Przejdź do forum
Martwe NLSH High St...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Martwe NLSH High Stakes

92 Posty
51 Użytkownicy
0 Reakcje
20 K Wyświetlenia

O ile Dziennik Częstochowy i Biuletyn Felietonistów Poznańskich kojarzę to nie mam o pojęcia o jakich klockach mówicie... Mógłby ktoś to troszkę mniej zaszyfrowanym szyfrem powiedzieć :D

Podobnie nie wiem jak znaleźć wywiad Fizoloff'a, o którym mowa. Na pewno gdzieś w Teksasie, ale nie wiem gdzie dokładnie.

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder
evog
Elite Grinder

Napisane przez Libera
Po co się wypowiadacie jak nie macie do napisania nic co by wnosiło cokolwiek do tematu? Jest popołudnie jestem pewny, że do jutra będzie jakaś odpowiedź...

Ktoś z was gra na takich stawkach, że wszyscy tacy oburzeni jesteście?

ej no daj sie troche ponapinac

Odpowiedz
Cytat
jerry2008
PokerStrategist

Libera daj na luz . Z tego co mi wiadomo to tez nie grasz HS. Nie muszę grać HS , aby móc się wypowiedzieć w tym temacie i sądzę, że każdy użytkownik PS ma do tego prawo.

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

oferta ps kuleje nie tylko na hs nlhe

dla 6maxow ht nie ma w ogole materialow na polskim ps, a to jedne z najpopularniejszych gier do grindu

Odpowiedz
Cytat
Libera
Elite Grinder

Napisane przez jerry2008
Libera daj na luz . Z tego co mi wiadomo to tez nie grasz HS. Nie muszę grać HS , aby móc się wypowiedzieć w tym temacie i sądzę, że każdy użytkownik PS ma do tego prawo.

Tak nie gram HS, nie gram też mikro dlatego sie nie wypowiadam w tematach które mnie nie dotyczą, z reguły jak nie mam nic do napisania to nie pisze, ten temat nie jest w dziale luźne rozmowy tylko krytyka i propozycje i nie potrzeba tutaj 5 stron gdzie gracze NL2-100 narzekają na brak filmików z NL1k+

Napisane przez sz3sz
oferta ps kuleje nie tylko na hs nlhe

dla 6maxow ht nie ma w ogole materialow na polskim ps, a to jedne z najpopularniejszych gier do grindu

Poprzez HT mam rozumieć, high stakes?
To twoim zdaniem tam jest nawiększy traffic? Bo w końcu napisałeś, że są to najpopularniejsze gry

I co masz na myśli poprzez to, że oferta P* kuleje, nie rozumiem osób które za darmo dostają 50$ + oferte szkoleniową w ich języku + jeżeli ktoś chce to ma oczywiście zagraniczne pokerstrategy a mimo to ciągle narzeka, rozumiem, że część waszego rake idzie dla PS ale przecież i tak ten rake byście płacili jak nie PS to dla roomu na którym gracie a większość tutaj w tym i ja gdyby nie PS to nawet nie mogła by marzyć o tym, żeby zarabiać więcej niż 5k PLN miesięcznie...

O ile dobrze widze, co tydzień jest coś nowego, jak najbardziej rozumiem Tegesa, ale w ogóle nie rozumiem całej reszty bo ich ten problem zupełnie nie dotyczy a jak zwykle mają coś do powiedzenia, szkoda tylko, że to coś to zwykły spam/trolling/whine etc.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Libera
Poprzez HT mam rozumieć, high stakes?

imo chodziło mu o sng 6max hyper turbo

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez evog
http://lmgtfy.com/?q=wywiad+z+tegesem

So funny... Skąd miałem wiedzieć, że chodzi akurat o wywiad z Tegesem?

Odpowiedz
Cytat
queristo
PokerStrategist

Napisane przez evLeisure

Napisane przez evog
http://lmgtfy.com/?q=wywiad+z+tegesem

So funny... Skąd miałem wiedzieć, że chodzi akurat o wywiad z Tegesem?

To nie tam.
http://lmgtfy.com/?q=Wywiad+HIT+cz%C4%99%C5%9B%C4%87+I#

Dobra, koniec spamu, bo to Teges ma tu problem.

Odpowiedz
Cytat
marinero36
Elite Grinder

Libera, a twierdzisz ze oferta nlhe fr dla midstakes jest dobra?

Odpowiedz
Cytat
evog
Elite Grinder

Ja tam wiem że nie ma dobrym materiałów na polskim FishStrategy, dlatego mam tez dostęp do innych serwisów a z FishStrategy korzystam tylko dlatego żeby sobie potrollować :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

Napisane przez Libera

O ile dobrze widze, co tydzień jest coś nowego, jak najbardziej rozumiem Tegesa, ale w ogóle nie rozumiem całej reszty bo ich ten problem zupełnie nie dotyczy a jak zwykle mają coś do powiedzenia, szkoda tylko, że to coś to zwykły spam/trolling/whine etc.

mylisz sie, ten problem dotyczy wszystkich ktorzy graja w swoich odmianach midstakes+ i chca sie rozwijac
bo ps skupilo sie na graczach mikro i nanostawek

a co do hyper turbo 6 maxow to nie ma zadnego filmu, ani dla nano ani dla nosebleedow
jedynie w angielskiej sekcji sa 2 filmy z zaawansowanych konceptow

Odpowiedz
Cytat

Cześć,

dzięki za pytanie odnośnie produkcji z NLSH high stakes.

Rzeczywiście mamy tu do czynienia z bardzo prostym problemem. Oprócz tego, że z naturzy rzeczy graczy tych stawek jest bardzo mało, to Polacy na high stakes stanowią jeszcze węższe grono. Również niezależnie od nardowości, wraz z wysokością stawek zwiększa się niechęć graczy do ujawniania szczegółów dotyczących ich gry. Nie chodzi tu nawet o proste kwestie takie jak ukrycie swojego nicka, ale najzwyklejszą ochronę wypracowanej przez siebie wiedzy. Ciężko o odmianę w której byłoby to bardziej powszechne zjawisko niż NL SH, a w Polsce to wszystko spotęgowane jest jeszcze obawą o ustawę, która skłania wielu graczy z czołówki do pozostawania w cieniu.

O tej kwestii wspomniał już także franeczek:

Napisane przez franeczek

To nie jest tylko problem pokerstrategy. Popatrzcie co się stało z niebieskim ogniem czy Dziennikiem Częstochowy.

Jeszcze klocki dzięki kilku mega dobrym regom trzymają poziom.

Zresztą ty Teges grasz nl500 ZOOMa i nl1k a w tej chwili jeśli chodzi o Holdema to już praktycznie nie ma akcji wyżej regularnie (może z wyjątkiem HU).

Ilu jest realistycznie regów o ktorych możesz powiedzieć że mają na bank nad tobą edge i dodatkowo chcieli by się tą wiedza podzielić??

Całe pokerstrategy ma problem z trenerami nawet na ps.de jedynymi co nagrywają filmiki z nl200+ (czyli dużo niżej niż twoje stawki Teges) są Insyder19 i KTU może.

Pomijam tutaj kwestię, że zwyczajowo jest powszechne oczekiwanie, aby gracz grał (wygrywał) jeszcze wyższe stawki, niż te na których miałby nagrywać, a wyższych w tym przypadku praktycznie nie ma.

Na całym świecie jest raptem garstka osób, które, mniej lub bardziej regularnie, nagrywają produkcje z high stakes. Kilku z nich również dla PokerStrategy.com:

- NeverBluffing30

- Leatherass

- Somnius

- insyder19

W ostatnich tygodniach mieliście okazję zapoznać się z dorobkiem niemieckiego producenta mid stakes, - KTU. Będziemy to oczywiście kontynuować, natomiast biorąc pod uwagę Wasze sugestie postaramy się także przybliżyć produkcje wymienionych wyżej graczy ze stawek 400-1000.

Napisane przez marinero36

Libera, a twierdzisz ze oferta nlhe fr dla midstakes jest dobra?

To pytanie z haczykiem? :) Jeśli masz konstruktywne sugestie i pomysły dla kolejnych produkcji, to z chęcią ich wysłuchamy. Jeśli jest to feedback dla trenerów, to również jedyną możliwością polepszenia treningów/filmów będzie podzielenie się z nami swoją opinią i pomysłami.

Napisane przez sz3sz

Napisane przez Libera

mylisz sie, ten problem dotyczy wszystkich ktorzy graja w swoich odmianach midstakes+ i chca sie rozwijac

bo ps skupilo sie na graczach mikro i nanostawek

Pozwolę się kompletnie nie zgodzić z tą opinią. Nie tylko od Bugu po Odrę, ale i w innych społecznościach PokerStrategy.com i konkurencyjnych bytach na scenie europejskiej ciężko o produkcje dorównujące np. filmom Bociana. Co więcej, odmiennie od tego co mówisz, absolutnie nie zrezygnowaliśmy ze stawek wyższych na rzecz tych niższych i chętnie realizujemy wszelkie dobre pomysły z pełnego zakresu stawek, jednak niewątpliwie ważnym czynnikiem są możliwości trenerów i grupa docelowa graczy. Nieraz nasi użytkownicy proszą o produkcje z niższych stawek, czego przykładem może być np.

https://polska.pokerstrategy.com/video/22920/5/

Kolejny film z fixa w stylu, weź popcorn, browara i oglądaj jak kobe jedzie fisha, na stawkach, do których dochodzą jedynie najlepsi gracze FL na świecie. Jakby mało było filmów z midstakes do tłumaczenia...

Ktoś chciałby obejrzeć filmik z niższych stawek, kogo innego (najlepsi gracze FL w naszej społeczności) być może nie zainteresują żadni inni producenci.

Produkcje z PLO1k też nie są czymś dla graczy micro czy nano stakes, a jednak otrzymaliśmy prośby od diamentowych użytkowników, którzy wyraźnie woleli więcej materiałów z PLO100-200 aniżeli 1k-2k. Dlatego też naprawdę proszę nie mylić i nie ekstrapolować niechęci graczy danej odmiany do wtajemniczania innych w szczegóły swojej gry z jakąś zmianą podejścia czy chęcią ograniczenia materiałów z wyższych stawek z naszej strony.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
sosick84
BlackMember

Tylko ze tu nie chodzi o nagrywanie nie wiadomo jakich HS! Ale o warsztat trenerski! Czemu nikt nie staral sie zatrzymac Ninjaia i Gomora? Przeciez wartosc edukacyjna ich filmikow nie dotyczy tylko nl1K+. Kazdy nolimitowiec wynioslby z ich jednego filmu wiecej niz z polrocznych zasobow powstajacych teraz. Nawet ja jako mtt player z przyjemnoscia sluchalem ich wywodow. A Ninjai to nawet na nl200 nagrywal. I zeby nie bylo ze skupiam sie tylko na tej dwojce... To ja sie pytam gdzie sa Pyszal, Olor, Simon?! Bo na mttowcy za malo raku nabijaja dla strategii?!

Po czesci sam poznalem odp na te pytania. Po wyniku w SCOOPie dostalem zapytanie:

"swoją drogą, jeśli uwolnsisz się od codziennych obowiązków regularnej pracy, jednak poker nie będzie Ci zajmował dostatecznie dużo czasu, wiedz, że gdybyś miał czas i siły pomagać szerszej grupie niżej grających graczy, to z chęcią powitalibyśmy tak kozackiego producenta filmów MTT :)
i nie mówię tu akurat o samym ME scoopa, chociaż to oczywiście mega opcja i też snap"

moja odp bylo:
"hehe... no nie wiem czy strategia jest w stanie mnie namowic do nakrecenia filmu, biorac chocby pod uwage to ze w najblizszym czasie wole odpoczac
ale zawsze chetnie wyslucham ewentualnych propozycji :)

I jakos dalszych rozmow juz nie bylo, a moja wypowiedz odmowna chyba nie jest... Wiec poki ps nie zacznie sie chocby troszke bardziej starac/zabiegac o swoich trenerow, dopoty bedzie tu taki shit...

A tlumaczenie sie ze w innych serwisach tez jest posucha jest tak slabe... Moja siostra gra slabo w pokera, wiec po co ja mam grac lepiej?! :P

I moze jeszcze tylko dorzuce 3 grosze na temat tych 15min seriali... Ludzie jesli ktos nie potrafi skupic sie min 40min przy filmiku szkoleniowym to niech sobie da spokoj z pokerem!

pzdr!

Odpowiedz
Cytat

Dobrze, że na stawkach, które gram, nie ma takich problemów, ale jak wejdę na HS to też się wpiszę, żeby Was opieprzyć :D

A swoją drogą to nie wiem, czego nie rozumiecie. Tak jak w MLM, siatka zbudowana i dochód pasywny, tak tutaj - mnóstwo graczy podpiętych, to można się opierdalać :pokerface:

Odpowiedz
Cytat

Regularsi zorientowali się, że nie warto się dzielić wiedzą bo zarobią trochę na coachingach, ale potem przewalą to ze swoimi uczniami na stołach.

Na mnie bardzo dobre wrażenie zrobił YourDoomPoker, naprawdę gościu wydawał się bardzo solidny, jakoś nikt go tutaj nie wymienił. Jeżeli nie żałowałbym pieniądzy to wziąłbym coching u niego. Jego filmiki są razie też aktualne.

Pytanie do PS. Czy nie spoczeliście na laurach? Mnóstwo zarejstrowanych graczy ciągle nabijających rake może trochę zniechęcać do starania się? Niby wymyślono promocję Gemstone, ale żeby je wyrabiać trzeba pewnie absolutnie minimum nl100 grać, a ze szkoleniem w tym temacie jest właśnie średnio.

Odpowiedz
Cytat
MaNTissS
Elite Grinder

Napisane przez madavaster
Cześć,

dzięki za pytanie odnośnie produkcji z NLSH high stakes.

Rzeczywiście mamy tu do czynienia z bardzo prostym problemem. Oprócz tego, że z naturzy rzeczy graczy tych stawek jest bardzo mało, to Polacy na high stakes stanowią jeszcze węższe grono. Również niezależnie od nardowości, wraz z wysokością stawek zwiększa się niechęć graczy do ujawniania szczegółów dotyczących ich gry. Nie chodzi tu nawet o proste kwestie takie jak ukrycie swojego nicka, ale najzwyklejszą ochronę wypracowanej przez siebie wiedzy. Ciężko o odmianę w której byłoby to bardziej powszechne zjawisko niż NL SH, a w Polsce to wszystko spotęgowane jest jeszcze obawą o ustawę, która skłania wielu graczy z czołówki do pozostawania w cieniu.

Moim zdaniem zbyt łatwo odpuściliście m.in. Ninjaia, Gomore'a, Simona jeśli chodzi o cash games (no bo Simon, mimo, że był głownie mtt-playerem, to w CG miał wiedzę o wiele większą niż każdy kto obecnie nagrywa filmy z cashówek dla ps). Szczególnie żal tych strat mając na uwadze, że np. Gomore w tym miesiącu po prostu crashuje high staksy. To samo tyczy się Pyszała i Olora w mtt obv. Moim zdaniem poprzedni admini nie pozwoliliby sobie na odejście takich ikon. pozdro

Odpowiedz
Cytat

Temat mnie nie dotyczy bo do HS mi daleko ale wyciągane są niewygodne sprawy dla PS i zaraz posypią się bany. Teges i Sosu są pierwsi w kolejności :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sosick84
I moze jeszcze tylko dorzuce 3 grosze na temat tych 15min seriali... Ludzie jesli ktos nie potrafi skupic sie min 40min przy filmiku szkoleniowym to niech sobie da spokoj z pokerem!

Fajnie wiedzieć, że ktoś tak szanowany w pokerowej społeczności ma na ten temat dokładnie takie samo zdanie, jak ja.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sosick84

Spoiler

Tylko ze tu nie chodzi o nagrywanie nie wiadomo jakich HS! Ale o warsztat trenerski! Czemu nikt nie staral sie zatrzymac Ninjaia i Gomora? Przeciez wartosc edukacyjna ich filmikow nie dotyczy tylko nl1K+. Kazdy nolimitowiec wynioslby z ich jednego filmu wiecej niz z polrocznych zasobow powstajacych teraz. Nawet ja jako mtt player z przyjemnoscia sluchalem ich wywodow. A Ninjai to nawet na nl200 nagrywal. I zeby nie bylo ze skupiam sie tylko na tej dwojce... To ja sie pytam gdzie sa Pyszal, Olor, Simon?! Bo na mttowcy za malo raku nabijaja dla strategii?!

Po czesci sam poznalem odp na te pytania. Po wyniku w SCOOPie dostalem zapytanie:

"swoją drogą, jeśli uwolnsisz się od codziennych obowiązków regularnej pracy, jednak poker nie będzie Ci zajmował dostatecznie dużo czasu, wiedz, że gdybyś miał czas i siły pomagać szerszej grupie niżej grających graczy, to z chęcią powitalibyśmy tak kozackiego producenta filmów MTT :)
i nie mówię tu akurat o samym ME scoopa, chociaż to oczywiście mega opcja i też snap"

moja odp bylo:
"hehe... no nie wiem czy strategia jest w stanie mnie namowic do nakrecenia filmu, biorac chocby pod uwage to ze w najblizszym czasie wole odpoczac
ale zawsze chetnie wyslucham ewentualnych propozycji :)

I jakos dalszych rozmow juz nie bylo, a moja wypowiedz odmowna chyba nie jest... Wiec poki ps nie zacznie sie chocby troszke bardziej starac/zabiegac o swoich trenerow, dopoty bedzie tu taki shit...

A tlumaczenie sie ze w innych serwisach tez jest posucha jest tak slabe... Moja siostra gra slabo w pokera, wiec po co ja mam grac lepiej?! :P

pzdr!

W 100% się zgadzam.
Niesamowicie brakuje mi całonocnych treningów z Olorem i Pyszałem.
Każda nowa produkcja Ninjaia/Gomora/Olora/Pyszala byłaby na wagę złota.

Niestety gorzka prawda jest taka że poker idzie cały czas do przodu a ps idzie cały czas do tyłu.

Odpowiedz
Cytat