Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] global wtf

65 Posty
33 Użytkownicy
0 Reakcje
13.7 K Wyświetlenia
dlrzz
PokerStrategist

Witam,

Napisane przez wasilek123
Tak samo z PW nie lepiej od razu powiedzieć, że monitorujecie je? Wam by dało więcej wolnego czasu, bo jak ktoś wiem, że jest za to global to to nie będzie narażał swojego konta, a ludzie będą po prostu poinformowani.

Jesteście dość duża firma chyba każdy głupi wie, że będziecie śledzić swoich userów, przynajmniej wiadomości, które są o konkurencji. Więc czemu admini i modzi robią grę w ciuciubabke z userami. W każdym związku szczerość jest najważniejsza.

Nie możemy tak napisać z jednego powodu... nie monitorujemy ich. Może to być dla niektórych ciężkie do zrozumienia, ale tak jak dostajemy zgłoszenia z całego forum z powodu obrażających postów czy postów, w których jest reklama konkurencji (takie też dostajemy!), to dostajemy tak samo zgłoszenia z prywatnych wiadomości. imgoingtomirage już opisywał cały ten proces: wymieniacie się korespondencją, jest ona prywatna, ktoś kliknie "zgłoś", wiadomość jest wtedy możliwa do odczytania przez administrację.

Nie widzę też żadnych korzyści z tego, że zbanujemy kogoś, kto przestał ugrywać nam rake. Nic nam to po prostu nie daje. Taki człowiek ma brązowy status i najczęściej nie korzysta z niektórych części serwisu/nowych filmików/artykułów/treningów. Zamiast tego, codziennie myślimy, w jaki sposób zachęcić Was wszystkich do gry, przedstawiając kolejne promocje.

"Nic nie ma dla diamentu" -> jest to według mnie w tym momencie już żerowanie na ludziach, którzy sporadycznie sprawdzają nasze forum i natrafiają na taki właśnie wątek. Wielka promocja GEMSTONE przyciągnęła graczy, którzy w grudniu świecili jeszcze brązem, a teraz mają w tym momencie już złoto. Jest to moim zdaniem całkowicie nie fair pisać w taki sposób, budując nienawiść do nas, bo wielu starych wyjadaczy z tego forum ponownie wzięło się do gry na roomach podpiętych do PS. Zyskują 10%+ rb więcej, a to jest dużo.

Tak samo jest ze strefą oceny rozdań. Przypatrzyliśmy się Waszemu feedbackowi i znaleźliśmy kolejnego sędziego. Zajęło to trochę czasu, ale Wy wymagacie gracza z dużą wiedzą i doświadczeniem, a takiego nie łatwo znaleźć. Jednak znaleźliśmy. Ostatnio z powodu zastojów znowu napisaliście o potrzeby nowej osoby. madavaster robi tutaj niesamowitą robotę, bo przyjął to do wiadomości i każdego dnia próbuje znaleźć/znajduje potencjalnych przyszłych trenerów/sędziów.

Nie jesteśmy w stanie zmienić od razu Waszego sposobu myślenia o nas. Ale poprzez argumenty i kolejne rozbudowywanie polskiej sekcji, dajemy przekaz, że nasze zamiary są dobre.

Pozdrawiam

imgoingtomirage
PokerStrategist

(tak miraż, trzej panowie, którzy dostali bana nawzajem się pozgłaszali)

Nie myślałem o tym wcześniej, ale rzeczywiście, jest to całkiem możliwe. Osoba X oferuje nielegalny RB, wie że robi to także osoba Y, wysyła PW do osoby Y z pytaniem, dostaje ofertę, zgłasza PW w którym jest oferta nielegalnego RB i tym samym eliminuje konkurencję. Dla mnie ma to jakiś sens.

Nie szkoda wam niszczyć społeczności, którą budowali poprzednicy?

Osoby do których kierujesz to pytanie nie będą w stanie odpisać, bo otrzymali globala za łamanie regulaminu PokerStrategy.com, chyba, że masz tutaj kogoś innego na myśli, aczkolwiek wydaje mi się, że to właśnie tacy użytkownicy niszczą społeczność działając na szkodę firmy bez której ta społeczność nigdy by nie istniała :rolleyes:.

Nie rozumiem dlaczego próbujecie bronić tutaj ludzi którzy świadomie i celowo łamią regulamin który zaakceptowali przy rejestracji w którym jasno jest powiedziane co grozi za jego nieprzestrzeganie i działanie na szkodę firmy?
Odwracacie kota ogonem i szukacie teorii spiskowych które są totalnie bez sensu (np. zatrudnienie ludzi do czytania PW :D), a każde wytłumaczenie administracji traktujecie w sposób "ta, jasne".

Napisane przez dlrzz
Wielka promocja GEMSTONE przyciągnęła graczy, którzy w grudniu świecili jeszcze brązem, a teraz mają w tym momencie już złoto. J

Jakoś trudno mi w to uwierzyć, tym bardziej, że ta promocja i jej warunki to nie jest jakiś Mount Everest wśród promocji.

hellYeahEnT
Elite Grinder

to moze sprobujemy te prywatne wiadomosci,

jak macie jakies nielegalne rejkbeki to wysylajcie pmy, ja obiecuje ze nikogo nie zglosze, jak ktos dostanie bana to bedzie wiadomo ze ps czyta :D

frrrantic007
PokerStrategist

[treść wyedytowana]

// spam - dlrzz

dlrzz
PokerStrategist

Napisane przez wtopa
Jakoś trudno mi w to uwierzyć, tym bardziej, że ta promocja i jej warunki to nie jest jakiś Mount Everest wśród promocji.

Przykładem może być gracz, który odpisał tuż pod Tobą :) A +10% rb jest to bardzo dużo w momencie, gdy gracze na P* walczą o to, by dostać przynajmniej te 2-3% z tej różnicy, która im została zabrana po przejściu z dealt na weighted contributed.

preludiumm
PokerStrategist

imgoingtomirage
Tekstu o kimś na etacie nie bierz przecież jako teorię, rotfl. Bardziej chodzi mi o to, że osoby które dostawały bany za PW, raczej by się nawzajem nie zgłaszały, czyli istnieje jakieś podejrzenie, że te PW są czytane mimo że nikt ich nie zgłasza (np. poprzez system, który wyłapuje jakieś słowa). (besides, skoro wysyła zapytanie o oferte, to chyba też powinna dostać bana? działa na szkodę firmy! także argument ciut nielogiczny, choć przyznaję, że pewnie parę takich ekspertów by się znalazło).

Wiesz, ja nie próbuję nikogo bronić na siłę, mówię co mi się nie podoba. Nie jest tak, że jak jest konflikt user - ps.com to zawszę na siłę próbuję wspierać usera i jeździć po was jak po łysej kobyle. Zwyczajnie, bardzo dużo wskazuje na to, o czym pisałem wcześniej... i wspomnę to jeszcze raz, ja o to do was nie mam pretensji. Ludzie akceptowali regulamin wiedzą za co mogą polecieć bany. Simple. Z tym, że w ostatnich konfliktach adminów/ modów z userami po prostu bliżej mi było do userów.

$$

Jedna sprawa. Jak ktoś 9.01 ma już złoto, mimo że wcześniej świecił brązem, to na gemstone'a się raczej nie załapie. Musiałby spooooro dogrindować, just saying.

No i racją jest, że diamentom się polepszyło. Gemstone imo zdecydowanie na plus. Czy się opłaca, to już kwestia podejścia, jednym to wystarczy innym nie. Jedni uważają, że diamenci mają fatalnie inni żę supcio.

Co do strefy oceny rozdań... userów nie bardzo obchodzi W JAKI SPOSÓB poszukujecie nowych trenerów, tylko jaki jest tego efekt. No a efekt jest taki, że ta część forum, która moim zdaniem daje super solidnego skill boosta ciągle jest zaniedbana i ciągle np. w NL SH 20-50 jest tam źle.

hellYeahEnT
Elite Grinder

Napisane przez dlrzz

Napisane przez wtopa

Przykładem może być gracz, który odpisał tuż pod Tobą :) A +10% rb jest to bardzo dużo w momencie, gdy gracze na P* walczą o to, by dostać przynajmniej te 2-3% z tej różnicy, która im została zabrana po przejściu z dealt na weighted contributed.

Oj nie trafiles :D Ja jestem bardzo niezadowolony z promocji gemstone w aktualnej formie, a zloto (i pewnie i diament) mi wpadnie przez przypadek bo mam podpiete konto na starsach na P* i testuje jak punkty leca z nowym systemem naliczania rakeu

Napisane przez dlrzz

Napisane przez wtopa

Przykładem może być gracz, który odpisał tuż pod Tobą :) .

miraż? :pokerface:

imgoingtomirage
PokerStrategist

preludiumm, ale administracja kilkukrotnie już pisała, że nie ma wglądu do prywatnych wiadomości. Padło pytanie - padła odpowiedź, w tym temacie i w temacie poprzednim gdzie wypowiadał się madavaster. Nie wiem czego więcej można oczekiwać. Przyjmijcie to po prostu do wiadomości i zaakceptujcie że jest właśnie tak.

vandixxx
Elite Grinder

ale kaszana...
tak czy inaczej poznałem m.in. Martę i Madavastera na zlocie i szczerze mówiąc nie wyglądali mi na ludzi, którzy ładują banami bo mają takie widzi mi się. Dwa, wyobrażacie sobie by był etat czytacza PW? no ja bym się załamał jakbym miał te wszystkie głupoty czytać, pociął i poszedł powiesić.
Nawet jeśli jest smth like PS-Echelon, to te osoby są same sobie winne, że załatwiały sprawy niezgodne z regulaminem poprzez forum, zamiast inną drogą. No jak można być tak.... bezmyślnym.
Żeby już tak nie być jednostronnym do końca, to też jestem za tym, żeby sypnąć screenem z odpowiednio zamazanymi elementami i skończyć te przepychanki. Co rusz jakaś nowa powstaje a przecież nie powinna. Choć wiadomo zawsze się gdzieś jakiś troll trafi.
Można też wprowadzić system ostrzeżeń pod nickami 1/2/3 - ban

hellYeahEnT
Elite Grinder

To moze od dzisiaj ustalcie i przekazcie userom ze baan dostanie osoba i zglaszajaca i lamiaca regulamin ? (no jakby nie patrzec obydwie lamia regulamin). Smiesznie by bylo chociaz bo pewnie i by sie tacy znalezli ktorzy by pytali o nielegalny rb i zglaszali te wiadomosci _pleased:

hardcorowy997
PokerStrategist

Napisane przez vandixxx

Można też wprowadzić system ostrzeżeń pod nickami 1/2/3 - ban

+1

nie ma farloona i kto będzie ze mną spamował w temacie hot or not ?(

wasilek123
Oldschool Grinder

Nie możemy tak napisać z jednego powodu... nie monitorujemy ich. Może to być dla niektórych ciężkie do zrozumienia, ale tak jak dostajemy zgłoszenia z całego forum z powodu obrażających postów czy postów, w których jest reklama konkurencji (takie też dostajemy!), to dostajemy tak samo zgłoszenia z prywatnych wiadomości. imgoingtomirage już opisywał cały ten proces: wymieniacie się korespondencją, jest ona prywatna, ktoś kliknie "zgłoś", wiadomość jest wtedy możliwa do odczytania przez administrację.

To albo Ci ludzie są idiotami i nawzajem się pozgłaszali, albo administracja robi z nas i z was idiotów ...

Dotyczy to zarówno forum jak i PW. Należy jednak rozgraniczyć poaching od zwykłej konwersacji. Jeżeli w PW wspomnisz, że grasz na X roomie, to oczywiście nie dostaniesz za to bana. Jeżeli jednak będziesz starał się reklamować konkurencję, jeżeli będziesz rozsyłał oferty innych affiliate lub proponował nielegalne rozwiązania, nie zostanie to zignorowane.

Tutaj jest wyraźnie napisane, że zakazane jest na PW, jednak jak się o tym dowiadujecie, tak, że Panowie X Y Z nawzajem na siebie poodnosili, bo mieli wyrzuty sumienia, że reklamowali konkurencje? Trochę śmieszne, trochę straszne. Jak mówiłem nie lubię robienia z ludzi idiotów, jeżeli nie skanujecie PW to po co piszecie, ze jest cenzura PW?!

Proszę wytłumaczyć mi to w prostych słowach i nie mówić, że się pozgłaszali się bo okazali skruchę za swe czyny ....

frrrantic007
PokerStrategist

dlrzz

imo to co napisałem nie było spamem, ale pewnym skrótem myślowym. Jeśli nie byłeś w stanie zrozumieć wystarczyło poprosić o wyjaśnienie. _thumbsup:

Napisane przez frrrantic007
kolejny gwóźdź do trumny PS

To po kolei. PokerStrategy stało się zadufaną w sobie firmą. Przeświadczoną (bezpodstawnie) o swojej zajebistości. A tak naprawdę nie potrafiącą dostosować się do nowych uwarunkowań rynkowych. Nie chcę dublowac swoich wpisów więc zapraszam do tego tematu. Nie potraficie przyznać, że wasza oferta nie jest już wogóle atrakcyjna (za wyjątkiem najbardziej początkujących), a co gorsze nie potraficie zrobić nic aby to odmienić. Myślicie, że banując ludzi polepszacie swoją sytuację bo mniej osób dowie się o LEPSZYCH i KORZYSTNIEJSZYCH ofertach konkurencji? Otóż nie! Jeśli wasza działalność będzie się sprowadzać do ochrony szeroko pojętych "interesów firmy" to powoli, ale systematycznie i nieubłaganie będziecie się staczać na dno.

Pozdrawiam,
F

BTW. Dostanę za to globala? (W sensie, że za PRAWDĘ?)

wasilek123
Oldschool Grinder

To po kolei. PokerStrategy stało się zadufaną w sobie firmą. Przeświadczoną (bezpodstawnie) o swojej zajebistości. A tak naprawdę nie potrafiącą dostosować się do nowych uwarunkowań rynkowych. Nie chcę dublowac swoich wpisów więc zapraszam do tego tematu. Nie potraficie przyznać, że wasza oferta nie jest już wogóle atrakcyjna (za wyjątkiem najbardziej początkujących), a co gorsze nie potraficie zrobić nic aby to odmienić. Myślicie, że banując ludzi polepszacie swoją sytuację bo mniej osób dowie się o LEPSZYCH i KORZYSTNIEJSZYCH ofertach konkurencji? Otóż nie! Jeśli wasza działalność będzie się sprowadzać do ochrony szeroko pojętych "interesów firmy" to powoli, ale systematycznie i nieubłaganie będziecie się staczać na dno.

Szczerze to się tu nie zgodzę. Może nie mają najlepszych rakebacków, ale ofertę edukacyjna maja dobrą dobrze poukładaną uzupełnianą. Oceny rozdań może na pl jest trochę z tym problemów związanych z czasem, ale też daje rade. Idealnie nie jest, ale gdzie jest?

frrrantic007
PokerStrategist

Napisane przez wasilek123
Szczerze to się tu nie zgodzę. Może nie mają najlepszych rakebacków, ale ofertę edukacyjna maja dobrą dobrze poukładaną uzupełnianą. Oceny rozdań może na pl jest trochę z tym problemów związanych z czasem, ale też daje rade. Idealnie nie jest, ale gdzie jest?

Jak wspomniałem do NL20 PS nie ma konkurencji. Jednak od tego limitu i wyżej barziej opłaca się grac z lewym RB i np za 1/3 tej kasy kupować private coaching. Nauczysz się więcej i jeszcze masę kasy masz w kieszeni.

A co oferuje PS?

Ocenę rozdać która leży i kwiczy. Wbrew zapowiedziom nie jest lepiej, tylko znacznie gorzej niż było.

Filmy- omawiany w nich materiał się dubluje, nie ma w nich wzajemnej spójności i ostatecznie o kilku rzeczach usłyszysz kilka razy, a o innych wcale.

Artykuły? :facepalm: :facepalm: :facepalm: Dużo treści mało wiedzy...

szprotex
PokerStrategist

bez przesady..... filmy, arty, quizy, oceny rozdań, możliwość prowadzenia bloga, forum, treningi itp. itd.... to dla mnie pierwsza klasa

Jaka wazelina :ayfkm:

Jako, że dostałem odpowiedź na maila, z zastrzeżeniem, że raczej nie pogadam przez maila, bo nic nie wiedzą, pozwolę sobie tu powiedzieć na jakiej podstawie dostałem bana, by uciąć różne spekulacje i przeciwstawić się oszczerczym działaniom niektórych osób.
Powód bana:
"Otrzymaliśmy informację, że wysyłałeś oferty nielegalnego rakebacku używając do tego opcji prywatnych wiadomości. Takie działainie jest niezgodne z naszym regulaminem, który znajdziesz poniżej:
https://polska.pokerstrategy.com/terms/
Decyzja ta nie może zostać cofnięta. Przypominam, że Dział Obsługi Klienta nie posiada szczegółowych informacji na temat tej sytuacji, dlatego nie będę mogła udzielić Ci dalszych wyjaśnień."

Jak widać, przez maila też ciężko o dyskusję;)

Żeby sprawa była jasna. NIGDY, NIGDZIE, NIKOMU nie udzielałem rakebacku, ani na pokerroomach i sieciach związanych z PS, ani na sieciach nie związanych z PS. Najłatwiej byłoby to udowodnić cytując wiadomości prywatne, ale nie mam dostępu do konta.
Tutaj przy okazji uwaga do inkwizytora...tfu - tzn. moderatora: Panie moderatorze: wyraźnie w pierwszym poście, jak również w skasowanym wczesniej temacie napisałem, że wiadomości w ogóle do użytkowników nie doszły i proszę, żebyś tym razem nie kompromitował się żenującym argumentem o tym, jakoby to użytkownik, do którego wysłałem pw mógł ją zgłosić jako łamiącą regulamin. Skoro wiadomość nie doszła, to znaczy, że nie mógł nikt jej zgłosić. Teraz już wiadomo, że zaistniał jakiś mechanizm prewencji. Niezbyt skutecznie jak się okazuje, bo jedynym skutkiem jest to, że fani hot or not dostali po mindsecie i niektóre pokerowe rozmowy nie zostaną dokończone. Ban przed wielkim złem "nielegalnego RB" nie obronił, bo nie zajmuję się takimi działaniami, a sugestia, że jakbym się zajmował to robiłbym to przez korespondencję na ps obraża moją inteligencję (którą z resztą w paru miejscach w tym wątku już próbowano przy okazji obrazić - shame on you:) ).

Decyzja PS została podjęta więc tylko na bazie jakichś domysłów, bo nie mogą fizycznie istnieć dowody na to, że czymś takim się zajmowałem. Na pw chciałem tylko pogadać na temat zagadnień dotyczacych sieci nie zwiazanej z ps - z osobami, o ktorych wiedzialem, ze tez juz na tej sieci grają - co jak adminka sama przyznała jest dozwolone. Nie chciałem tego robić na forum, no bo po co kusić los i gadać o sieci nie zwiazanej z ps.com. Swoją drogą to jak przeanalizujecie posty zbanowanych osób to bez trudu zauwazycie, ze nikt absolutnie nikogo werbować, czy podbierać ps. nie zamierzał - wręcz przeciwnie - padały zdania, by unikać rozmów na temat tego gdzie gramy i nie prowokować zainteresowania innych użytkowników. Mz. kolejny przejaw fair postawy wobec pokerstrategy - moze akurat tutaj bardziej z myślą o dobru swoim, zeby nie ściągać regów do akwarium, ale jakby nie bylo sytuacja win-win i jak najbardziej w duchu regulaminu ps.com.

Podsumowując: Powodem bana jest coś, czego nigdy nie zrobiłem. Dowodów nie ma, bo być nie może. Z resztą wg moich informacji pozostałe z osób, z którymi chciałem się skontaktować na pw też nie oferują rb. z resztą nie wiem, za co one zostały zbanowane - wymiany prywatnych wiadomosci miedzy nami ostatecznie przeciez nie bylo. Cała otoczka, starająca się z nas zrobić tych złych, którzy niszczą społecznośc jest w tym kontekscie żenująca. Myślę, że jak ktoś sobie zada trud (a właściwie zwazywszy na główną tematykę moich postów to nie będzie trud, a przyjemność;) - przejrzenia mojej forumowej twórczości dojdzie do wniosku, że PS właśnie straciło użytkownika, ktory raczej był dla niej konstruktywny, a nie działał destrukcyjnie.
To tyle - niezależnie od wszystkiego to wyjaśnienie jest końcem mojej przygody z ps.com - nie chce mieć z tą firmą nic wspólnego. szkoda, bo zapowiadało się na fajną społecznościową przygodę.
niepocieszonych fanów hot or not zapraszam w wiadome miejsce. a jak niewiadome to poszukajcie;)

pozdr