisał, widze jak staracie się o nowych trenerów i o filmiki byłych trenerów, kiedys wyglądał to tak, że prosiło się tych chłopaków do skutku i powstawały nowe produkcje, a wszyscy byli zadowoleni. Umówmy pokerzyści to nie ludki, których poprosi się raz, zrobisz - nie, no to pa narazie!!! trzeba się starać o najlepszych walczyć, ale czego ja oczekuje nawet tu temat został olany po jednej wypowiedzi.

Powiem tak, gdybym widział (wiedział ^^), że PS stara się żeby zapewnić nam materiały najleszpe jakie się da, nie zabrałbym tu głosu, jednak od roku widzę, że tak się poprostu nie dzieje!!! Mam nadzieję, ze dla niektórych będzie to kopniak do PRACY!!!

Odpowiedz
Cytat
robal123
PokerStrategist

Po pierwsze nie ważne ace czy większość zakłada konta, zeby dostać kapitał. Licza się ludzie, którzy zarabiają na firmę, ja podpiąłem P*, niedawno Titana konto też, raczej nie dla materiałów, poprostu nie robi mi czy jest podpięte, moge dać Wam zarabiać, ale chciałbym coś w zamian.

Tylko wiesz...rzecz w tym, ze na firme zarabiają tak naprawdę gracze z micro.

Dane z ipoker:

Rake na nl10 - 20bb/100h (jakieś 2$ z czego room bierze 95%)
Rake na nl100 - 6.5bb/100h (jakies 6.5$)
Rake na nl1000 - 1.6bb/1000h (jakies 16$ z czego room bierze może 65% bo reszta to rb)

Teraz zwróć jeszcze uwagę na:

1. Ilość graczy z zakresu nl2-nl10 oraz ilośc graczy nl1000,
2. Możliwości multitablingu obu tych limitów
3. Wspomniany już rakeback a raczej jego brak dla graczy z micro.

Wnioski raczej oczywiste.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witajcie,

Chciałem Was tylko zapewnić, że Wasze pytania i feedback w tym temacie nie są pod żadnym pozorem ignorowane i na wszystkie kwestie odpowie wkrótce madavaster. Prosimy o troszeczkę cierpliwości.

Z góry dzięki za wyrozumiałość i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat