Przejdź do forum
Poker Tracker - kil...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker Tracker - kilka pytan

17 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,122 Wyświetlenia

Sciagnalem wersje beta PT3 i w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1) Czy sa gdzies wyjasnione/opisane statystyki, ktore wyswietla PT? Jesli tak, to ktore z nich sa najbardziej oplacalne (najciekawsze) do wyswietlenia jako HUD przy stole? Jesli nie ma czegos takiego, to moze bylby to dobry temat na artykul dla jakiegos zaawansowanego gracza?
Nie ukrywam, ze jak na poczatek jest tego dosc sporo i nie bardzo wiem, na co mam patrzec oraz - tym bardziej - jakie wartosci statystyk sa odpowiednie/zalecane dla graczy:
a) SSS
b) BSS
- bo podejrzewam, ze sie one roznia :]

2) Czy sa jakies bazy danych PT dostepne? Poki co mam baze ok 13k rak z NL10, ale jest to strasznie malo - jest tam z 4k graczy i dla kazdego po ledwie kilka rozdan - raczej ciezko na tej podstawie wyciagnac jakies wnioski... Czy mozliwa jest wymiana bazami z innymi uzytkownikami/pozniejszy import tego do PT do nowej bazy (czyli zostawiam swoja baze i do niej importuje swoje gry aby znac swoje statystyki oraz dodatkowo mam druga baze - polaczenie np 4-5 baz - zawierajaca powiedzmy kilkaset tysiecy rak) - to bylby juz niezly material do korzystania na stolikach.
Aha - widzialem jakis "podobny" temat, ale byl tam odnosnik jedynie do niemieckiego forum, a ja jestem zaawansowany ANG-user, niemieckiego ni w zab - takze prosze nie odsylac, bo i tak raczej nic nie zrozumiem.

16 odpowiedzi
yaqbpl

a ja mam pytanie czy mozna odpalic PAH z PT3?
jesli tak to jak bo nie moge tego ustawic :(

jakby co to mam z 50k+ rak moge sie wymienic

Podepne tu pytanie z innej beczki.

Gdzie mozna zmienic w PT3 zeby wygrane pokazywalo w big blinds a nie big bets?

właśnie takie pytanko, ściągnąłem pt3 + ace huda i mam game time+ jednak zarówno ah jak i gt+ nie widzą nowej bazy.. do tego nie można tego ustawić, starego pt2 usunąłem cała historia rozdań jest zapisana w nowej bazie utworzonej przez pt3 ale jak wspomniałem nie widzi jej ani ah ani gt+ jak to ustawić?

są to wersje trialowe

toony122

charl85 napisał
właśnie takie pytanko, ściągnąłem pt3 + ace huda i mam game time+ jednak zarówno ah jak i gt+ nie widzą nowej bazy.. do tego nie można tego ustawić, starego pt2 usunąłem cała historia rozdań jest zapisana w nowej bazie utworzonej przez pt3 ale jak wspomniałem nie widzi jej ani ah ani gt+ jak to ustawić?

są to wersje trialowe

PT 3 ma wlasnego HUDa wiec poker ace i game time + nie sa juz tutaj do niczego potrzebne

toony w takim razie co zrobic zeby wyswietlalo mi staty na stolach?

Proszę o kontakt osoby, które używają pt3 i grają na Everest Poker

nr gg: 2122024

dzięki

Aksolot

Jaką ilość rozegranych rąk należy brać pod uwagę do jakiegoś sensownego rozpatrywania swoich statystyk.

Albo inaczej

Średnia z ilu rąk daje jakiś realistyczny obraz naszej gry?

(Na razie mam w swoim PT niecałe 2k, ale wiem że to jest okrutnie mało. )

Aksolot napisał

Jaką ilość rozegranych rąk należy brać pod uwagę do jakiegoś sensownego rozpatrywania swoich statystyk.

Albo inaczej

Średnia z ilu rąk daje jakiś realistyczny obraz naszej gry?

(Na razie mam w swoim PT niecałe 2k, ale wiem że to jest okrutnie mało. )

Min. 20-25k rąk.

Pozdrawiam :)

Witam
Mam pytanie związane z zakupieniem PokerTrackera3. Na stronie pokertracker.com jest info że do PT3 dodawana jest wersja PT2 i Pahud z tym że nie rozumiem tego dokładnie:
"*For a limited time only, when you purchase a full version of PokerTracker™ 3 you will receive a FREE version of PokerTracker Holdem v2 and PokerAce Hud. (Free offer not available for upgrades)"

Nie kupowałem nigdy PT ani Pahuda, czy to znaczy że mógłbym w pełni korzystać z tych programów do czasu kiedy PT3 działałby na roomie, który mnie interesuje?

pozdro

Ok. Już się dowiedziałem wszystkiego od supportu Pokertrackera.

Bombaharris

thened napisał
Sciagnalem wersje beta PT3 i w zwiazku z tym mam kilka pytan:

1) Czy sa gdzies wyjasnione/opisane statystyki, ktore wyswietla PT? Jesli tak, to ktore z nich sa najbardziej oplacalne (najciekawsze) do wyswietlenia jako HUD przy stole? Jesli nie ma czegos takiego, to moze bylby to dobry temat na artykul dla jakiegos zaawansowanego gracza?

http://www.pokertracker.com/products/PT3/docs/?doc=statref

PLxxx

mAm takie pytanie nooooba. Oplata za licencje PT jest miesieczna czy dorzywotnia//??

kaczuba

PLxxx napisał
mAm takie pytanie nooooba. Oplata za licencje PT jest miesieczna czy dorzywotnia//??

Dożywotnia. :)

vanhoost

podepnę się do tematu. Jako że niedługo używam PT, zacząłem grzebać w necie jak najlepiej wykorzystać statystyki, jak klasyfikować graczy i jak na tym najlepiej wyjść ;)

Znalazłem kilka ciekawych artykułów, ale w związku z małym doświadczeniem z tymi statami nie wiem czy są do końca wartościowe.

Przetłumaczyłem jeden z nich, i byłbym wdzięczny gdyby któryś z zaawansowanych użytkowników mógłby ocenić czy warto w to brnąć dalej. Ze względu na prawa autorskie nie mogę zamieścić tego tutaj, ale chętnie prześlę na maila. Także jeśli jest ktoś zainteresowany, niech da mi znać - mail w sygnaturce.

VictorM

prześlij tutaj - xxxxxxx@xx.xx. PT używam od dosyć dawna to się temu przyjrzę. Co do statystyk są też opisane w dziale technicznym w artykule o PAH na górze strony.

VictorM

Odesłałem ten artykuł z moimi uwagami.

vanhoost

Wielkie dzięki VictorM :)

Naprawdę bardzo mi pomogłeś!

VictorM

drobiazg