Witam ponownie
Tym razem że ten tydzień będzie prawie bez gry, pozwoliłem sobie wkleić już po 43k hands statystyki aby nie marnować tego czasu, tylko coś nowego się dowiedzieć o swojej grze.
Wygląda to lepiej na pewno niż ostatnim razem (przynajmniej jeśli chodzi o bb/100). Nie wiem ile w tym upswingu a ile downswingu było przy tamtej analizie ale myślę że na pewno jakiś progres jest. Kluczowe rzeczy które zmieniłem to:
1. Zrezygnowałem z gry w kaskadzie i graniu przy tym na padzie od Xboxa. 4 stoliki rozłożone na całym ekranie pozwalają zdecydowanie lepiej mi się skupić.
2. Gram na pewno więcej rąk PF. O ile EP się nie zmieniło , to zwiększył się zasięg z MP(podstawowy zasięg się nie zmienił co prawda ale mówię tu o sytuacjach dostosowanych pod konkretny stolik), CO i BTN. SB bez zmian.
3. Przeniosłem część swojej gry z Flopa na Turn i River. Więcej kontroli puli na flopie z pozycją na pewno. Przez co zapewne zwiększył sie AFq na River.
4. Spadł 3b o 0.8 . Nie wiem jeszcze na ile jest to kwestia próbki. Nie zmienił się tu raczej light 3b ale część zasięgu myślę że niepotrzebnie 3betowałem w niektórych sytuacjach więc zamieniłem je na call. Jest dużo fiszków na tym limicie więc myślę że nie muszę tu mieć jakiegoś wysokiego 3beta.
5. Trochę więcej robię Call Open w połowie pewnie z racji tego że mniej 3betuje pewne ręce.
6. Fold To F CR jest dość spory. Tym się w sumie się nie przejmuje. Tutaj CR jest raczej rzadkością. Jeszcze jak robią to zanitowane "regi" które budzą się z agresją od święta, to w sumie często jest izi FOLD moim zdaniem.
7. CR i Raise CB jakoś ciężko mi to zwiększyć. Dostaje masę call-i pomimo że wybieram pule wyglądające na dobre do takich zagrań(przynajmniej tak mi się wydaje). Te statystyki są na niskim poziomie ale mimo tego uważam że są zbalansowane jako tako jeśli chodzi chodzi o stosunek Bluff-Raise do Value-Raise.
To chyba wszystko co chciałem napisać. Czekam na kolejną rzetelną analizę