Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Giełda pieniężna

7 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,368 Wyświetlenia

Witam,
problem przewija się od dawna. Ktoś potrzebuje parę dolców na turniej itp. na jednej platformie w zamian za kilka dolarów na platformie innej np. na turniej (czasami także turnieje PS community), jednak zgodnie z regulaminiem forum nie może dać takiego anonsu na tej stronie, co znacznie utrudnia życie.

Może PS zainteresowałaby się utworzeniem kinda "giełdy". Imo można rozwiązać to kilkoma sposobami:
1. Dział na forum i najbardziej liberalne podejście czyli nie ingerowanie w transakcje.
2. Zaawansowany skrypt giełdy, transakcje między użytkownikami.
3. Kantor, gdzie od PS można kupić małe ilości dolarów na danej platformie po kursie nieco wyższym niż 1:1.

Pzdr.

6 odpowiedzi

toć to pranie forsy ;>

dla mnie pomysł świetny.
kiedyś pytałem o coś podobnego, ale PS zasłoniło się tajemnicą firmy, regulaminem i tym, że ktoś kiedyś kogoś oszukał (to akurat zrozumiałe).

1. myślę że nie przejdzie, ze względu na możliwość oszustwa przez użytkowników, niestety.

2. nie wypowiadam się nie znam się;) chociaż tu bym proponował, żeby PS było zaufanym mediatorem. 2 chcących wymienić pieniądze użytkowników najpierw wpłaca $ na PS, nastepnie PS przekazuje $ na dane platformy. Znika ryzyko oszustwa przez użytkowników.

3. pomysł z kantorkiem świetny, dodatkowy zysk dla PS.

z tego co pamiętam było coś takiego ale skończyło sie bo ludzie zaczeli oszukiwać. Jak chcecie to róbcie to ale tylko na swoją odpowiedzialność.

mmortezz
PokerStrategist

Pomysł dobry... Co do oszust to z tego co widziałem na niektórych forach to był tam wprowadzony specjalny panel gdzie każdy po transakcji mógł dac pozytywny komentarz lub tez negatywny... cos ala 'Allegro' tylko na tamtym forum wymiana dotyczyła pieniędzy na różnych portfelach internetowych. Imho pomysł dobry i gdyby wszedł w życie niejeden pewnie by z tego skorzystał.

Mooris
PokerStrategist

Witam

Oczywiście jeśli chcecie znać odpowiedź oficjalną to zawołam admina :), lecz ze swoich doświadczeń mogę powiedzieć, że coś takiego nie przejdzie.
Opcja 1) można powiedzieć że już była - w dziale targowisko były wymieniane pieniądze, i szefostwo tego zabroniło.

2 i 3) - to PS musiałoby zrobić taki skrypt (opcji kantoru raczej nie biorę pod uwagę), a jeśli sami zabronili wymiany walut to nie sądzę aby nagle zmienili zdanie i nawet zrobili skrypt

VictorM
Oldschool Grinder

Przecież każdy może trzymać bankroll na netellerze. Nie trzeba go mieć na platformie pokerowej - tam wystarczy kilka BI, zależnie co gramy. A każdy pokerroom akceptuje netellera, więc w każdej chwili można sobie wpłacić. Ja tak robię od zawsze i nigdy nie miałem problemu, że nie mogę zagrać w jakimś turnieju. A co do jakiejkolwiek wymiany pieniędzy, jestem przeciwny. Były już próby takich wymian gdy na forum było 10% aktualnej ilości osób. Wydawało się, że każdy zna każdego, ale przekręty cały czas się zdarzały. Dlatego tym bardziej obecna wielkość forum nie sprzyja takiemu pomysłowi.