Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Cenzura

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,077 Wyświetlenia

Hej,

pisze ponieważ bardzo oburzyłam się tym co się dzieje ostatnio na forum, mianowicie falą cenzury która opanowała forum. Cokolwiek człowiek nie napisze to zaraz wpada mod i edytuje posty argumentując że to jest spam.

Pragnę dowiedzieć się czy wypowiedzi Fenka w temacie kołczingu Bąbla to był spam i na jakiej podstawie zostało to osadzone. Fajnie byłby by gdyby odpowiedzi udzielił mi dlrzz który edytował posty. Wg mnie była to dyskusja 2 osób odnośnie oferty Bąbla a że Fenek ma bujną wyobraźnię to napisał swojego posta w swój śmieszny sposób.

Ostatnimi czasy zauważyłam że modzi/admini potrafią zrobić tylko 3 rzeczy na forum.

1.
Edytować posta pod pretekstem spamu.
2.
Napisać że wszystko co robicie to dla naszego dobra a to akurat gówno prawda bo wszystko co robicie ostatnio to jest na przekór userom.
3.
Jebnąć i zamknąć temat gdy ktoś napisze w nim coś innego niż że kocha kokerstratedży i że kokerstratedży jest super.

Pozdrawiam.

5 odpowiedzi
casalinga87
Oldschool Grinder

ostatnia wielka drama na forum skończyła się pozytywnie, kiedy temat w feedbacku założyła Magda, a odpisała Marta. Może właśnie w feminizacji pokerstrategii tkwi droga do sanacji portalu. Mira gl :f_thumbsup:

Witam,

sporo negatywnych emocji widać w Twojej wypowiedzi, niestety mimo iż bardzo, ale to bardzo mocno się staramy nie jesteśmy w stanie dogodzić wszystkim (idiotom :ayfkm: ).

Naprawdę, szczerze z wielkim poważaniem dziękujemy za Twój feedback - który NA PEWNO weźmiemy pod uwagę - proszę jednak nie tworzyć niepotrzebnych tematów spamujących forum. Mam już wątek, który z założenia mamy w doopie o wdzięcznej nazwie "Źle się dzieje" (chyba u was w głowach, na forumie przeca jest raj, a będzie lepiej bo nowe mody już w drodze :heart: ).

Pozdrawiam i pozwalam sobie:

FRED KLOZET

dlrzz
PokerStrategist

Witam,

Niektóre wpisy w wątku z prywatnym treningiem bąbla zostały przeze mnie wyedytowane, ponieważ nie były w żaden sposób związane z feedbackiem. Jak prawdopodobnie zauważyłaś, posty użytkownika BGawli (na przykład ten) zostały nietknięte.

Jeśli w takim wątku rozpoczyna się flame, festiwal bezpodstawnych oskarżeń oraz w dyskusji zapomina się o głównym temacie, żeby tylko temu drugiemu mocniej "dokopać", traktuję to jako spam. We wcześniejszym poście także ostrzegałem, żeby pamiętać, do czego służy tamten wątek. Jestem pewien, że można dyskutować kulturalniej.

Mimo że kilka osób nie miało nic wspólnego z prywatnymi treningami z naszym trenerem, ich posty także nie zostały wykasowane. Tutaj można przytoczyć przykłady użytkowników szuwar69 ("Nie kupowalem nigdy u Babla treningow"), roommate1000 ("nie moje limity"), baxx1989 ("Nie miałem nigdy z bablem nic wspólnego") czy sz3sz ("40$/h to raczej dolne widelki kosztow prywatnego treningu") - żaden z nich nie wziął coachingu z bąblem (a przynajmniej tego nie zaznaczył), ale ich posty nie zostały wyedytowane. Pisali na temat, nikogo nie obrażali, wypowiadali się na pewnym poziomie.

Jeśli BGawli nadal chce bronić swojego stanowiska odnośnie oferty trenera - nie mogę mu zabronić przedstawiania własnego zdania. Jego ostatnie posty zeszły jednak bardziej w stronę walki z fenkiem, stąd uznałem je za spam.

Pozdrawiam

Wojaq
PokerStrategist

Napisane przez martavaster
Zasada 2: Zakaz spamu

Spamem są posty, które nie dotyczą tematu, nie mają treści informacyjnej lub mają charakter destruktywny i tym samym kolidują z dyskusją lub wątkiem.

• Długość posta: może, lecz nie musi, być oznaką spamu. Tak więc post o treści “#2” aby wyrazić zgodność z daną opinią może być w pełni uzasadniony.
• Wiele nieszkodliwych obelg może pozostać nieukaranych, jeśli zostaną tak zakwalifikowane, lecz mogą być określone jako spam.

W przypadku wątpliwości moderator zadecyduje o tym, co kwalifikuje się jako spam, a co nie. Jest to niezbędne, ponieważ demokratyczne głosowanie nie jest zawsze możliwą opcją.

std interpretacja moda, który jak zwykle nie wie ocb :ayfkm:

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam,

Decyzja dlrzz była jak najbardziej słuszna i prawidłowa. Temat z ogłoszeniem prywatnych treningów nie powinien zamieniać się w potyczki słowne i kłótnie użytkowników mających jedynie na celu ubliżanie drugiej osobie.

W takim temacie powinien znajdować się feedback, pytania osób chętnych do wzięcia takiego treningu i posty trenera. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy nie podoba mu się to co dany użytkownik napisał, może zawsze wyjaśnić korzystając z prywatnych wiadomości, a nie flameując się w temacie, który powinien być przejrzysty i czytelny.

Dzięki Wojaq za przytoczenie tego punktu regulaminu, pokazuje to dokładnie, że w wspomnianym temacie doszło do jego złamania i stąd słuszna interwencja naszego moderatora.

Sprawę uznaję za wyjaśnioną, wystarczy przestrzegać regulaminu, a żadne posty nie będą edytowane. To użytkownicy nas do tego zmuszają, nie robimy tego jako hobby.

Pozdrawiam.