Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Datamining

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,521 Wyświetlenia
Masqb

Na niemieckim forum jest cały dział, na którym ludzie wstawiają swoje bazy.
Mnie osobiście chodzi o ten wątek:
https://www.pokerstrategy.com/de/forum/thread.php?threadid=274531

Typ zrobił jakiś skrypt ?( który umożliwia ten tzw datamining. W sumie wg regulaminu pstars jest to średnio legalne ale skoro ludzie z tego korzystają to pewnie jest to niewykrywalne... (samo wymienianie się bazami zresztą też dozwolone nie jest)

Czy ktoś by mógł mi objaśnić jak z tego korzystać?

I może na polskim PS też by się przydał dział na którym można by wstawiać bazy?

Raczej zielony jestem w temacie :P

pzdr

12 odpowiedzi

Niestety też jestem zielony w temacie dataminingu. Kiedyś uploadowałem dane z titana z niemieckiego forum, ale zarzuciłem temat na razie. Postaram się potestować to cudo o którym piszesz na pokerstars, ale to dopiero w maju:D:D Może ktoś wcześniej sie pokusi o testy. Na razie gram na FT i tam datamining jest dziecinnie prosty - włączasz PT i kilkanaście stołów i już:D:D

Co do działu, oczywiście rozważymy temat, ale przydałoby się więcej głosów i opinii innych użytkowników na ten temat:D

Pozdrawiam

Walderam

Dokładnie, szczególnie w przypadku gry na PokerStars datamining przydałby się bardzo ze względu na ogromną liczbę graczy i ich rotację na poszczególnych limitach. Co innego miec 50 handów na kolesia a co innego 500.
Również czekam na odpowiedź w tym temacie kogoś obstukanego w dataminingu:)

yaqbpl

na czym to polega? co robi ten skrypt? chetnie bym skorzystal i jestem w stanie napisac

Zakladalem inny watek na ten temat - https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=6611 , ale jakos bez odzewu.

A byloby o dosc ciekawe, bo przeciez co mozna powiedziec o gosciu na podstawie statystyk z 10 rak?

hehehe
Sami stratedzy, a korzystacie z PT i PAHUD. Rownie dobrze moznaby ustawic bota, co opieralby sie na tych wszystkich bazach danych.
Nie ukrywam, ze sam skorzystalbym z baz danych, ale z drugiej strony uwazam, ze to daloby wiekszą ilość gier, niż ich jakość. A mysle ze nie o to chodzi.

Chodzi o to zeby wygrywac pieniadze :D tylko i wylacznie :D

Masqb Autor wątku
Masqb

@ vaqbpl

No właśnie nie wiem jak to działa dlatego się pytam;P

@ thened

https://www.pokerstrategy.com/de/forum/board.php?boardid=1517

tu masz te bazy, wystarczy wybrac NL/FL i potem pokerroom i topici są podbisane np 10k NL25 i tam sobie klikasz link i sciagasz;p

@ trojanus

No a tobie to już totalnie nie wie ocb?? Teraz każdy może sobie ściągnąć elephanta i też korzystać ze statystyk...
Uważasz, że korzystanie ze statystyk pogarsza jakość gry??;o Może grasz na 2 stołach albo jednym i możesz sobie bez problemu porobić ready na graczy no ale nie każdy chce/lubi grać na takiej ilości stolików...

Masqb, chyba zle mnie zrozumiales. Nie mam nic przeciwko temu, ze gracze korzystają z tych udogodnien. Zostały przeciez stworzone, aby życie ulatwiac.
Chodzi mi tylko o to, ze dzięki temu zwiekszasz liczbe stołów, na ktorych grasz, co wcale nie musi sie przekładac na jakość Twojej gry. Czyli ilosciowo mozesz zgarnąc wiecej kasy bo grasz na wiekszej ilosci stołów. Ale czy jakosc gry na 8 stolach jest taka sama jak na 2 ? Chyba niekoniecznie.
Nie ukrywajmy tego, ze korzysta sie ze statystyk po to zeby ulatwic decyzje podczas gry. Ulatwienie pomaga na szybszym podjeciu decyzji a co za tym idzie rozegraniu wiekszej ilosci partii, co sie przeklada na $$$.
Ale nie sądze, zeby gracz podnosil swoje umiejetnosci, gdy korzysta z PT i PAhud. Co innego gdy analizuje sie gre po rozegranej sesji. Ale to juz inna bajka ;)

Walderam

Tak, kolego oczywistym jest, że grając na mniejszej ilości stołów grasz dokładniej.
Ale najlepsi są w stanie grac na kilkunastu stołach i wcale nie grają jak boty.
A uwierz mi, przy grze tight ready to podstawa, inaczej rozgrywam top pair/top kicker przeciwgo reraise tag-a a inaczej przeciwko mega-fisha.
A korzystanie z pt, pah i elephanta tylko dowodzi tego, że konkretny gracz profesjonalnie podchodzi do sprawy.
I uwierz mi, że analiza rąk po rozegranej sesji dotyczy każdego dobrego gracza, nie tylko tych grających bez "wspomagania" programami. Każde rozdanie nas uczy, niezależnie od wyniku finansowego, a im więcej rozdań rozegramy, tym więcej możemy się nauczyc.
Pozdrawiam.

KowalMG

wczoraj pobralem kilka paczek z rozdaniami z niemieckiego forum. niektore to byly zwykle pliki txt z HH ale mam tez plik o rozszerzeniu .backup, wie ktos jak go dodac?

MIStrZZZ

ja sciagnalem baze danych z plikami *.hhf i doslownie z 6 godzin mi sie aktualizowała.. a nie mam takiego wolnego kompa, bo Athlon 3800+ i 2Gb RAM

*.backup jak sama nazwa wskazuje jest to kopia bezpieczeństwa. Spróbuj zmienic rozszerzenie pliku na inne.