Przejdź do forum
ZOOM - NL10 - 43k H...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ZOOM - NL10 - 43k HANDS

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
511 Wyświetlenia
Qeriks

Witam ponownie

Tym razem że ten tydzień będzie prawie bez gry, pozwoliłem sobie wkleić już po 43k hands statystyki aby nie marnować tego czasu, tylko coś nowego się dowiedzieć o swojej grze.

Wygląda to lepiej na pewno niż ostatnim razem (przynajmniej jeśli chodzi o bb/100). Nie wiem ile w tym upswingu a ile downswingu było przy tamtej analizie ale myślę że na pewno jakiś progres jest. Kluczowe rzeczy które zmieniłem to:

1. Zrezygnowałem z gry w kaskadzie i graniu przy tym na padzie od Xboxa. 4 stoliki rozłożone na całym ekranie pozwalają zdecydowanie lepiej mi się skupić.

2. Gram na pewno więcej rąk PF. O ile EP się nie zmieniło , to zwiększył się zasięg z MP(podstawowy zasięg się nie zmienił co prawda ale mówię tu o sytuacjach dostosowanych pod konkretny stolik), CO i BTN. SB bez zmian.

3. Przeniosłem część swojej gry z Flopa na Turn i River. Więcej kontroli puli na flopie z pozycją na pewno. Przez co zapewne zwiększył sie AFq na River.

4. Spadł 3b o 0.8 . Nie wiem jeszcze na ile jest to kwestia próbki. Nie zmienił się tu raczej light 3b ale część zasięgu myślę że niepotrzebnie 3betowałem w niektórych sytuacjach więc zamieniłem je na call. Jest dużo fiszków na tym limicie więc myślę że nie muszę tu mieć jakiegoś wysokiego 3beta.

5. Trochę więcej robię Call Open w połowie pewnie z racji tego że mniej 3betuje pewne ręce.

6. Fold To F CR jest dość spory. Tym się w sumie się nie przejmuje. Tutaj CR jest raczej rzadkością. Jeszcze jak robią to zanitowane "regi" które budzą się z agresją od święta, to w sumie często jest izi FOLD moim zdaniem.

7. CR i Raise CB jakoś ciężko mi to zwiększyć. Dostaje masę call-i pomimo że wybieram pule wyglądające na dobre do takich zagrań(przynajmniej tak mi się wydaje). Te statystyki są na niskim poziomie ale mimo tego uważam że są zbalansowane jako tako jeśli chodzi chodzi o stosunek Bluff-Raise do Value-Raise.

To chyba wszystko co chciałem napisać. Czekam na kolejną rzetelną analizę :)

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
mgrudzie

Czesc, nie pamietam jakie miales wczesniej staty wiec napisze po prostu analize w oderwaniu od poprzedniej + troche skomentuje twoje wnioski.

ogolnei staty wygladaja ok. Majac 10bb/100 z taka gra mozesz spokojnie isc wyzej i liczyc ze bedziesz gral wygrywajacego pokera po zaaklimatyzowaniu.

Patrzac na winrate pozycyjne bdb gra z blindow, jednak dodatni winrate z SB po duzej probce jest bardzo malo prawdopodobny. Tak trzymaj i za bardzo gry na blindach nie zmieniaj.
Widac na tomiast ze na cutoff masz prawie tyle samo co na MP - tutaj mzoesz spokojnie troche wiecej wygrywac i moze jest jakies pole do poprawy. Btn ok.

Fold to raise, xr - duzy, jak pisales, uwazaj tylko na regow ktorzy maja twoje staty i robia to czesciej.
Dosc duzy fold to 4bet. widac na mp i co najgorzej ci wychodza 3bety dlatego moze zmien troche range i przeciwnikow - tight 3betuj z air a loose z value rangem, nie musiz sie bawic w jakies balansy na graczy tutaj.

Patrzac na postlo, cbet ok, turn cbet dosc nisko na btn, mozesz pobawic sie filtrami odnosnei cbetow i turnbetow z tej pozycji zeby zobaczyc co najbardziej oplacalne.
Turn cb success dosc niski w paru pozycjach , wiec albo zle spoty albo trzeba jeszcze river barell dorzucac jesli blefujesz.
3Bet MP i CO taki sam - tu mzoesz go delikatnie podniesc na CO.

Masz dosc niski wtsd czyli duzo blefujesz i thin vbetujesz a sam nie herocallujesz (potwierdza to river afq troche i tez call river efficiency). Wiecej calluj ze srednia reka (no moze nie srednia ale srednio-dobra) w niektorych sytuacjach. Odnosnie blefow i thin vbetow to patrzac na river afq wyglada to ok, takze pewnei wen niski wtsd to bardziej kwestia pasywnosci jako ccaller.

Jak nie mozesz znalezc leakow sam na pierwszy rzut oka to mzoesz pobawic sie filtrami w HM, np dajesz sobie filtry na 3barell = true i made hand on river = less than tptk i patrzysz, dajesz np raise turn with less than tp-no draw, albo jak grasz drawy etc, masa kombinacji.

Odpowiedz
Cytat
Qeriks Autor wątku
Qeriks

Napisane przez mgrudzie

Patrzac na winrate pozycyjne bdb gra z blindow, jednak dodatni winrate z SB po duzej probce jest bardzo malo prawdopodobny. Tak trzymaj i za bardzo gry na blindach nie zmieniaj.
Widac na tomiast ze na cutoff masz prawie tyle samo co na MP - tutaj mzoesz spokojnie troche wiecej wygrywac i moze jest jakies pole do poprawy. Btn ok.

Obok bb/100 jest wyświetlona statystyka EV bb/100. Jak widać na CO mam dużo lepszy winrate niż MP , po prostu downswing na CO ;)Zdaję sobie sprawę że SB mi spadnie znacznie raczej. Według EV już jest ujemne

Turn cb success dosc niski w paru pozycjach , wiec albo zle spoty albo trzeba jeszcze river barell dorzucac jesli blefujesz.

Nie mam dużego CB na Flop i stosunkowo do tego niedużo TURN. Więc bardzo często są to value Bety. Tym bardziej z wczesnych pozycji gdzie gram wąsko. Przesuwam też co jakiś czas CB z Flopa na Turn z pozycją. Także w sumie nie martwi mnie mały Succes tu :)

3Bet MP i CO taki sam - tu mzoesz go delikatnie podniesc na CO.

Myślę że raczej kwestia próbki jeszcze. Kilkanaście k hands temu MP miałem wyższe o 1 od CO.

Masz dosc niski wtsd czyli duzo blefujesz i thin vbetujesz a sam nie herocallujesz (potwierdza to river afq troche i tez call river efficiency). Wiecej calluj ze srednia reka (no moze nie srednia ale srednio-dobra) w niektorych sytuacjach. Odnosnie blefow i thin vbetow to patrzac na river afq wyglada to ok, takze pewnei wen niski wtsd to bardziej kwestia pasywnosci jako ccaller.

W sumie to nie blefuje na River za bardzo. Po przesunięciu CB z flopa na turn po prostu często gram b/b jeśli przeciwnik czeka znów. Często też przeciwnik robi bet turn i check river, więc i ja często tu robię c/b. Jakieś 3 barelle blefy to mega sporadyczność u mnie.

Dzięki za wszystko, przefiltruje kilka rzeczy i poszukam leaków ;) Za jakiś czas zapewne znów wkleję kolejną próbkę rąk

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat