3 miesiące i 160k rąk później, proszę o ponowną ocenę. Niby wydaje mi się, że w stosunku do poprzedniej wrzutki staty poprawiłem, ale z winratem lepiej nie jest, więc chyba mi się tylko wydaje...
Siema
Fajnie Cie widziec ponownie. Poprosilem o podzielenie Twojego tematu, zeby nie podbijac tego starszego. Tutaj jest link do niego, bo moze sie przydac:
Na staty zobacze jutro ( w sumie dzis ) najwczesniej jak tylko bede mogl, natomiast juz teraz moge napisac jedno... nie ma sensu porownywac w jakikolwiek sposob winrate z 12k hands ( czasami jednej dobrej sesji!! ) z tym jaki masz po 170k hands, bo to juz jest 'jakas' probka
Zobaczymy co da sie z niej wyciagnac :).
Ok, popatrzmy na staty
17/11 to nadal spory gap. Mysle ze u Ciebie plynie on glownie z faktu ile callujesz.
Sadze tez ze mozesz/powinienes wiecej sie skupic na stealach.
Masz bardzo plaski 3bet, na pewno chcialbym nad tym popracowac na Twoim miejscu. Brakuje to wykorzystania pozycji - z EP czy MP, 3betujesz w sumie praktycznie tyle samo co z BU!
Nawet z blindow nie 3betujesz szczegolnie duzo - do tego jeszcze wroce.
Masz ogromny call do 3betu - proponuje Ci popatrzyc w filtry jak u Ciebie wygladaja 3bet poty - te, gdzie callujesz 3bet, szczegolnie OOP... tyle ze mysle ze tutaj musisz sporo pracy w analize wlozyc.
O ile nie 3betujesz za duzo z blindow, to callujesz na prawde sporo - ogolnie sporo callujesz i to moze byc problem. Sadze ze jest bardzo prawdopodobne ze callujesz zdominowane rece, co skutkuje problemami postflop.
Vs resteal tez praktycznie tylko callujesz, tyle ze statystycznie kolo 40%, z range jakim tam grasz -> to daje 17,5% calla z BU, co jest range ... no po prostu bardzo szerokim - mysle ze moze byc zbyt szerokiem, bo czesciej masz tu szerszy range niz przeciwnik, ktory Cie 3betuje.
Cbetujesz strasznie duzo flopow, wydaje sie, ze strasznie automatycznie grasz te cbety.
Dodatkowo nie dosc ze masz dosc wysoki CB, to jeszcze masz check/calling range.
Co wiecej, foldujesz vs raise dosc 'umiarkowanie', tyle ze przy Twoim sporym CB, a ze nie grasz strasznie nitowato, sadze ze tu tez moze byc problem ze zbyt luznym callowaniem raiseow.
Dodatkowo tworzy sie bardzo duza roznica miedzy cbet flop a cbet turn u ciebie to prawie 80->40! Gdzie w przypadku checku na turnie, 70% check/foldujesz.
Masz dosc duzy fold to CB -> to ma sporo wspolnego z Twoim donkbetem, ktory jest spory. Nie wiem jak budujesz range donkbetu, ale musisz uwazac na to, aby zbyt czesto nie betowac value! Przeciwnicy z tych stawek maja to do siebie ze wciskaja cbety z automatu i donkbetujac w nich mozesz tracic value.
Problem z gra postflop as caller, jest tez taki, ze jesli faktycznie callujesz zdominowany range, to nie dosc ze grasz go dosc fit or fold, to kiedy trafisz i tak nie jest zbyt dobrze, bo czesto dostajac akcje mozesz widziec lepsze rece.
Mimo ze na flopie juz dosc sporo foldujesz vs CB, to na turnie nadal foldujesz duzo -> na riverze jeszcze wiecej!
Na kazdym streecie masz spory donkbet.
Nie wiem na ile jestes swiadomy swojej gry, ale wychodzi na to ze ona nie jest za bardzo poukladana. Chozi mi o to, ze wyglada na to, jakbys znakomita wiekszosc spotow gral na tzn. 'czutke' - a nie podpierajac swoich decyzji jakimis zalozeniami. Mysle ze musisz zdecydowanie postawic obecnie na to, aby myslec o tym czemu/po co/z jakiego powodu grasz dana linie/zagranie i co chcesz osiagnac. Sadze tez, ze powinienes skupic sie na ogladaniu teoretycznych video, bo odnosze wrazenie, ze mozesz miec braki w podstawach.
Nie wiem jak obecnie z winrate, moze to sie sprawdza na NL10, moze nie, ale patrzac na same stat, wydaje sie ze pasuje na kilka rzeczy rzucic okiem i to w miare szybko:
- calle do 3betow
- ogolna tendencja do callowania
- 3bety
- cbety
Dzięki za konstruktywną krytykę!!
Większość rąk jest z tamtego roku, w nowym zacząłem ostro dostawać po dupie i mocno wziąłem się za analizę swojej gry.
Jeśli chodzi o staty call to myślę, że są głównie takie wysokie z racji zbyt upartego grania pocketów (tych niższych) oraz zbyt dużym "przywiązaniem" do danych rąk, gdzie przed callem i po jestem i tak z tyłu.
Z mojej analizy wynika też, że brakuje mi konsekwencji i dyscypliny w konkretnych rozdaniach, przez co pale hajs lub wchodzę niepotrzebnie w trudne rozdania, a też pewnie gra jest nie poukładana.
Czy mógłbyś polecić jakieś konkretne video odnośnie mojego tematu?
Pewnie odświeżę wątek za paredziesiąt tysięcy rozdań.
pozdrawiam