Przejdź do forum
Zagranie check/rais...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zagranie check/raise bluff

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
671 Wyświetlenia
Lepracun
PokerStrategist

Gram NL10 sh.

Chcialbym wprowadzić to zagranie do mojego arsenału, ale nie wiem dokładnie przy jakim boardzie/przeciwniku je stosować.

Btw, z SH dopiero zaczynam i nie wiem jeszcze za wiele o tej odmianie, dlatego nastepne pytanie: jakie jeszcze zagrania warto wziąć pod uwage, jeżeli myślimy o zwiekszeniu winrate (głównie te zwiekszające non sd winnings, bo showdownów za wiele tu chyba nie ma) prócz squeeze i luźniejszej kradzieży z BU?

14 odpowiedzi

Gram NL10 sh.

naucz sie porzadnie valuebetowac, GL

Lepracun Autor wątku
Lepracun
PokerStrategist

Super odpowiedz szefie, masz racje, nie ma potrzeby sie rozwijać.

Napisane przez Lepracun nie wiem dokładnie przy jakim boardzie/przeciwniku je stosować.

na boardzie na ktorym masz sensowne equity i ktory rzadko trafia w przeciwnika ktory zbyt czesto cbetuje

MonaiPlox
PokerStrategist

opłaca sie jeszcze floatować i overshipdonkować river

andrzej6666
PokerStrategist

overshipdonkować river

wtf
ok, a po polsku?

edit: to coś w stylu triple range merging? chętnie bym się tego nauczył, mój WR podskoczyłby od razu. (oczywiście jestem graczem wygrywającym 1342BB/100, mam jednak nadzieję na trochę więcej)

DO U COACH?

6%x8=too much fml :facepalm:

Lepracun Autor wątku
Lepracun
PokerStrategist

Overshipdonkować river?

Tzn c/c flop, c/c turn i overbet river?

MonaiPlox
PokerStrategist

Napisane przez Lepracun
Overshipdonkować river?

c/c flop, c/c turn i donk push all in river, ale tylko z regami bo myślą że masz nutsy. Na fiszy nie działa.

hellYeahEnT
Elite Grinder

c/r sa dosc trudne bo ludzie zaczynaja panikowac jak dostaja calla :D

Dlatego postflop najpierw zmasteruj sobie float

hellYeahEnT
Elite Grinder

Napisane przez MonaiPlox

Napisane przez Lepracun
Overshipdonkować river?

c/c flop, c/c turn i donk push all in river, ale tylko z regami bo myślą że masz nutsy. Na fiszy nie działa.

Kolega zadal w miare normalne pytanie, wez go zostaw i nie pisz mu glupot :D

szok38
Elite Grinder

Ent nie bądz chytrus . Oczekuję , podpowiedzi . Nię bądz taki, to nie fajne .
Nie wiem dlaczego dziś odpuszczasz .

sz3sz
Elite Grinder

vs tagi checkraisuj klasyczne beznadziejne boardy do gry
typu Q42r albo J73ss albo 923r albo K48mono albo 987ss

wszedzie tam, gdzie 3bet range przeciwnika sprowadza sie do kilku kombinacji i nie ma on miejsca na bet/call bez scisku w zoladku

mozna to robic z drawami, mozna to robic ze srednimi rekoma zamieniajac je w blef, mozna to robic z air

ja wole z FD/oesd grac call na flopie z nastawieniem na float river lub check/raise turn a z niskim sd value grac check/raise na flopie

na nl10 to dziala
tylko rzadko
zdziwisz sie jaki trash cie sprawdzi :facepalm:

Lepracun Autor wątku
Lepracun
PokerStrategist

Z tym c/r cięzka sprawa, nie mam pomysłu jak/gdzie mógłbym to potrenować.

A co do floatu, to opisany jest dopiero od platyny, także poczytam tematy na forum i jak coś bede pytał dalej.

fidelloz
BlackMember

popróbuj podczas gry :P

wez pod uwage zakres otwieranych rak / pozycje/ fold cbet to raise i strukture boardu. Powinno byc spoko :P

Cześć. Podsunę ci kilka pomysłów, natomiast musisz sam pomyśleć i trochę pokombinować:) Pomyśl, na jakich boardach przeciwnicy cbetują za dużo(wtedy x/r staje się autoprofitowy przez fakt, że wywala bardzo dużą część zakresu, nie musisz sie wtedy zbytnio martwić co reapujesz), na jakiego przeciwnika potrzebujesz grać drawy agresywnie oop(x/r), a kiedy pasywnie?, na jakiego przeciwnika opłaca si się grać monstery pasywnie oop, a na jakiego agresywnie. Pozdro